Tekisinkö tällaisen kakun?
https://www.arla.fi/reseptit/ystavanpaivakakku/
Mikähän tuossa kakussa on vikana? Se on saanut vain 2,5 tähteä.
Haluaisin kuitenkin kokeilla sitä. Ottaa selvää, onko se oikeasti yhtä pahanmakuista kuin pieni tähtimäärä antaa ymmärtää. Onko kukaan teistä maistanut tuota kakkua?
Kommentit (7)
En tekisi. Ohjeiden lukemisen jälkeen jää mielikuva ällömakeasta kakusta. Plus liivatetäytteet ei maistu.
Noi tähdet on voitu antaa ihan tuolle ohjeelle itselleen, tosi kummallinen. Jos olet kokematon leipoja niin tiedoksi että sieltä on jäänyt selvästi steppejä pois, mm. tuo 'mantelirouhe'. Aineista ja ohjeen alusta päätellen on ollut tarkoitus tehdä krokanttia, mutta ohjeesta puuttuu kokonaan loppuosa sen teosta, ja sen lisäksi hämärästi puhutaan vain 'mantelirouheesta' koko ajan. Mantelirouhe ei ole enää mantelirouhetta kun sen kiehauttaa sokerin kera, vaan se kiehautetaan ruskeaksi tahnaksi ja kaadetaan kuumuutta kestävälle alustalle, esim. pellille leivinpaperin päälle, sitten se kovettuu ja murskataan krokanttirouheeksi.
Liivatteiden käsittelyohje on ihan uppo-outo, ikinä en ole nähnyt että liivatelehtiä 'sulatetaan vesihauteessa ja jäähdytetään jollain'; lehtien liotuksen jälkeen (ja 5 min riittää) sulatetaan pieneen määrään kuumaa nestettä, ja ennen kuin se alkaa jähmettyä sekoitetaan se vaikka sitten tuohon kermavaahtoon.
Määrät ovat vähän outoja myös, sanoisin, että kolme liivatelehteä tuohon tekee todella tönkön hyytelölohkottavan oloisen kermatahnan, ja mansikkahillokin mansikoihin yhdistettynä ja tuohon kermamäärään sekoitettuna tekee tosi äitelän mansikkatahnan, kun vielä erikseen lisätään sokeriakin.
Marsipaanin määrä on ylimitoitettu pahasti, tein juuri äskettäin paljon isomman prinsessakakun ja meni huomattavasti paljon vähemmän. Tuo marsipaanin kelmutus-ohje myös on outo, riittää jos käytät joko tomusokeria tai peruna-/maissijauhoja kaulimisen apuna. Kakkuhan vielä tomusokeroitiin lopuksi.
'Taittele paperi nelinkerroin ja vuoraa sydänvuoka paperilla', wut? Miksi pitää olla nelinkerroin? Plus kelmulla vuoraaminen toimisi paljon paremmin tässä, paperilla vuoraaminen ei ole helppoa jos on epäsäännöllisen muotoinen vuoka.
Huokaus. Hyvin erikoinen ohje, jäisi kyllä minultakin kokeilematta, tai sitten ottaisin vaan perusidean ja soveltaisin itse.
3 jatkaa vielä, tuosta marsipaanista, sen käyttö kakun pinnoitteena vaatii jotain 'eristävää' sen ja kakun pinnan väliin, ja 2rkl mansikkahilloa ei todellakaan käy eristeeksi, määrä on liian pieni ja aine väärä. Prinsessakakussa käytetään reilua kerrosta kermavaahtoa, mutta myös voikreemi käy. Marsipaanipällys imee kosteutta itseensä kakusta ja menee äkkiä vettyneen näköiseksi ja alkaa valua, tuo eriste estää sitä jonkin aikaa. Voi tietysti olla, että marsipaania on sen takia niin paljon ohjeessa, jos kaulii puolen sentin kerroksen niin se toki pysyy hieman pidempään hyvänä. Mutta sitten kakku maistuu pelkästään marsipaanilta. Mikä tietty voi olla syynä äitelään täytteeseen. Ei kyllä, toi on hyvin outo ohje.
Marsipaani mua häiritsee myös. En tykkää yhtään. Lisäksi tuo kuva on huono, paremmin innostais ehkä, jos olis parempi kuva. Kuvahan nyt ei makuun tietenkään vaikuta, ymmärrrän toki.
Tuo resepti on poistettu! Varmaankin liian huonojen arvostelujen takia? Arlan sivuilla on kyllä toisen Ystävänpäiväkakun ohje, mutta se on eri kakku.
En ole maistanut, mutta ohjeen luettuani ajattelen, että liivatehyytelön ja mantelirouheen suutuntuma on epämiellyttävä, ja lisäksi kakussa on hirveä määrä marsipaania, josta monet eivät pidä. Vaikuttaisi siltä, että kakun on tarkoitus enemmänkin olla söpö kuin hyvänmakuinen.