Pekonipasta
Tietääkö kukaan hyvää reseptiä pekonipastalle? Tekisi mieli laittaa tänään.
Kommentit (15)
Pekonipasta näyttää aiheuttavan jollekulle niin reipasta mielipahaa että aiheesta ei tänään sovi keskustella.
Söin muuten perjantaina ihan siedettävää carbonaraa mutta siinähän on kinkkua eikä välttämättä pekonia.
Älä tee ainakaan lapsille pekonipastaa! Ne voivat saada sepelvaltimotaudin tai pahimmassa tapauksessa demaritaudin.
Vinkkinä pekoniin, että kaikista parasta siitä tulee uunista paahtamalla! Tulee ihan täydellisen rapeaa ja on ihan törkeän hyvää pastassa.
Vierailija kirjoitti:
Pekonipasta näyttää aiheuttavan jollekulle niin reipasta mielipahaa että aiheesta ei tänään sovi keskustella.
Söin muuten perjantaina ihan siedettävää carbonaraa mutta siinähän on kinkkua eikä välttämättä pekonia.
Ylläpid on mielipahan syitä on välillä vaikea ymmärtää.
PEKONIPASTA
Spagettia 3-4 annosta
Ruokaöljy
1 Sipuli
1 pkt Pekonia
Ketsuppia
Spagetit kiehumaan. 3-4 henkilön annos on sopiva määrä.
Pannulle reilusti öljyä. Anna kuumentua.
Lisää rouheesti pilkottu sipuli ja 1 paketillinen pilkottua pekonia. Voi olla myös aika rouheesti pilkottu.
Paista pekonit ja sipulit ruskeiksi. Ei haittaa jos sipulit vähän palaa, antaa ihan hyvän paahteisen maun.
Kaada spageteista vesi pois ja kumoa paistinpannulle sipulin ja pekonin joukkoon. Sekoita jotta maut sekottuisi.
Mausta ketsuppilla silleesti, että värjää spagetit mutteivat lillu ketsupissa.
Tarjoile kuumana.
Vierailija kirjoitti:
Keitä pasta melkein valmiiksi ja paista paloitellut pekonit melkein valmiiksi. Sekoita kulhossa parmesaaniraastetta maun mukaan ja kaksi kananmunaa. Yhdistä juusto-kananmunaseos pekonin kanssa pannulle reippaasti sekoitellen ja laita mukaan vielä pasta. Päälle pippuria.
Muuten hyvä, mutta pasta ja paistettu pekoni yhdistetään ensin, mustapippuria sekaan, ja sitten vasta lisätään juusto-munaseos. Idea on se, että kastike kypsyy juuri sopivasti kun sen sekoittaa kuumaan pastaan.
Ruskista pilkottu pekoni kuivalla kuumalla pannulla, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli, kuullota hetki. Sen jälkeen tomaattimurska ja ruokakerma, hauduttele kypsäksi ja mausta esim oreganolla ja basilikalla. Keitä kaveriksi spagettia. Nami.
Paketti pekonia pieniksi suikaleiksi
1 sipuli pieneksi pilkottuna
Herkkusieniä tai herkkutatteja viipaleina (kuivatutkin käy, niille liotus)
Purkki kermaa tai ruokakermaa
Suolaa, mustapippuria
(1 tl soijakastiketta)
Paista ainekset voin ja öljyn seoksessa, lisää mausteet ja kerma ja hauduta hetki että kastike sakeutuu. Lisää joukkoon haluamasi kypsä pasta ja pieni määrä keitinvettä ja sekoita kaikki yhteen. Raasta päälle parmesaania.
Vai onko tää liian terveellinen jos tässä on sieniä ja kerman sijastakin voi halutessaan ruokakermaa :D
Tajuatteko miten epäterveellistä pasta on?
Vierailija kirjoitti:
Tajuatteko miten epäterveellistä pasta on?
No yhyy.
Paista pannulla pekonit, lisää sinne lehtikaalia pilkottuna. Keitä pasta, yhdistä em. aineet samaan kulhoon. Mustapippuria ja parmesania.
Itse tykkään lisätä kermaa, o n todellinen dagenefter herkku. reseptin löysin Rosa-blogista:
https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kermainen-pekonipasta/
Carbonara toimii aina.
Keitä pasta. Paista pekonisilppu isossa paistinpannussa- itse tykkään laittaa todella pieneksi silputtua sipulia ja valkosipulia lisäksi, mutta ei ole pakko. Kumoa al dente pasta pannulle ja sekoita pekonin kanssa. Kaada parin kananmunan, parmesanin ja suolan sörsselssöni pastan joukkoon ja sekoittele niin, että kananmuna kypsyy kuumassa pastassa. Lopuksi reilusti mustapippuria. Jos kus tykkään laittaa jotain yrttisekoitusta vielä lisäksi, vaikka se ei alkuperäiseen ohjeeseen kuulukaan.
Keitä pasta melkein valmiiksi ja paista paloitellut pekonit melkein valmiiksi. Sekoita kulhossa parmesaaniraastetta maun mukaan ja kaksi kananmunaa. Yhdistä juusto-kananmunaseos pekonin kanssa pannulle reippaasti sekoitellen ja laita mukaan vielä pasta. Päälle pippuria.