Kumpi on hienompi valkoviini, kuiva vai makea?
Yksi väittää, että mitä kuivempi, sen hienompi, toinen väittää makean täyteläisyyden olevan se, mitä etsitään, ja kuivat ovat ne, jotka jäävät valikoitujen eli makeiden jälkeen jäljelle.
Kumpi on oikeassa?
Kommentit (4)
Eri viinityypeille on omat käyttötarkoituksensa. Makeat jälkiruokavalkkarit ovat eri tarkoitukseen kuin kuivemmat. Ihan kuivat sopivat tietyille ruoille paremmin, hieman makemmat sitten toisille, esimerkiksi rasvaisemmille ruoille. Ja sitten on vielä ne kuuluisat makuasiat - toinen tykkää kuivemmasta, toinen makeammasta. Jokaisesta valkoviinikategoriasta löytyy laatuviinejä ja bulkkiviinejä ja kaikkea siltä väliltä. Jos jätetään nuo jälkiruokaviinit pois kokonaisuudesta, niin todennäköisesti eniten ihan huippuviinejä löytyy kuivimmista viineistä, makeista sitten vähiten. Mutta pelkkä kuivuus tai makeus ei kerro mitään viinin väitetystä "hienoudesta". Ja siitä viinistä saa tykätä, vaikkei sen joidenkin virallisten kriteerien mukaan niin hienoa olisikaan.
Mun ex tiesi kaiken viineistä. Toi mulle pullon vielä eronkin jälkeen. Oli töissä paikassa mistä sai kalliita viinejä pilkkahintaan. Pidän enemmän ehkä punaviineistä.
Vierailija kirjoitti:
Mun ex tiesi kaiken viineistä. Toi mulle pullon vielä eronkin jälkeen. Oli töissä paikassa mistä sai kalliita viinejä pilkkahintaan. Pidän enemmän ehkä punaviineistä.
Sitähän tässä kysyttiin...
Kuiva tietysti!