voiko 3 päivää vanhaa makkaraa syödä?
haluaisin tehdä makkarakastikkeen mutta kotoa ei löydy kun vanhaa makkaraa
Kommentit (35)
Kun paistat makkaran hyvin, niin kaikki toukat, loiset ja pöpöt kuolee!
ei. lihoissa on viimeinen käyttöpäivä, ei parasta ennen. siitä voi tulla pahakin ruokamyrkytys
VOIT, jos olet säilyttänyt makkaraa jääkaapissa, et makkarissa!
No jaa, itse en söisi. Kerran tein aloituksen, kun mies söi viikon vanhoja kinkkuja ja minut haukuttiin maanrakoon. Päättele siltä pohjalta.
Voit käyttää mikäli avattu tuote ei haise ym
Vierailija kirjoitti:
No jaa, itse en söisi. Kerran tein aloituksen, kun mies söi viikon vanhoja kinkkuja ja minut haukuttiin maanrakoon. Päättele siltä pohjalta.
Siis viikko viimeisen käyttöpäivän jälkeen söi. Lisäys.
Bakteerin myrkyt jää kuitenkin makkaraan vaikka pöpöt kuolisi.
Vierailija kirjoitti:
No jaa, itse en söisi. Kerran tein aloituksen, kun mies söi viikon vanhoja kinkkuja ja minut haukuttiin maanrakoon. Päättele siltä pohjalta.
Sehän ei tarkoita jotta olisi jotain väärin tehnyt jos täällä haukutaan
Vierailija kirjoitti:
niin siis voin vai en?
Voit
Voi, jos tuote ei haise pahalle. Kunhan kuumennat kunnolla.
Voit, jos nenutesti ei tyrmää hanketta.
Vierailija kirjoitti:
ei. lihoissa on viimeinen käyttöpäivä, ei parasta ennen. siitä voi tulla pahakin ruokamyrkytys
Makkarasta oli kyse, ei lihasta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ei. lihoissa on viimeinen käyttöpäivä, ei parasta ennen. siitä voi tulla pahakin ruokamyrkytys
Makkarasta oli kyse, ei lihasta.
Syötkö lihatonta makkaraa?
joo siis atrillista on kyse ja paistaisin sen kun tekisin kastiketta. haisee ihan tavalliselta makkaralta vieläkin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ei. lihoissa on viimeinen käyttöpäivä, ei parasta ennen. siitä voi tulla pahakin ruokamyrkytys
Makkarasta oli kyse, ei lihasta.
Syötkö lihatonta makkaraa?
En syö, mutta lihan syön ilman ylimääräisiä aineita. Ei liha ja makkara ole sama asia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
ei. lihoissa on viimeinen käyttöpäivä, ei parasta ennen. siitä voi tulla pahakin ruokamyrkytys
Makkarasta oli kyse, ei lihasta.
Syötkö lihatonta makkaraa?
Moneen kertaan käsitelty makkara säilyy paljon, paljon kauemmin kuin raaka liha! Näin se vaan menee..eli SYÖ tai VOIT.
Itse en kyllä söisi. Niin halpa tuotekin kyseessä, että en viitsisi riskeerata terveyttäni. Onhan ne siellä Evirassa jo laskeneet kuinka kauan on turvallista syödä tuotakin makkaraa. Sen takia siinä on se viimeinen käyttöpäivä. Tietty voit soittaa aina Eviralle jos haluat muuta kuin mutu vastauksen.
Vierailija kirjoitti:
Itse en kyllä söisi. Niin halpa tuotekin kyseessä, että en viitsisi riskeerata terveyttäni. Onhan ne siellä Evirassa jo laskeneet kuinka kauan on turvallista syödä tuotakin makkaraa. Sen takia siinä on se viimeinen käyttöpäivä. Tietty voit soittaa aina Eviralle jos haluat muuta kuin mutu vastauksen.
Evira ei ole laskenut yhtään mitään, viimeinen käyttöpäivä tarkoittaa sitä, että valmistaja pystyy takaamaan tuotteen laadun tuohon päivämäärään asti, mutta ei pitempään. Monet tuotteet, esim. jopa maitotuotteet voivat olla käyttökelpoisia ja turvallisia syötäviä vielä viikkoja tuon päivämäärän jälkeen, näin erityisesti hapantuotteet, varsinainen maitokin useampia päiviä.
Eli ihan takuulla söisin tuota makkaraa huolimatta siitä että muutaman pöivän mennyt yli viimeisen myyntipäivän; asian voit vielä varmistaa pienellä haju- ja makutestillä.
Et voi!