Mitä tapahtuu jos teen puuron jauhosta enkä hiutaleista?
Kommentit (13)
varmaan tuleekin kun noin rumasti puhut ruuasta,ruoka pitää tehdä rakkaudella.
ei o pakko olla luomua tietenkään ja googlaamalla löytyy lisää,mutta muista se <3
Samettipuuro
(neljälle)
n. 100 g luomuvoita
n. 3 dl luomuvehnäjauhoja
1 litra luomumaitoa
1 tl suolaa
1. Sulata kattilassa voi ja lisää siihen jauhot hyvin sekoittaen.
2. Lisää maitoa pienissä erissä, jotta jauhoista ei muodostu paakkuja.
3. Kiehauta ja anna jauhojen kypsyä noin parikymmentä minuuttia.
4. Tarjoile lämpimänä sokerin kera.
Täh? Oletko todella niin piloillehemmoteltu kermaperse ettet ole koskaan syönyt puuroa jauhoista? Herkkua vanhemmista ihmisistä. Vettä kattilaan, kiehautat, syrjään levyltä ja levy pienelle, ruis-, graham- tai ohrajauhoja vispilällä sekaan ja sekoittelet pikkuisen hetken. Suolaa. Maidon tms kanssa. Mikään ei helpompi ja nopeampi.
Yritin äsken tehdä vehnä"puuroa" eli vehnäjauhot sekasin veden kanssa. Pintasuolaus. Maistui aika paljolti vaan jauholta, äyks! Mutta... sekoitin omenan sekaan ja sokeria niin kyllä alas meni. Just semmoista limaista oli
Ohrajauhopuuro myös on hyvää
Pitää sekoittaa voimakkaasti, kun jauhoja laittaa kiehuvaan veteen, ettei tule paakkuja.
Ruispuuroa ja maissipuuroa olen tehnyt jauhoista. Mannapuurokin on tavallaan karkeista jauhoista. Muista jauhopuuroja en ole kokeillut ja luulen, että rakenne ei olisi minua miellyttävä.
Vierailija kirjoitti:
Yritin äsken tehdä vehnä"puuroa" eli vehnäjauhot sekasin veden kanssa. Pintasuolaus. Maistui aika paljolti vaan jauholta, äyks! Mutta... sekoitin omenan sekaan ja sokeria niin kyllä alas meni. Just semmoista limaista oli
Vehnässä onkin eniten tuota limaisuutta aiheuttavaa sitkoa.
Suosikkini on ohra.
Ei mitään voita pohjalle, mitä ihmettä. Oltu taas valion sivuilla vai, missä pinaattikeittokin tulisi tehdä tuolleen ja lyödä 50g voita 🙄
Juu ei. Pikkunokare jos on pakko. Maito kiehautetaan mihin sulatetut pinaatit sekoitetaan. Kiehautetaan. Lisätään vesi-jauhoseos, kiehautetaan. Ripaus sojeria, ripaus suolaa sekoitetaan, syödään tai jäähdytetään ja säilötään. Ei mitään 50g voita (!) tai jauhojen polttelua sinne pohjaan 🙄
Jonkun pitäisi koota sellainen Kootut älyttömyydet valion sivuilla.
Ruis- puolukkapuurohan on tunnettu perinneruoka.
"Limaisuus" tulee väärästä valmistustavasta: vesi ei kiehu täysillä, ennen kuin laitan jauhot sinne. Ja käytät liikaa jauhoja suhteessa veden määrään.
nyt rupes tekemään mieli suklaapuuroa. Arlan täysimaitoon tehtynä.
Vierailija kirjoitti:
"Limaisuus" tulee väärästä valmistustavasta: vesi ei kiehu täysillä, ennen kuin laitan jauhot sinne. Ja käytät liikaa jauhoja suhteessa veden määrään.
Hmm kiitos vinkeistä.
Tuo vehnäpuuro. Onnistuuko muka sillä myös? Onko kokemusta
Ruispuuro tehdään jauhosta. Ja hyvää on.