Punainen liha - ferritiini eli varastorauta & hemoglobiini
Olen vältellyt pari vuotta punaista lihaa ja suosinut siipikarjaa sekä kalaa. Ennen minulla oli optimaalinen hemoglobiini ja varastorauta. Nyt molemmat ovat laskeneet, myös hemoglobiini. Olen väsynyt. Alanpa taas syödä punaista lihaa. Hhhm.. kunnon pihvi vaikkapa aluksi .
Kommentit (6)
Hauska provo. Maitotuotteet estää raudan imeytymistä myös.
Oisko sulla vähän huonompi raudan imeytyvyys niin kuin minullakin? Punainen liha on aikalailla pakollinen omassa ruokavaliossa, muuten rauta-arvot vähitellen laskee. Tuli opittua kantapään kautta.
Vierailija kirjoitti:
Hauska provo. Maitotuotteet estää raudan imeytymistä myös.
Ei ole provo. Punainen liha ja sisäelimet esim. maksa ovat erinomaisia raudan lähteitä. Niissä rauta on kahden arvoisena, joka nostaa arvoja nopeammin kuin kasvisten sisältämä kolmen arvoinen rauta.
Se on totta, että kalsium ja esim. kahvin ja teen flavonoidit estävät hiukan juuri tuon 2 -arvosen raudan imeytymistä. Itse en kyllä ole juonut maitoa vuosiin, se on vasikoille tarkoitettua ravintoa.
t. ap
Vierailija kirjoitti:
Oisko sulla vähän huonompi raudan imeytyvyys niin kuin minullakin? Punainen liha on aikalailla pakollinen omassa ruokavaliossa, muuten rauta-arvot vähitellen laskee. Tuli opittua kantapään kautta.
Ilmeisesti :/ Toisaalta ei haittaa, koska tykkään lihasta :)
Provo tai ei, mutta ei ole mielipide kysymys, että kumpi on paremmin ihmisen hyödynnettävissä oleva rauta, eläin vai kasviperäinen. Turha siitä on herneitä nenään vetää.
Tämä selvä.