Kuinka tehdä maukas tomaattikastike pizzaan?
Tykkään kovasti Kotipizzan kastikkeesta, se on hieman kirpeä. Vinkkejä?
Kommentit (7)
Eeva Kolun jossain vanhassa blogissa oli tosi hyvä resepti, jota olen käyttänyt vuosia. Minulla ei ole nyt sitä tähän jakaa, mutta luulisi löytyvät nopealla googlettelulla.
pizzan onnistumisen määrää pääasia pohjan teko ja tomaattikastikkeen teko - päälliset on helpompi juttu
kotipizza ei paljasta omia reseptejään koskien pohjan tekoa ja tomaattikastiketta, eikä monet muutkaan pizzeriat
Mä laitan sipulia, paljon valkosipulia, ripaus sokeria, punaviinietikkaa, suolaa, yrttejä ja tomaattimurskaa ja annan hautua kunnes on kokoonkeittinyt. Sen voi vaikka sauvasekoittimella sopeuttaa jos tykkää.
Tai toinen on että tomaattimurskaa maustetaan ja sellaisenaan pizzan päälle. Itse tykkään tuosta ensimmäisestä versioista enemmän.
Murskattuja tomaatteja ja tomaattipyreetä , kuulotettu sipuli , jalapeñoa, vihreä chili, suolaa,chilipippuria, valkosipuli, juustokumina, cayennepippuri, korianteria, oreganoa,, etikkaa, paprikaa, limemehua
Tarpeeksi kauan hauduttamista, jotta nesteet suurimmaksi osaksi poistuvat.
Ei kotona kannata tehdä pizzaa kun ei se onnistu. Parempaa on kun vuokaleiipien päälle laita vaikka ketsuppia(jossa sokeria itsessään) tonnikalaa, kananmuna-pizzajuustoseosta (maustamiseen paprikamaustetta). Päälle oreganoa.
https://www.lidl-reseptit.fi/reseptit/Pizza
Sovellan tuota ohjetta, eli lyhyesti tomaattimurskaa, -pyreetä, aurinkokuivattuja tomaatteja ja valkosipulin kynsi ja sauvasekoittimella sekaisin. Lisäksi ainakin mustapippuria. Toinen hyvä on Muttin valmis pizza-tomaattimurska.
Jos ei siis riitä aika ja mielenkiinto oman kastikkeen keittelyyn, herkullisia reseptejä jo tässä ketjussa.
Ketsuppia ja sinne ripaus pippuria, Lurps.