Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En tiennytkään että kumariinia sisältävät myös kanelin ohella mm. mustikka, kamomilla ja vihreä tee

Vierailija
11.06.2018 |

Tiedän että ne eivät sisällä lähelläkään yhtä paljon kuin huonolaatuisessa kanelissa, mutta mitään määriä ei ole tarkkaan kerrottu näistä. Juon siis päivittäin pari kuppia kamomilla- ja vihreää teetä, sekä mustikkaakin syön 200g/päivä. https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvike…

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
11.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tätä en tiennytkään, aika jännä että mustikassakin sitä.

Vierailija
2/9 |
11.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiennyt minäkään. Mutta olen aina ollut sitä mieltä vaistomaisesti, että mitään yksittäistä elintarviketta ei kannata syödä ylettömästi vaan monipuolisesti. Sillä välttää ongelmat, jos nyt jossain ruoka-aineessa on liikaa jotain ainetta, joko luonnollista tai esim. ihmisten käyttämää kemikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
11.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kasvien omia puolustusaineita, kaikilla kasveilla on näitä omia erilaisia aineita. Osa enemmän ja vähemmän myrkyllisiä. 

Vierailija
4/9 |
11.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kasvien omia puolustusaineita, kaikilla kasveilla on näitä omia erilaisia aineita. Osa enemmän ja vähemmän myrkyllisiä. 

Tässä tomaatin ja perunan puolustusaineista:

"Glykoalkaloidit ovat kasvisten luontaisia myrkkyjä eli toksiineja, jotka toimivat kasvien suojamekanismina tauteja ja tuholaisia vastaan. Glykoalkaloideja saadaan pääasiassa perunasta, mutta niitä on myös raaoissa vihreissä tai vihertävissä tomaateissa. Perunan glykoalkaloideja kutsutaan solaniiksi ja tomaatin tomatiiniksi. Suurina annoksina ne aiheuttavat kitkerän sivumaun ja ovat lievästi myrkyllisinä terveydelle haitallisia. Ne voivat aiheuttaa vatsa- tai suolistokipua, ripulia, oksentelua ja hermosto-oireita.

Vihertyneitä perunoita tai raakoja tomaatteja ei suositella käytettäväksi ravintona. Varhaisperunassa on enemmän glykoalkaloideja kuin syysperunassa. Etenkin pienissä mukuloissa ja vihertyneissä perunoissa pitoisuudet ovat suurimmat. Myös perunan maanpäälliset osat, varsimukulat mukaan lukien, sekä perunan idut sisältävät solaniinia, joten niitä ei saa käyttää ravinnoksi. Itäminen lisää myös itujen lähellä olevien solukkojen glykoalkaloidipitoisuutta.

Suurin glykoalkaloidipitoisuus on perunan kuorikerroksessa. Perunan kuoriminen vähentää glykoalkaloidipitoisuutta noin 60 %. Vihertymisen estämiseksi peruna on säilytettävä vähittäiskaupoissa, suurkeittiöissä ja kotitalouksissa valolta suojattuna. Keittäminen ei tuhoa glykoalkaloideja." Lähde: Evira

Vierailija
5/9 |
11.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kasvien omia puolustusaineita, kaikilla kasveilla on näitä omia erilaisia aineita. Osa enemmän ja vähemmän myrkyllisiä. 

Tässä tomaatin ja perunan puolustusaineista:

"Glykoalkaloidit ovat kasvisten luontaisia myrkkyjä eli toksiineja, jotka toimivat kasvien suojamekanismina tauteja ja tuholaisia vastaan. Glykoalkaloideja saadaan pääasiassa perunasta, mutta niitä on myös raaoissa vihreissä tai vihertävissä tomaateissa. Perunan glykoalkaloideja kutsutaan solaniiksi ja tomaatin tomatiiniksi. Suurina annoksina ne aiheuttavat kitkerän sivumaun ja ovat lievästi myrkyllisinä terveydelle haitallisia. Ne voivat aiheuttaa vatsa- tai suolistokipua, ripulia, oksentelua ja hermosto-oireita.

Vihertyneitä perunoita tai raakoja tomaatteja ei suositella käytettäväksi ravintona. Varhaisperunassa on enemmän glykoalkaloideja kuin syysperunassa. Etenkin pienissä mukuloissa ja vihertyneissä perunoissa pitoisuudet ovat suurimmat. Myös perunan maanpäälliset osat, varsimukulat mukaan lukien, sekä perunan idut sisältävät solaniinia, joten niitä ei saa käyttää ravinnoksi. Itäminen lisää myös itujen lähellä olevien solukkojen glykoalkaloidipitoisuutta.

Suurin glykoalkaloidipitoisuus on perunan kuorikerroksessa. Perunan kuoriminen vähentää glykoalkaloidipitoisuutta noin 60 %. Vihertymisen estämiseksi peruna on säilytettävä vähittäiskaupoissa, suurkeittiöissä ja kotitalouksissa valolta suojattuna. Keittäminen ei tuhoa glykoalkaloideja." Lähde: Evira

No ilmankos uusista perunoista saattaa joskus tulla hieman vatsa kipeäksi.

Vierailija
6/9 |
11.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niinhän se on että kasvit on kuolemaks.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
02.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siis kannata syödä perunaa kuorineen.  Eikä kaneliakaan taikka mustikoita ylenmäärin.

Olen aina pitänyt kanelia ja mustikkaa top3.ssa . Että tuota...

 

Vierailija
8/9 |
02.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä sitten? Lapset ovat syöneet kanelipulliakin satoja vuosia ennen kuin kumariinista puhuttiin mitään. Mitään vaikutusta sillä ei ole yhtään mihinkään. Veikkaan että useampi on kuollut vettä juomalla kuin kumariini myrkytykseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
02.01.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oltaisiin vaan luotettu kumariinin voimaan ei olisi natoa tarVittu. Voi vttu.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä kolme