Teetkö koskaan lihapullia nauta-sikajauhelihasta?
Tuleeko pahoja?
Yleensä käytän vain naudan, mutta nyt päätin säästää.
Kommentit (13)
Sehän on se paras raaka-aine arkisiin peruspulliin. Sika antaa pullille rasvaisempana lihana mehevyyttä. Pelkästä naudasta tulee helposti vähän kuivakkaat pullat.
Paremmat ja hienommat "pyhäpullat" sitten erikseen ja niihin sitten mieluiten hirveä, lammasta tms. ja mausteitakin enemmän.
Vaikka kuinka usein ja kaiken lisäksi uunissa. Siellä liika rasva valuu paistopaperille ja silti pysyvät mehevinä.
En tee, koska en tykkää sianlihan mausta. Tai oikeammin sen hajusta. Mausteisessa lihapullassa se.ei maistu. Pelkästä naudanlihasta, et saa hyviä lihapullia, koska niissä tarvitaan rasvaa, jota saadaan sitä possun jauhelihasta. Myös makkaroista. Itse käytän lihapullissa rasvaista lammasta.
Kauramaidosta ja mifuista tulee naminamipullat.
Jaxuhalit ;)
Teen kyllä. Mutta, kun teen lihapullia, laitan niihin fetajuustoa, aurinkokuivattuatomaattia ja basilikaa, joten ne antavat tietysti paljon makua pulliin.
Äiti teki aina sika-naudasta. Itse teen vähärasvaisesta naudasta. Äidin pullat ihan parasta, tosi mehukkaat.
Mä teen sika-naudasta, siitä tulee parhaat pullat.
Kyllä teen.
Ja reseptikin on yksinkertaisempi kuin vasemman jalan kenkä:
Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä n. 30min, ettei ole ihan jääkaappikylmää.
Murskaa kädessä tai leikkuulaudalla pari koulunäkkiä tai vastaavaa sirpaleiksi, ei muruiksi asti.
Sekoita jauhelihan joukkoon, ja mausta (suola/pippuri tylsimyksille, muilla esim. inkivääriä, chiliä, sweet-chilikastiketta, valkosipulia tms mitä kaapissa sattuu olemaan).
Anna imeytyä 10min-15min, ja pyörittele elämäsi parhaat pullat.
Kun pullat on paistettu, paista sipuli erikseen pannulla jota et ole pessyt paiston jälkeen.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä teen.
Ja reseptikin on yksinkertaisempi kuin vasemman jalan kenkä:
Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä n. 30min, ettei ole ihan jääkaappikylmää.
Murskaa kädessä tai leikkuulaudalla pari koulunäkkiä tai vastaavaa sirpaleiksi, ei muruiksi asti.
Sekoita jauhelihan joukkoon, ja mausta (suola/pippuri tylsimyksille, muilla esim. inkivääriä, chiliä, sweet-chilikastiketta, valkosipulia tms mitä kaapissa sattuu olemaan).
Anna imeytyä 10min-15min, ja pyörittele elämäsi parhaat pullat.
Kun pullat on paistettu, paista sipuli erikseen pannulla jota et ole pessyt paiston jälkeen.
Hyvä resepti. Vielä kun sekoitat sen näkkärisilpun smetanapurkillisen kanssa ja annat seistä vartin ja SITTEN sekoitat sen lihapullataikinaan niin uskon että on parhaat lihapullat.
En tee mutta miksipä ei siitäkin onnistuisi kunhan paistaa kypsäksi.