Kumpi on tulisempaa, vihreä vai punainen chili?
Uunifetapastan ohjeessa pyydetään lisäämään puolikas punainen chili. Kaupassa oli ainoastaan vihreitä, enkä jaksa yhden chilin takia lähteä toiseen kauppaan.
Kommentit (4)
Yleensä punainen on vahvempaa. Marketissa myytävistä lajikkeista ainakin. (Muutenhan chililajikkeita on satoja tai tuhansia joten vaikeaa tietää jos ei tiedä lajiketta)
Vierailija kirjoitti:
Mahdoton sanoa, väri ei korreloi tulisuuden kanssa mitenkään, kuten ei myöskään koko. Esim. bhut jolokia on punainen, naga morich vihreä, ja molemmissa yli miljoona Scoville-yksikköä. Yleensä siinä paketin päällä sanotaan miten vahva chili on kyseessä. Mutta tuohon fetapastaan nyt voi laittaa mitä vaan, eli pistä sitä vihreää mitä on.
Harvemmin marketeissa myydään erikoisempia lajikkeita (paitsi suurimmissa kaupungeisssa) joten niihin tavallisimpiin pitkulanmallisiin "markettichileihin" sopii tuo oletus että punainen on vihreää vahvempaa.
Aroma lukee paketin päällä. Vahvuudesta ei mitään tietoa. On kuitenkin saman näköinen sen yleisimmän myynnissä olevan punaisen kanssa.
Mahdoton sanoa, väri ei korreloi tulisuuden kanssa mitenkään, kuten ei myöskään koko. Esim. bhut jolokia on punainen, naga morich vihreä, ja molemmissa yli miljoona Scoville-yksikköä. Yleensä siinä paketin päällä sanotaan miten vahva chili on kyseessä. Mutta tuohon fetapastaan nyt voi laittaa mitä vaan, eli pistä sitä vihreää mitä on.