Mitä haluaisit syödä jos menisit illalliselle ystävien luokse?
Kommentit (11)
Tattaripuuroa
Pariloitua sampea tyrnimarjakastikkeen kera
Pihlajanmarjakiisseliä
Meillä käy paljon vieraita ja me käymme usein ystäviemme luona. Loppujen lopuksi kaikki rakkaudella ja ajatuksella tehty ruoka on ihanaa kun sen jakaa muiden kanssa.
Itse pidän paljon varsinaisen alkuruuan sijaan pienistä aperitivoista jonkun juoman (vaikka kuohuviini) kanssa: pateita, mousseja yms levitteitä ja tuoretta leipää jonka kanssa syödä, pieniä siivuja vaikka salamia, hyvälaatuisia oliiveja, buschettaa tomaatti-basilikalla. Pieniä suupaloja.
Pääruuaksi pitkää haudutettua vasikan tai possun poskea, voissa kuullotettuja kesäjuureksia ja palsternakkapyrettä
tai
ankanrintaa appelsiini- tai kirsikkakastikkeella ja ankanrasvassa paistettuja perunasiivuja. Ei niin vaikea kuin miltä kuulostaa
jälkkäreitä rakastan! Tähän vuodenaikaan sopii hyvin omena- tai luumucrumble tai Tarte Tatin ja paksu vaniljakastike
Yksi mun ystävä tekee taivaallisen ihania kasvispihvejä! Niitä!
Jälkiruokia en syö, kahvi riittää.
Tykkään syödä tortilloja. Sinne voi jokainen laittaa väliin mitä haluaa.
Katkarapu-avokadosalaatti
Kanafajitaksia kaikilla lisukkeilla
Tiramisu
Hyvä salaatti tai keitto, kovakuorista vaaleaa leipää
Ahvenfileitä, kantarellikastiketta, uusia perunoita
Tuoreita marjoja ja vaniljakastiketta
Kasvispitoisia alkupaloja, tapastyyppistä juttua.
Aitoa risottoa juustolla.
Mutakakkua.
Vettä ja kuoharia läpi illan, mutta risoton kanssa lasi pehmeää punkkua.
Sirkkarisottoa kuskus-riisistä, lisukkeeksi humusta ja juomaksi raikasta, mutta potkiva punaviiniä. Alkupaloiksi hapankorppurullia, jälkiruuaksi marokkolaisia leivoksia.
Vierailija kirjoitti:
Meillä käy paljon vieraita ja me käymme usein ystäviemme luona. Loppujen lopuksi kaikki rakkaudella ja ajatuksella tehty ruoka on ihanaa kun sen jakaa muiden kanssa.
Itse pidän paljon varsinaisen alkuruuan sijaan pienistä aperitivoista jonkun juoman (vaikka kuohuviini) kanssa: pateita, mousseja yms levitteitä ja tuoretta leipää jonka kanssa syödä, pieniä siivuja vaikka salamia, hyvälaatuisia oliiveja, buschettaa tomaatti-basilikalla. Pieniä suupaloja.
Pääruuaksi pitkää haudutettua vasikan tai possun poskea, voissa kuullotettuja kesäjuureksia ja palsternakkapyrettä
tai
ankanrintaa appelsiini- tai kirsikkakastikkeella ja ankanrasvassa paistettuja perunasiivuja. Ei niin vaikea kuin miltä kuulostaa
jälkkäreitä rakastan! Tähän vuodenaikaan sopii hyvin omena- tai luumucrumble tai Tarte Tatin ja paksu vaniljakastike
Ah, kuulosti ihanalta :)
Vierailija kirjoitti:
Hyvä salaatti tai keitto, kovakuorista vaaleaa leipää
Ahvenfileitä, kantarellikastiketta, uusia perunoita
Tuoreita marjoja ja vaniljakastiketta
Tykkäisin.
Jotain eksoottista, jota en ole ennen maistanut. Mahdollisimman autenttisista aineksista. Jos osaisi koostaa koko menun niin ok, mutta pääruoka, hyvä leipä ja jälkiruokana hedelmät/namit ja kahvi riittäisivät kyllä.