laktoosi-intoleranssista?
Miten se nyt meni laktoosi-intoleranssista, eli pystyvätkö he syömään esimerkiksi pullaa, jossa on käytetty tavallista maitoa? Eli vaikuttiko tuo kuumennus/kypsentäminen jotenkin siihen?
Kommentit (9)
Tavallisesta maidosta tehty pulla saa vatsan sekaisin pariksi päiväksi, vaikka syönkin laktraasikapseleita. Tästä syystä en syö esim kylässä pullaa ollenkaan.
Mihin se hiilihydraatti siinä kuumentaessa katoaisi?
Laktoosi-intoleranssia on monen tasoista. Minä en voi syödä pullaa, joka on leivottu "tavalliseen" maitoon ilman ilmavaivoja ja ripulia. Jäätelöpuikon syöntiä varten otan kaksi laktaasientsyymikapselia. Yhtä pullaa varten riittää yksi kapseli.
Vierailija kirjoitti:
Tavallinen maito?
meillä on aktoosikkoja kotona ja he voivat oireetta juoda homogenoimatonta luomumaitoa, punaista, jos ei ole tilamaitoa saatavilla.
Ei ne sitten kyllä ole oikeita laktoosi-intolerantikkoja. Homogenointi kun ei vaikuta maitosokeriin eli laktoosiin mitenkään. Tilamaidossa on tasan sama määrä laktoosia kuin purkkimaidossa. Ja aiheuttaa laktoosi-intolerantikolle samat oireet.
t: laktoosi-intolerantikko joka saa tilamaidosta ihan samat oireet kuin muistakin tavismaidoista. Vain laktoositon sopii mulle.
Okei, kiitos teille! Haenkin sitten laktoositonta maitoa, paras pelata varman päälle.
Jotenkin minulla oli muistikuva, että se voisi olla vähän samalla tavalla, kun jotkut tomaattiallergiset voivat syödä kypsennettyä tomaattia, tai jotain vastaavaa...
Vierailija kirjoitti:
Tavallinen maito?
meillä on aktoosikkoja kotona ja he voivat oireetta juoda homogenoimatonta luomumaitoa, punaista, jos ei ole tilamaitoa saatavilla.
Itselläni tämä ei toimi. Mikä tahansa luomu, homogenoimaton, tila , saksalainen, kreikkalainen jne maito ei sovi. Kaikista tulee kipeäksi. Kun tämä vaiva on, laktoosin lähde on aivan yhdentekevä, oireita tulee.
Vierailija kirjoitti:
Okei, kiitos teille! Haenkin sitten laktoositonta maitoa, paras pelata varman päälle.
Jotenkin minulla oli muistikuva, että se voisi olla vähän samalla tavalla, kun jotkut tomaattiallergiset voivat syödä kypsennettyä tomaattia, tai jotain vastaavaa...
❤️ sinulle
Yleensä asiasta:
Minua myös mietityttävät nämä "voi juoda tilamaitoa" -väitteet. Onko tosiaan kyseessä varmasti laktoosi-intoleranssi (tutkittu)?
Laktoosi-intoleranttien keho ei tuota entsyymiä, joka pilkkoo maitosokerin. Oireet johtuvat tästä. Usein entsyymiä voi olla olemassa vähän ja iän myötä se ehtyy kokonaan. Näin nuorena on sietänyt tavallisia maitotuotteita, mutta aikuisena vähitellen ei enää siedä. Tämä myös selittää sen, että joku sietää hieman, toinen ei lainkaan.
Minä esim. en pysty syömään/juomaan yhtään. Aikani yritin ja yritin; jos nyt pari palaa maitosuklaata.. Välillä jotain tekee kauheasti mieli, mutta seuraus on järkky turvotus, vatsakipu, ripuli ja jopa oksetus. Pilleritkään eivät juuri auta.
Muuten olen kaikkiruokainen ja minulle riittää, että laktoosi/-ttomuus on tiedossa. Ei oikein riitä "muistaakseni" tai "kai..". Näissä tapauksissa jätän suosiolla väliin.
Tavallinen maito?
meillä on aktoosikkoja kotona ja he voivat oireetta juoda homogenoimatonta luomumaitoa, punaista, jos ei ole tilamaitoa saatavilla.