Mitä lapset syö somen mukaan vs todellisuus
Somesta saa käsityksen että nykylapset juo kaikki kauramaitoa ja on innokkaita kasvissyöjiä. Ei höttöhiilareita, luomu-lähiruokaa, hyviä rasvoja. Soija, tofu, mifu, härkis ja nyhtis on jees ihan vakiokamaa lautasella.
Sitten vanhempien kanssa jutellessa kummiski vaikuttaa siltä, että todellisuus on nuggetteja, kalapuikkoja, lihapullia, makaronia ketsupilla, tomaatti-juusto-pitsaa, hampurilaisia (jos lapsi suostuu maistamaan), ranskalaisia, mokkapaloja ja pullaa. Maitoa ja vettä jos hyvin käy - tai mehua. Irtokarkkeja.
Ja tämäkin on jo lavea makuskaala, niukimmat elää sillä makaronilla ketsupin kanssa.
Kommentit (20)
Mun lapset syö tuota alempaa kuvaustasi, mutta vegeversiona.
Some onyttävalhetta, pätemisen ja taistelun areena, feikkiä ja pintaa. Mikään siellä ei ole oikeaa.
Jätä some, tulet onnellisemmaksi. Näin tein itse, enkä todellakaan palaa enää koskaan lukemaan ihmisten itserakasta pintakiilotusta ja kilpailua. Oikea elämä ei ole somessa.
En kyllä itse ole törmännyt mihinkään sometuksiin lasten syömisestä.
Ehkä vain ne somettavat lasten ruokia, jotka haluaa jotenkin erityisesti korostaa miten ekologisesti tai hyvin heillä syödään.
Eiköhän suurin osa meistä ole ihan rehellisesti vaan ruuhkavuosivanhempia, joilla ei ole aikaa, halua eikä jaksamista alkaa ruoan kanssa pelata ihan kauheasti. Riittää että ruokaa on riittävästi ja että sen saa pöytään nopeasti, ei tarvi olla mitään ultraterveellistä.
Tuo, että ilman somea onnellisempi, on täyttä totta! Itse ahdistuin somessa, vaikka tiesin kaiken olevan loppujen lopuksi täyttä feikkiä. Oma elämä tuntui silti hyvin arkiselta ja nukkavierulta muihin verrattuna. Jätin somen ja elämä parani heti kun ei aivopestä niillä kiiltokuvilla. Suosittelen!
Meillä syödään samaa mitä ennen lapsia ilman mausteita ja superextraketsupilla + ruokahävikki olisi törkeä jos ei syötäisi lapsilta jäänyttä lähmittyä ruokaa. Esikoinen on nirsoin ja eläisi pyhällä hengellä jos ei olisi joitain suosikkeja. Paprika ja parsakaali tosin maistuu, niistä se saa varmaan kaikki vitamiininsa, muuten syö jogurttia ja leipää ja ketsuppia....
Somen lieveilmiönä ovat julkiset häpeärangaistukset ja anonyymien hyökkäykset haukuillaan. Ihmiset ovat tulleet varovaisiksi ja ovat somessa hissukseen asioista, jotka joku voisi tuomita. AV:llä sinut kirotaan jo siitä, jos käytät rasvatonta maitoa tai margariinia - joten ei varmaan tee mieli kertoa miten "myrkyttää" lapsiaan kalapuikko-eineslihapullaruokavaliolla.
Mitään korvikkeita ei syödä, aikuiset eikä lapset.
Kasvisruokaa ja monipuolista kotiruokaa joka maistuu kaikille. Lauantaina mm kasviscurrya ja eilen broileria guacamolella ja salaatilla. Tänään sitten peruslasagnea. Paljon pataruokia joissa kasviksia ja lihaa.
Näitä nuo lapset ja lapsenlapset on vetäneet 11 kuisista lähtien.
Eineksiä ei syödä kuin pizzat kerran kuukaudessa jos ei viitsi niitäkin tehdä itse. Viimeksi mies teki 8 isoa pizzaa teinin synttäreillä:D
En ymmärrä miksi joku syö jotain einesnugetteja kun broilerin ohutleikkeet leivittää minuutissa/file ja kypsyy nopeammin kuin nuo valmisnugetit (pannulla 10 min vs uunin lämmitysaika + 15 min). Eikä ole mitään natriumglutamaatteja tai e-koodeja vaan broileria, mausteita, kananmunaa ja korppujauhoa
Meidän supernirso tyttö on "löytänyt" kauramaidot, koska tavallista maitoa ei ole suostunut juomaan taaperoiän jälkeen. Kaipa se sitten on trendikästä, en kylläkään somessa tämmöistä jakaisi. :D
Muutenkin syö ns. superpuhtaasti, on syönyt pienestä asti, koska inhoaa kaikenmaailman mössöjä ja sekoitettuja ruoka-aineita. Syö mielellään vaikka puoli kiloa vihanneksia sellaisenaan (eli raakana), mutta yritäs tehdä niistä vihanneksista salaatti...ei vaan syö. Eikä ole tyyppiä "kyllä se sitten syö kun nälkä tulee", vaan hoikka ja siro tyttö, joka on mielummin nälässä monena päivänä peräkkäin kuin syö jotain epämieluisaa.
Vierailija kirjoitti:
Meidän supernirso tyttö on "löytänyt" kauramaidot, koska tavallista maitoa ei ole suostunut juomaan taaperoiän jälkeen. Kaipa se sitten on trendikästä, en kylläkään somessa tämmöistä jakaisi. :D
Muutenkin syö ns. superpuhtaasti, on syönyt pienestä asti, koska inhoaa kaikenmaailman mössöjä ja sekoitettuja ruoka-aineita. Syö mielellään vaikka puoli kiloa vihanneksia sellaisenaan (eli raakana), mutta yritäs tehdä niistä vihanneksista salaatti...ei vaan syö. Eikä ole tyyppiä "kyllä se sitten syö kun nälkä tulee", vaan hoikka ja siro tyttö, joka on mielummin nälässä monena päivänä peräkkäin kuin syö jotain epämieluisaa.
Varmaan vääränlainen suutuntuma kuvottava? Moni tykkää rehuista nimenomaan rapsakoina. Ja kaikki ei pidä ainesten sotkemisesta yhteen.
En someta lasteni ruuista. Olemme kasvissyöjiä. Emme syö valmisruokia emmekä käytä ketsuppia kuin makaronilaatikossa. Mausteita käytämme paljon. Mifu, nyhtökaura ym. ei ole yleensä ruokalistalla; tofu taas kyllä. Teen paljon intialaista ym. etnistä ruokaa ja ruuanlaitto on minulle harrastus. Tämä ei nyt varmasti ole sen tyyppinen vastaus, jollaisia aloittaja toivoo, mutta perheitä ja ruokakulttuureja on monenlaisia. Ei minua mietitytä toisten syömiset mihinkään suuntaan. Kukin tavallaan.
Vierailija kirjoitti:
Mitään korvikkeita ei syödä, aikuiset eikä lapset.
Kasvisruokaa ja monipuolista kotiruokaa joka maistuu kaikille. Lauantaina mm kasviscurrya ja eilen broileria guacamolella ja salaatilla. Tänään sitten peruslasagnea. Paljon pataruokia joissa kasviksia ja lihaa.
Näitä nuo lapset ja lapsenlapset on vetäneet 11 kuisista lähtien.
Eineksiä ei syödä kuin pizzat kerran kuukaudessa jos ei viitsi niitäkin tehdä itse. Viimeksi mies teki 8 isoa pizzaa teinin synttäreillä:D
En ymmärrä miksi joku syö jotain einesnugetteja kun broilerin ohutleikkeet leivittää minuutissa/file ja kypsyy nopeammin kuin nuo valmisnugetit (pannulla 10 min vs uunin lämmitysaika + 15 min). Eikä ole mitään natriumglutamaatteja tai e-koodeja vaan broileria, mausteita, kananmunaa ja korppujauhoa
En ymmärrä minäkään, mutta nämä ovat asioita, joita ei saa sanoa ääneen tai netissä, jos on muita äitejä kuulolla. Koska se, että lapset ja koko perhe syövät monipuolista ja terveellistä ruokaa, joka laitetaan jotakuinkin alusta asti itse, on ilmeisesti kiellettyä ja jotenkin todella epäilyttävää tai ainakin toisia äitejä halventavaa toimintaa - etenkin, jos erehdyt kertomaan, että ehdit laittaa ihan kunnon ruokaa, vaikka käytkin päivittäin kokoaikaisesti töissä ja vielä ehdit harrastaakin. Koska ethän sinä voi ehtiä, jos ei joku muu kerran mielestään ehdi. Joten mene siitä valehtelemasta ja syyllistämästä ja jätä meidät oikeat äidit nugetteineen rauhaan.
No mutta te kasvissyöjät ja alusta asti ruoan laittajat - kyllähän te tiedätte olevanne VÄHEMMISTÖSSÄ... ;)
Ei sillä mitään VÄLIÄ ole. Mutta suurin osa lapsista ei syö kuten te.
Eräs luettu bloggaaja oli taannoin hämmästynyt asiasta. Luuli kaikkien syövän korkeintaan soijanakkeja ja olevan tiedostavia, koska hänen koululaisensa ovat ilmeisesti sellaisessa kaveripiirissä, jossa joko ollaan tai ylläpidetään mielikuvaa.
Vierailija kirjoitti:
Some onyttävalhetta, pätemisen ja taistelun areena, feikkiä ja pintaa. Mikään siellä ei ole oikeaa.
Jätä some, tulet onnellisemmaksi. Näin tein itse, enkä todellakaan palaa enää koskaan lukemaan ihmisten itserakasta pintakiilotusta ja kilpailua. Oikea elämä ei ole somessa.
Ja olet kuitenkin täällä.
Vierailija kirjoitti:
Mitään korvikkeita ei syödä, aikuiset eikä lapset.
Kasvisruokaa ja monipuolista kotiruokaa joka maistuu kaikille. Lauantaina mm kasviscurrya ja eilen broileria guacamolella ja salaatilla. Tänään sitten peruslasagnea. Paljon pataruokia joissa kasviksia ja lihaa.
Näitä nuo lapset ja lapsenlapset on vetäneet 11 kuisista lähtien.
Eineksiä ei syödä kuin pizzat kerran kuukaudessa jos ei viitsi niitäkin tehdä itse. Viimeksi mies teki 8 isoa pizzaa teinin synttäreillä:D
En ymmärrä miksi joku syö jotain einesnugetteja kun broilerin ohutleikkeet leivittää minuutissa/file ja kypsyy nopeammin kuin nuo valmisnugetit (pannulla 10 min vs uunin lämmitysaika + 15 min). Eikä ole mitään natriumglutamaatteja tai e-koodeja vaan broileria, mausteita, kananmunaa ja korppujauhoa
Kiitos ohutleikevinkistä. Mitä mausteita käytät leivitettyihin ohutleikkeisiin?
Vierailija kirjoitti:
Mitään korvikkeita ei syödä, aikuiset eikä lapset.
Kasvisruokaa ja monipuolista kotiruokaa joka maistuu kaikille. Lauantaina mm kasviscurrya ja eilen broileria guacamolella ja salaatilla. Tänään sitten peruslasagnea. Paljon pataruokia joissa kasviksia ja lihaa.
Näitä nuo lapset ja lapsenlapset on vetäneet 11 kuisista lähtien.
Eineksiä ei syödä kuin pizzat kerran kuukaudessa jos ei viitsi niitäkin tehdä itse. Viimeksi mies teki 8 isoa pizzaa teinin synttäreillä:D
En ymmärrä miksi joku syö jotain einesnugetteja kun broilerin ohutleikkeet leivittää minuutissa/file ja kypsyy nopeammin kuin nuo valmisnugetit (pannulla 10 min vs uunin lämmitysaika + 15 min). Eikä ole mitään natriumglutamaatteja tai e-koodeja vaan broileria, mausteita, kananmunaa ja korppujauhoa
Einesnugetteja voi säilyttää pitkiä aikoja sellaisen päivän varalle, jolloin kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Mutta raakoja maustamattomia ohutleikkeitä ei voi niin pitkiä aikoja säilytellä jääkaapissa. Ehkä jos ne ostopäivänä tekisi nugeteiksi ja laittaisi osan nugeteista pakkaseen niin välttyisi einesnugetteihin turvautumiselta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitään korvikkeita ei syödä, aikuiset eikä lapset.
Kasvisruokaa ja monipuolista kotiruokaa joka maistuu kaikille. Lauantaina mm kasviscurrya ja eilen broileria guacamolella ja salaatilla. Tänään sitten peruslasagnea. Paljon pataruokia joissa kasviksia ja lihaa.
Näitä nuo lapset ja lapsenlapset on vetäneet 11 kuisista lähtien.
Eineksiä ei syödä kuin pizzat kerran kuukaudessa jos ei viitsi niitäkin tehdä itse. Viimeksi mies teki 8 isoa pizzaa teinin synttäreillä:D
En ymmärrä miksi joku syö jotain einesnugetteja kun broilerin ohutleikkeet leivittää minuutissa/file ja kypsyy nopeammin kuin nuo valmisnugetit (pannulla 10 min vs uunin lämmitysaika + 15 min). Eikä ole mitään natriumglutamaatteja tai e-koodeja vaan broileria, mausteita, kananmunaa ja korppujauhoa
Kiitos ohutleikevinkistä. Mitä mausteita käytät leivitettyihin ohutleikkeisiin?
Tilamteen mukaan. Perus musta- ja valkopippuri ja suola, vaihdellen rosmariini, salvia tms (kuivatut yrtit laitan paistovoihin/öljyyn)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitään korvikkeita ei syödä, aikuiset eikä lapset.
Kasvisruokaa ja monipuolista kotiruokaa joka maistuu kaikille. Lauantaina mm kasviscurrya ja eilen broileria guacamolella ja salaatilla. Tänään sitten peruslasagnea. Paljon pataruokia joissa kasviksia ja lihaa.
Näitä nuo lapset ja lapsenlapset on vetäneet 11 kuisista lähtien.
Eineksiä ei syödä kuin pizzat kerran kuukaudessa jos ei viitsi niitäkin tehdä itse. Viimeksi mies teki 8 isoa pizzaa teinin synttäreillä:D
En ymmärrä miksi joku syö jotain einesnugetteja kun broilerin ohutleikkeet leivittää minuutissa/file ja kypsyy nopeammin kuin nuo valmisnugetit (pannulla 10 min vs uunin lämmitysaika + 15 min). Eikä ole mitään natriumglutamaatteja tai e-koodeja vaan broileria, mausteita, kananmunaa ja korppujauhoa
Einesnugetteja voi säilyttää pitkiä aikoja sellaisen päivän varalle, jolloin kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Mutta raakoja maustamattomia ohutleikkeitä ei voi niin pitkiä aikoja säilytellä jääkaapissa. Ehkä jos ne ostopäivänä tekisi nugeteiksi ja laittaisi osan nugeteista pakkaseen niin välttyisi einesnugetteihin turvautumiselta.
kuorrutus vettyy. Itse pakastan fileet sellaisenaan ja leivitän juuri ennen paistoa. Max minuutti per file kun kastaa ensin kananmunaan ja sitten korppujauhoihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitään korvikkeita ei syödä, aikuiset eikä lapset.
Kasvisruokaa ja monipuolista kotiruokaa joka maistuu kaikille. Lauantaina mm kasviscurrya ja eilen broileria guacamolella ja salaatilla. Tänään sitten peruslasagnea. Paljon pataruokia joissa kasviksia ja lihaa.
Näitä nuo lapset ja lapsenlapset on vetäneet 11 kuisista lähtien.
Eineksiä ei syödä kuin pizzat kerran kuukaudessa jos ei viitsi niitäkin tehdä itse. Viimeksi mies teki 8 isoa pizzaa teinin synttäreillä:D
En ymmärrä miksi joku syö jotain einesnugetteja kun broilerin ohutleikkeet leivittää minuutissa/file ja kypsyy nopeammin kuin nuo valmisnugetit (pannulla 10 min vs uunin lämmitysaika + 15 min). Eikä ole mitään natriumglutamaatteja tai e-koodeja vaan broileria, mausteita, kananmunaa ja korppujauhoa
Einesnugetteja voi säilyttää pitkiä aikoja sellaisen päivän varalle, jolloin kaikki ei mene suunnitelmien mukaan. Mutta raakoja maustamattomia ohutleikkeitä ei voi niin pitkiä aikoja säilytellä jääkaapissa. Ehkä jos ne ostopäivänä tekisi nugeteiksi ja laittaisi osan nugeteista pakkaseen niin välttyisi einesnugetteihin turvautumiselta.
kuorrutus vettyy. Itse pakastan fileet sellaisenaan ja leivitän juuri ennen paistoa. Max minuutti per file kun kastaa ensin kananmunaan ja sitten korppujauhoihin.
Leivitätkö siis jäisinä vai otatko hyvissä ajoin sulamaan?
Meillä lapset, kolme 13-17 vuotiasta eivät ole edes maistaneet mitään nyhtiksiä, härkiksiä tai kauramaitoja, vaan syövät todella hyvällä ruokahalulla normaalia kotiruokaa. Olemme sekasyöjiä, syömme paljon kasviksia ja kauden vihanneksia. Mäkkäri In lapset eivät laita rahojaan, mutta esimerkiksi lomareissulla käymme sellaisessa syömässä. Joskus ostan kotiin nugetteja tms. mutta eilen juuri huomasin marjoja pakastimesta hakiessani, että syksyllä ostetut paketit ovat vieläkin siellä, joten ne eivät niin uppoa.