Harrastaisitteko muka pienpanimo-oluita tai wine tastingeja, jos juomissa ei olisi tippaakaan alkoholia?
Veikkaan että aika pieni osa enää jaksaisi raahautua maistelemaan 0% oluita ja viinejä, jos siitä ei saisi mitään muita kicksejä kuin sen makuelämyksen kielellä.
Kommentit (17)
Tietenkin. Maustahan siinä on kyse, ei alkoholista.
T. Olutharrastaja
Mikä helvetin kysymys tuo on? Harrastaisiko AP sählyä jos ei kentällä olisi lainkaan palloa?
Ilman muuta, mikä maku olisi sama kuin alkoholin kanssa.
Jos juomat olisivat sataprosenttisesti saman makuisia kuin nyt alkoholillisina, niin varmasti harrastaisin. Juonhan nykyisinkin usein alkoholittomia tai matala-alkoholisia oluita, joka toki on kompromissi maun suhteen.
Enemmänkin harrastaisin, pidän oluen mausta mutta valitettavasti humallun hyvin pienestä määrästä jolloin nautinto jää lyhyeen. Viiniin taas kuuluu pieni hiprakka, kun sitä ei maun takia juodakkaan. 😁
Jos maku pysyy samana niin tottakai
Vierailija kirjoitti:
Enemmänkin harrastaisin, pidän oluen mausta mutta valitettavasti humallun hyvin pienestä määrästä jolloin nautinto jää lyhyeen. Viiniin taas kuuluu pieni hiprakka, kun sitä ei maun takia juodakkaan. 😁
Kyllä minä viinin valitsen ruualle ihan maun perusteella.
Ei taida löytyä kovinkaan paljon hyviä alkoholittomia viinejä maisteltavaksi.
Alkoholiton olut, kofeiinitön kahvi, munaton mies....
No tottakai. Ei olut tunnu missään. Ihan sama juoko yhden vai 24.
Minä oikein yrittämällä yritin tulla viininharrastajaksi peittääkseni alkoholismini.
En koskaan oppinut pitämään viineistä. Nykyään en pysty oksentamatta juomaan lasillistakaan. En ymmärrä miten varsinkin punaviiniä pystyy kukaan juomaan. Se ummehtunut homehtuneen sukkamehun maku mikä niissä aina on hinnasta riippumatta etoo!!
En mä harrastakaan, enkä maistele. Mutta juon kyllä mielelläni hyvää ja vahvaa olutta, ja arkisin pakko tyytyä holittomaan, vaikka se ei ole kyllä niin hyvää ollenkaan. En ymmärrä harrastelijoita, ihme puuhastelua. Viiniä ja olutta pitää juoda, eikä maistella harrastellen.
Alkoholin maku on osa alkoholijuomien makua. Että tuskinpa niin paljoa, mutta miksei joku alkoholitonkin voisi olla hyvää. Pienpanimoilla ei taida olla valmiuksia tehdä alkoholitonta olutta, kun sellainenkin kuitenkin valmistetaan ensin käyttämällä olut normaalisti ja sitten erillisillä (kalliilla) laitteilla alkoholi poistamalla.
Jos pelkkä alkoholi kiinnostaisi, ei kalliita erikoisjuomia tulisi harrastettua, vaan ostaisi Pirkka-olutta tai Suomiviinaa vaan.
Vierailija kirjoitti:
En mä harrastakaan, enkä maistele. Mutta juon kyllä mielelläni hyvää ja vahvaa olutta, ja arkisin pakko tyytyä holittomaan, vaikka se ei ole kyllä niin hyvää ollenkaan. En ymmärrä harrastelijoita, ihme puuhastelua. Viiniä ja olutta pitää juoda, eikä maistella harrastellen.
Tämä erottaakin alkoholistin kohtuukäyttäjästä.
En tietenkään, onhan se fermentoitunut maku (alkoholi) olennainen osa tuotetta.
Hassu kysymys.
Jos olisi hyviä alkoholittomia viinejä, niin mielelläni menisin tuollaiseen tastingiin. Nyt on jäänyt menemättä (vaikka kaverit ovat kehuneet), kun pitäisi sitten tulla taksilla kotiin. Vähän hankalaa ja kallista (asutaan maalla, tänne ei taksitkaan halua tulla, ja jos tulevat pitää maksaa "paluumatkakin").
En tietenkään.