Kattila-gallup
Minkälaisilla kattiloilla palstalaiset oikein keittelevät?
.
Itselläni on ihan tavallisia Hackmaneja jostain 1970-luvulta. Sain ne aikanaan mummoni jäämistöstä. Paistinpannuna on valurautainen Upo-pannu ties miltä aikakaudelta.
Kommentit (5)
Teräskattiloina ovat Fisslerin Original Prot, kastike- ja maito-/puurohommiin on alumiiniset, pinnoittamattomat Pentole Agnellin valmistamat keittimet. Paistinpannuina on taotut hiiliteräksiset Turk-merkkiset saksalaiset pannut, lisäksi on Fisslerin teräksinen Pro happamille ruoille. Veitsinä on Hackmanin kokoteräksiset Gourmetit ja pari Fiskarsin Takumia.
Joskus olen tehnyt ruokaa työkseni useammassakin keittiössä äärimmäisen huonoilla vehkeillä ja ajattelin satsata kotikeittiöön kunnon välineisiin.
M 45
Vierailija kirjoitti:
Teräskattiloina ovat Fisslerin Original Prot, kastike- ja maito-/puurohommiin on alumiiniset, pinnoittamattomat Pentole Agnellin valmistamat keittimet. Paistinpannuina on taotut hiiliteräksiset Turk-merkkiset saksalaiset pannut, lisäksi on Fisslerin teräksinen Pro happamille ruoille. Veitsinä on Hackmanin kokoteräksiset Gourmetit ja pari Fiskarsin Takumia.
Joskus olen tehnyt ruokaa työkseni useammassakin keittiössä äärimmäisen huonoilla vehkeillä ja ajattelin satsata kotikeittiöön kunnon välineisiin.
M 45
Alumiini on kyllä epäterveellinen materiaali.
Liukenee ruokaan ja edistää muistisairauksien synyä.
Yksi Heirolin mattateräksinen kattila (3l), uutena ostettu sinkkutalouteen soppakattilaksi.
Teflon kattila ilman kantta (1,2l).
Isompi soppakattila (5l), avopuolison ostama, eli halvin mitä kaupasta löytyi.
Kaksi Maku Rondo(?) kattilaa (1,5l & 3l). Ostin silkan ulkonäön vuoksi, pohjat ovat väärän kokoiset keittolevyyn nähden ja pyöreähkön muotoilun vuoksi lämpeneminen kestää kauan, näillä saa perunatkin palamaan pohjaan kun ei pysy kiehuvana pienellä lämmöllä.
Kaksi Upon(?) Kupari-alumiinikattilaa (1,5l & 2l), ovat isomummuni tai mummuni peruja kansineen
Yksi pikkukattila (0,5l), isomummuni peruja, loistava annospuuron keittoon!
Paistinpannuista ei mitään tietoa, yksi mummun vanha valurautapannu ja loput "usein" vaihtuvia tefloneita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teräskattiloina ovat Fisslerin Original Prot, kastike- ja maito-/puurohommiin on alumiiniset, pinnoittamattomat Pentole Agnellin valmistamat keittimet. Paistinpannuina on taotut hiiliteräksiset Turk-merkkiset saksalaiset pannut, lisäksi on Fisslerin teräksinen Pro happamille ruoille. Veitsinä on Hackmanin kokoteräksiset Gourmetit ja pari Fiskarsin Takumia.
Joskus olen tehnyt ruokaa työkseni useammassakin keittiössä äärimmäisen huonoilla vehkeillä ja ajattelin satsata kotikeittiöön kunnon välineisiin.
M 45
Alumiini on kyllä epäterveellinen materiaali.
Liukenee ruokaan ja edistää muistisairauksien synyä.
Niinpä! Teflonpannu se vasta vaarallinen onkin, sillä jokainen kuollut teflonpannisti on päässyt hengestään...
Kattilat uusittiin 2010 keittiöremontin yhteydessä induktioliedelle sopiviksi: kolme erikokoista Hackmanin valmistamaa kattilaa, joissa on sellaiset tummanruskealla kumipinnalla varustetut litteät kahvat ihan yläreunassa siten, että kattilat saa hyvin pinottua sisäkkäin. Myös kannet ovat lautasenkaltaisesti ihan litteitä ja niissä on sivukahvat samassa kohta kuin itse kattilassa. En muista mikä tuo malli on, en ole enää nähnyt missään.
Paistinpannut eivät tunnu kestävän suorina, mutta induktiolla ei tuo niinkään haittaa. Yleensä Tefalin paistinpannujaolen ostanut.