Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mistä tiedän, onko kasari terästä vai alumiinia?

Vierailija
28.08.2018 |

On vuosia vanha, eikä siinä näy mitään merkintöjä. Metallin värinen :)

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
28.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Magnetti tarttuu vain teräkseen.

Vierailija
2/17 |
28.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alumiini on kevyempää ja sameampaa kuin teräs.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
28.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Vierailija
4/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Vierailija
5/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.

Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.

Vierailija
6/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi se pitäisi tietää? Induktioliedelle sopivat voi testata magneetilla ja ilmoittaahan liesikin jos kattila ei kelpaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Minkä takia veitset pysyvät magneettitelineessä, ne kun ovat pääsääntöisesti myös ruostumatonta terästä?

Austeniittinen rosteri ei ole magneettista, mutta martensiittinen (veitset) ja ferriittinen rosteri ovat.

Vierailija
8/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.

Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.

Ihmiset tunkevat päivittäin alumiinia kainaloonsa (antiperspirantti) ja mahaansa (närästyslääkkeet) joten ei se astianpesukoneessa pesty kasari ole läheskään niin "vaarallinen" kuin mikä tahansa vähänkään hapan ruoka joka siinä on vuosien kuluessa valmistettu ja syöty.

Ennen vanhaan jopa mehumaijat olivat alumiinia ja niissä keitettiin happamista viinimarjoista mehua jota sitten juotettiin lapsille pitkin talvea.

Valurauta on muuten ainoa materiaali josta tehdyn pannun voi heittää induktioliedelle ilman varta vasten tähän tarkoitukseen tehtyä pohjaa. Eivät ne rosterikattilatkaan toimi yleensä ilman indukstiopohjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.

Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.

Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.

Vierailija
10/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Minkä takia veitset pysyvät magneettitelineessä, ne kun ovat pääsääntöisesti myös ruostumatonta terästä?

Austeniittinen rosteri ei ole magneettista, mutta martensiittinen (veitset) ja ferriittinen rosteri ovat.

Koska ei ne veitset ole 18/8 tai 18/10 rosteria.

Hankala teroittaa "täysrosterista" puukkoa.

Kattilan tarvitut ominaisuudet ovat hieman erit.

Vaikka veitsessä lukee "stainless steel" tarttuu paaljon hanakammin magneettiin kuin kattilaan tai kunnolliseen haarukkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.

Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.

Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.

No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.

T: kokki evp

Vierailija
12/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.

Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.

Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.

No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.

T: kokki evp

Tietääkö "kokki" että Norja tuottaa alumiinisia keittoastioita, mutta niitä ei saa Norjassa käyttää kaupallisissa tai teollisuuskeittiöissä?

T:seppä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alumiini on pehmeää, siihen tulee esim veitsen terällä helposti naarmu

Vierailija
14/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On vuosia vanha, eikä siinä näy mitään merkintöjä. Metallin värinen :)

Näkeehän sen nyt jo otsallaan. Teräs on kiiltävää ja kovaa ja painavaa. Alumiini himmeää ja pehmeämpää ja kevyempää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.

Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.

Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.

No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.

T: kokki evp

Tietääkö "kokki" että Norja tuottaa alumiinisia keittoastioita, mutta niitä ei saa Norjassa käyttää kaupallisissa tai teollisuuskeittiöissä?

T:seppä

Enpä tiennyt... Ravintoloiden keittiöissä, joissa olin töissä oli alumiinisia kattiloita ja pannuja hyvinkin viljalti käytössä vielä 2000-luvullakin. Tältä ajalta on tullut mieltymys hankkia niitä omaankin keittiöön.

Vierailija
16/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasari on terästä, ysäri rautaa.

Vierailija
17/17 |
29.08.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Magneetti ei tarttu ruostumattomaan teräkseen, jota teräskattilat pääsääntöisesti ovat.

Väri ja paino ovat parhaat tuntomerkit, kuten 2 kirjoittaa.

Laita se astianpesukoneeseen. Ruostumaton teräs kiiltää pesun jälkeen kuin peili, alumiinipinta muuttuu aivan sameaksi (astianpesukoneen pesuaine syövyttää alumiinin pintaa)

Yleensä teräsastiat on kiillotettu peilipintaan mikä ei alumiinilla onnistu vaan pinta on alunperinkin matta.

Jos laitat alumiinisen kattilan laittaa tiskikoneeseen tulee sillä heittää vesilintua! Se harmaa pulveri on alumiinia eikä sitä tule syödä.

Alumiinikattilaa voi käyttää veden tai maidon keittämiseen, mutta happamia aineita ( tomaattikastike, sitruuna tms) ei saa tehdä siinä koska alumiini syöpyy ja joutuu elimistöösi.

Alumiinikattila ei nykypäivänä tarvi käyttää mihinkään ruuanlaittoon liittyvään.

No höpsistä - sinä et vain osaa! Alumiiniset (pinnoittamattomat) pannut ja kattilat ovat parhaimpia astioita joita voi ruoanvalmistukseen olla.

T: kokki evp

Tietääkö "kokki" että Norja tuottaa alumiinisia keittoastioita, mutta niitä ei saa Norjassa käyttää kaupallisissa tai teollisuuskeittiöissä?

T:seppä

Enpä tiennyt... Ravintoloiden keittiöissä, joissa olin töissä oli alumiinisia kattiloita ja pannuja hyvinkin viljalti käytössä vielä 2000-luvullakin. Tältä ajalta on tullut mieltymys hankkia niitä omaankin keittiöön.

Joo, kylhän niitä näkee paljon ruokaohjelmissa (ravintoloissa). Jenkit varsinkin näyttää käyttävän.