Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

"tuleentuu" Mitä tarkoittaa, kun vilja tuleentuu?

Vierailija
25.07.2019 |

Ymmärrän, että se on valmis korjattavaksi tuolloin, mutta mitä se tulee tuominen tarkoittaa.

Entä mitä tapahtuu jollei sitä heti korjata?

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Et siis osaa googlailla ja saada selkeä vastaus netistä, ding dong.

Vierailija
2/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kypsyy. Ja jos ei korjata ne siemenet tippuu maahan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen yrittänyt etsiä Googlella. Ei ole selvinnyt.

Miten tietää, että siemenet ovat kypsiä ja mistä tuo sana juontaa juurensa.

Vierailija
4/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se kypsyy korjuuvalmiiksi. Viljapellosta tulee silloin sellainen kypsän viljan kullankeltainen. Sanan alkuperästä en tiedä että mistä on peräisin.

Vierailija
5/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se kypsyy korjuuvalmiiksi. Viljapellosta tulee silloin sellainen kypsän viljan kullankeltainen. Sanan alkuperästä en tiedä että mistä on peräisin.

Eli viljapellon väristä päätellään, milloin kannattaa puida.

Onko se oikea hetki puida kovin lyhyt?

Vierailija
6/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puimakone

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Glyfosaattia peltoon jos ei muuten tuleennu.

Vierailija
8/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei yksin väristä. Jyvän kovuus ja koostumus ratkaisee. Muutaman tähkän voi riipiä irti ja ”puida” kourassa, sitten vaikkapa pureskelemalla testata jyvien kovuuden, jos ne ovat jo kiinteitä. Voi käyttää myös kosteusmittaria. Eri viljoista väri ja ulkonäkö muuttui eri tavoin, mutta jyvän kovettuminen ja kuivuminen on aina varma merkki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oikea hetki/aikaa on jopa viikkoja säistä riippuen, mutta usein puima-aikaan ei ole viikkoja suotuisia poutia. Jotkut viljat herkästi j jotkut vähemmän herkästi alkavat varista tai itää tai homehtua, varsinkin jos säät ovat sateisia, mikäli korjaamaan ei päästä ajoissa.

Vierailija
10/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomessa ei glyfosaatilla tuleennuteta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee valmiiksi

Vierailija
12/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos tiedoista. Asia alkaa selvitä. Hyvä juttu, että on pitkä aika kerätä viljaa.

Mutta toisaalta hankalaa jos on kovin sateista. Varmaan jonain syksynä vilja on lievästi jo homeista ja sitä sitten vaan syömme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syttyy tuleen.🔥

Vierailija
14/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos tiedoista. Asia alkaa selvitä. Hyvä juttu, että on pitkä aika kerätä viljaa.

Mutta toisaalta hankalaa jos on kovin sateista. Varmaan jonain syksynä vilja on lievästi jo homeista ja sitä sitten vaan syömme.

Leipäviljoissa ostajat ovat todella tarkkoja, ettei homepitoisuus ylitä sallittuja varsin tiukkoja rajoja. Rehuviljoissa sallitaan vähän enemmän ja homeet ovatkin yleisimpiä hylkäyssyitä, jolloin erä kelpaa enintään rehukäyttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos tiedoista. Asia alkaa selvitä. Hyvä juttu, että on pitkä aika kerätä viljaa.

Mutta toisaalta hankalaa jos on kovin sateista. Varmaan jonain syksynä vilja on lievästi jo homeista ja sitä sitten vaan syömme.

Kyllä maanviljelijät tietävät milloin vilja on puintikunnossa. Ovat itseasiassa tienneet jo vuosituhansia. Ja tämä onkin hyvä siksi että me citytumpelotkin saamme leipää sinne läpättimiin.

Vierailija
16/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kertaus on opintojen äiti.

Tulla- sanasta se tietääkseni johtuu.

Vilja saa keltaisen sävyn ja jyvät kovenevat.

Pureskelu on hyvä keino arvioida puintikypsyyttä.

Viljojen hometoksiinipitoisuutta valvotaan tarkasti, erityisesti elintarvikekäyttöön menevän viljan osalta.

Viljan laatu kärsii niin liian aikaisesta kuin myöhäisestäkin puinnista ja mm. kaura alkaa melko pian tuleennuttuaan varisemaan ja ohra voi itää tähkään.

Tuleentumisesta puhutaan myös muiden kasvien kuin viljojen yhteydessä.

Esim. perunan tuleentuessa varsisto lakastuu, mukulat irtoavat varresta helpommin ja kuori vahvistuu.

Vierailija
17/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan mainioita tietoja.

Tää on jännä palsta, kun täällä on kaikenlaista väkeä. Itse en tapaa maaseutulaisia missään. Kiinnostavia tietoja. Ap

Vierailija
18/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja luulin että se tulee tuulla - verbistä. Eli miten se tuuleen liittyy, mutta toi oli hyvä, että tulee valmiiksi.

Ap

Vierailija
19/41 |
25.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäkysymys: Miksi linnuille laitetaan kauralyhteitä. Eikös niistä ole kaikki siemenet jo pudonneet. Kun se on ehtinyt jouluksi jo tuleentuu?

Ap

Vierailija
20/41 |
26.07.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomessa ei glyfosaatilla tuleennuteta.

Valitettavasti olet väärässä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän viisi