Kasviskeiton liemi
Mitä laitatte kasviskeittoon liemeksi, jos jätetään ne valmiskuutiot pois laskuista? Jotain maustetta tms?
Kommentit (9)
Teen liemen vihanneksista itse. Esim seuraavista kombinaatioista tulee hyvää:
- varsiselleriä, fenkolia, persiljanippu, purjoa, oliiviöljyä, vettä
- juuriselleri, porkkanaa, sipulia, pala lanttua, purjo, palsternakkaa, timjamin oksa, oliiviöljyä, vettä
Keitetään 20-25 minuuttia ja siinä on maukas liemi valmiina.
Lipstikkaa ja mustapippuria, tai provencen yrttikimppu taikuullotettua sipulia
Persiljaa, mustapippuria, suolaa ja laakerinlehteä.
Jos vain saa keittoon tomaattia niin silloin on jo makua. Kaikeen tomaatti ei sovi silloin tyydyn siihen makuun mitä tulee.
Upeeta miten paljon vastauksia, vaikka kello on jo niin paljon. Pitääkin alkaa kirjoittaa näitä ylös. Kiitos.
Luulihalientä, kanalientä, hirvilientä, joulukinkunlientä.
Vierailija kirjoitti:
Teen liemen vihanneksista itse. Esim seuraavista kombinaatioista tulee hyvää:
- varsiselleriä, fenkolia, persiljanippu, purjoa, oliiviöljyä, vettä
- juuriselleri, porkkanaa, sipulia, pala lanttua, purjo, palsternakkaa, timjamin oksa, oliiviöljyä, vettä
Keitetään 20-25 minuuttia ja siinä on maukas liemi valmiina.
Oikeasti ei tarvi ostaa edes mitään kauhean erikoisia aineksia. Itse teen kasvisliemen noista juureksista, pelkästään jo keittelemällä porkkanaa, suolaa ja laakerinlehtiä saa jo makua. Saatan keittää liemen vaikka edellisiltana ja sitten tehdä keiton loppuun seuraavana päivänä, silloin liemessä on jo makua.
Kuullotan sipulia runsaassa öljyssä (esim. lämpöä hyvin kestävä oliiviöljy), lisää öljyä ja sitten mausteita: mustapippuri, juustokumina, korianteri, kurkuma, tuore inkivääri, chili (neilikka ja kaneli hieman), kuumenna pieni hetki. Sitten pilkottuja juureksia (porkkana, peruna) ja pilkottuja valkosipulinkynsiä (kuullota hetki mausteiden ja öljyn kanssa), paseerattu tomaattipurkki ja vettä, ruususuolaa (+linssejä, kikherneitä tms), sitten myöhemmin nopeammin kypsyvät vihannekset (esim. parsakaali), lopuksi vielä hieman jotakin yrttejä esim. timjami ja kookoskermaa siinä siinä on tomaattinen mausteinen soppa liemineen.
Hyviä mausteita löytyy suuremmissa purkeissa edullisesti itämaisista ruokakaupoista. Toivottavasti reseptistä on apua :)
Sellaisen currypohjan olen joskus tehnyt kylläkin katkarapukeittoon mutta kaipa tuo kävisi vaikka kukkakaalikeittoonkin. Eli freesaa sipulia ja curryä öljyssä ennen kukkakaalin ja nesteen lisäämistä, lisää sitten vielä kermaa lopulliseen keittoon.