Sokeri ei lihota
Siinä on samanverran energiaa kuin muissa hiilihydraateissa ja proteiineissa. Rasvassa on tuplasti.
Kommentit (12)
Ok, no miksi sitten lihavat ihmiset juovat niitä zero calories juomiaan?
Ja miksi en ole koskaan nähnyt hoikkaa ihmistä, joka joisi dieettilimuja?
Vierailija kirjoitti:
Ok, no miksi sitten lihavat ihmiset juovat niitä zero calories juomiaan?
Ja miksi en ole koskaan nähnyt hoikkaa ihmistä, joka joisi dieettilimuja?
Koska sokeri ei lihota.
Vierailija kirjoitti:
Ok, no miksi sitten lihavat ihmiset juovat niitä zero calories juomiaan?
Ja miksi en ole koskaan nähnyt hoikkaa ihmistä, joka joisi dieettilimuja?
Olen hoikka ja juon pepsi maxia, oikeastaan maunkin takia. Normi pepsi on liian makeaa omasta mielestäni.
Vierailija kirjoitti:
Ok, no miksi sitten lihavat ihmiset juovat niitä zero calories juomiaan?
Ja miksi en ole koskaan nähnyt hoikkaa ihmistä, joka joisi dieettilimuja?
Koska dieettilimujen juojat ovat niitä entisiä hoikkia, jotka aloittivat sokerilimuilla?
Kyllä lihottaa. Kyse on määrästä kuten kaiken muukin osalta. Sokeri myös vaikuttaa erityisen voimakkaasti hormoneihin kuten insuliiniin, johon proteiini vaikuttaa vähemmän ja rasva ei oikeastaan ollenkaan. Näillä on vaikutusta myös ihmiseen kuten nälän tunteeseen ja naposteluun.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ok, no miksi sitten lihavat ihmiset juovat niitä zero calories juomiaan?
Ja miksi en ole koskaan nähnyt hoikkaa ihmistä, joka joisi dieettilimuja?
Koska sokeri ei lihota.
Sokeri YKSIN ei lihota olisi oikeampi sanoa !
Käsittääkseni sokeri polttaa rasvaa.
Ongelma on siinä, että vaikka sokerissa on energiaa niin se ei ole kovin täyttävää, ja helposti tulee sitten syötyä muuta vatsantäytteeksi. (ja toki pitääkin syödä muuta, koska sokerissa ei ole ravintoaineita). Sokerin lihottavuus tulee siis siitä, että se on ihan ylimääräistä.
No eihän sokeri voi läskiksi muuttua. Läski on rasvaa, siis vain rasva läskiyttää. Eiks joo.
Hiilihydraatit lisäävät insuliinin tuotantoa, ja se edesauttaa ylimääräisen energian muuttumisen varastorasvaksi (läskiksi).
Makeutusaineet lisäävät myöskin insuliinin tuotantoa.
Asia ei ole aivan noin yksinkertainen. Karppaamallakin laihtuu vaikka siinä syödään runsaasti rasvaa.