5l hernekeittoa valmistumassa liedellä
Kommentit (8)
Minulla on niin hyvä hernariresepti että en voi tehdä sitä kun sitä tulee vedettyä ihan liikaa ja menee vatsa vikkelälle tai ainakin pierettää :)
Onko siinä porkkanoita ja sipulia? Joku muu ehti jo kysyä, onko lihaa.
Teen ehkä kerran kuukaudessa ison kattilallisen hernekeittoa, ja sehän riittää yhdelle henkilölle useammaksi päiväksi ja on varsin edullista ja ravitsevaa. Minun versiooni tulee herneitä, linssejä, jotain maustamattomia lihasuikaleita, sipulia, valkosipulia, lanttua tai naurista ja mausteita, suolaa ja voita. Ruskistan ensin lihat kattilassa voissa ja oliiviöljyssä, myös sipulit ja valkosipulit menevät samalla. Sitten herneet ja vesi, ja sitten keitellään miedolla lämmöllä noin puolitoista tuntia. Lanttu tai nauris laitetaan noin tunnin keittelyn jälkeen, että se ei mene ihan mössöksi.
Jauhelihaa on ja porkkanaa. Sipulista en välitä. Ap
Hernari <3 Meillä oli tällä viikolla. Olemme kasvissyöjiä joten sipulia ja porkkanaa seassa. Siitä söi useamman päivän, osa vielä pakkaseen niin voi napata työevääksi.
Silloin kun teen, laitan keltaisia herneitä mikäli niitä jostain saan, lihaliemikuution ja keittojuurespusseja 1-2 sekä mausteita. Sipulia meillä ei ole koskaan lisätty. Makuasia.
Mietteliäs
Olen joskus laittanut hernekeittoon valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja oli hyvää.
Mites muuten kun sanovat, että hernari ei ole parasta ruokaa laihduttajalle? Miksi kun siinä on vain herneitä ja vettä?
Onks siinä lihaa?