En tiennytkään että kumariinia sisältävät myös kanelin ohella mm. mustikka, kamomilla ja vihreä tee
Tiedän että ne eivät sisällä lähelläkään yhtä paljon kuin huonolaatuisessa kanelissa, mutta mitään määriä ei ole tarkkaan kerrottu näistä. Juon siis päivittäin pari kuppia kamomilla- ja vihreää teetä, sekä mustikkaakin syön 200g/päivä. https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/elintarvike…
Kommentit (9)
En tiennyt minäkään. Mutta olen aina ollut sitä mieltä vaistomaisesti, että mitään yksittäistä elintarviketta ei kannata syödä ylettömästi vaan monipuolisesti. Sillä välttää ongelmat, jos nyt jossain ruoka-aineessa on liikaa jotain ainetta, joko luonnollista tai esim. ihmisten käyttämää kemikaalia.
Kasvien omia puolustusaineita, kaikilla kasveilla on näitä omia erilaisia aineita. Osa enemmän ja vähemmän myrkyllisiä.
Vierailija kirjoitti:
Kasvien omia puolustusaineita, kaikilla kasveilla on näitä omia erilaisia aineita. Osa enemmän ja vähemmän myrkyllisiä.
Tässä tomaatin ja perunan puolustusaineista:
"Glykoalkaloidit ovat kasvisten luontaisia myrkkyjä eli toksiineja, jotka toimivat kasvien suojamekanismina tauteja ja tuholaisia vastaan. Glykoalkaloideja saadaan pääasiassa perunasta, mutta niitä on myös raaoissa vihreissä tai vihertävissä tomaateissa. Perunan glykoalkaloideja kutsutaan solaniiksi ja tomaatin tomatiiniksi. Suurina annoksina ne aiheuttavat kitkerän sivumaun ja ovat lievästi myrkyllisinä terveydelle haitallisia. Ne voivat aiheuttaa vatsa- tai suolistokipua, ripulia, oksentelua ja hermosto-oireita.
Vihertyneitä perunoita tai raakoja tomaatteja ei suositella käytettäväksi ravintona. Varhaisperunassa on enemmän glykoalkaloideja kuin syysperunassa. Etenkin pienissä mukuloissa ja vihertyneissä perunoissa pitoisuudet ovat suurimmat. Myös perunan maanpäälliset osat, varsimukulat mukaan lukien, sekä perunan idut sisältävät solaniinia, joten niitä ei saa käyttää ravinnoksi. Itäminen lisää myös itujen lähellä olevien solukkojen glykoalkaloidipitoisuutta.
Suurin glykoalkaloidipitoisuus on perunan kuorikerroksessa. Perunan kuoriminen vähentää glykoalkaloidipitoisuutta noin 60 %. Vihertymisen estämiseksi peruna on säilytettävä vähittäiskaupoissa, suurkeittiöissä ja kotitalouksissa valolta suojattuna. Keittäminen ei tuhoa glykoalkaloideja." Lähde: Evira
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kasvien omia puolustusaineita, kaikilla kasveilla on näitä omia erilaisia aineita. Osa enemmän ja vähemmän myrkyllisiä.
Tässä tomaatin ja perunan puolustusaineista:
"Glykoalkaloidit ovat kasvisten luontaisia myrkkyjä eli toksiineja, jotka toimivat kasvien suojamekanismina tauteja ja tuholaisia vastaan. Glykoalkaloideja saadaan pääasiassa perunasta, mutta niitä on myös raaoissa vihreissä tai vihertävissä tomaateissa. Perunan glykoalkaloideja kutsutaan solaniiksi ja tomaatin tomatiiniksi. Suurina annoksina ne aiheuttavat kitkerän sivumaun ja ovat lievästi myrkyllisinä terveydelle haitallisia. Ne voivat aiheuttaa vatsa- tai suolistokipua, ripulia, oksentelua ja hermosto-oireita.
Vihertyneitä perunoita tai raakoja tomaatteja ei suositella käytettäväksi ravintona. Varhaisperunassa on enemmän glykoalkaloideja kuin syysperunassa. Etenkin pienissä mukuloissa ja vihertyneissä perunoissa pitoisuudet ovat suurimmat. Myös perunan maanpäälliset osat, varsimukulat mukaan lukien, sekä perunan idut sisältävät solaniinia, joten niitä ei saa käyttää ravinnoksi. Itäminen lisää myös itujen lähellä olevien solukkojen glykoalkaloidipitoisuutta.
Suurin glykoalkaloidipitoisuus on perunan kuorikerroksessa. Perunan kuoriminen vähentää glykoalkaloidipitoisuutta noin 60 %. Vihertymisen estämiseksi peruna on säilytettävä vähittäiskaupoissa, suurkeittiöissä ja kotitalouksissa valolta suojattuna. Keittäminen ei tuhoa glykoalkaloideja." Lähde: Evira
No ilmankos uusista perunoista saattaa joskus tulla hieman vatsa kipeäksi.
Niinhän se on että kasvit on kuolemaks.
Ei siis kannata syödä perunaa kuorineen. Eikä kaneliakaan taikka mustikoita ylenmäärin.
Olen aina pitänyt kanelia ja mustikkaa top3.ssa . Että tuota...
Mitä sitten? Lapset ovat syöneet kanelipulliakin satoja vuosia ennen kuin kumariinista puhuttiin mitään. Mitään vaikutusta sillä ei ole yhtään mihinkään. Veikkaan että useampi on kuollut vettä juomalla kuin kumariini myrkytykseen.
Oltaisiin vaan luotettu kumariinin voimaan ei olisi natoa tarVittu. Voi vttu.
Tätä en tiennytkään, aika jännä että mustikassakin sitä.