Ehdota täydellistä juustotarjotinta joulupöytään!
Ei mitään kymmenen sortin tarjotinta, mutta 3-4 maukasta juustoa ja niiden kanssa naposteltavia.
Ei kuitenkaan auraa tai brietä, kiitos!
Kommentit (18)
Avaa aloitukset tästä aiheesta kuukauden ajalta. Problem solved.
Samalla aloituksella ap liikkeellä joka päivä, outo tyyppi.
Vierailija kirjoitti:
Siis kysytäänkin juustoja eikä tarjotinta.
Tämä sekoitti minutkin täysin.
Juustotarjotin ilman auraa ja brietä?
Aamupalasiivuja, niitä on erilaisia. Siistiä kun jokainen voi ottaa omansa, yksittäispakattuja.
Ehdota täydellistä, mutta ei saa sisältää kahta oleellista :D Omasta mielestäni paras yhdistelmä kuitenkin on jokin maalais-brie, Aura-juusto jonka pehmeästä kermaisuudesta pidän enemmän kuin muista kirpeän makuisista sinihomejuustoista, punakittijuusto tai punahomejuusto, jokin hieman kypsempi haisulijuusto ja sitten vaikka jokin kova, höylättävä juusto, vaikkapa vuohenmaidosta valmistettu. Niiden kanssa muutamaa hyvää hilloketta, kiva valikoima erilaisia keksejä (ei TUCia ;D ) ja jotain rouheaa artesaanileipää, erilaisia hedelmiä kuten päärynää, kypsää viikunaa, kypsiä aprikooseja, viinirypäleitä, omenaa, hunajaa, jotain makeaa keksiä ja siinä se sitten onkin.
Tarjottimia saa kaupasta, myös ennen Joulua.
Wt-mammat ei muita tunnekaan kuin ylisuolaisen auran ja kitkerän brien. Surullista.
Vierailija kirjoitti:
Wt-mammat ei muita tunnekaan kuin ylisuolaisen auran ja kitkerän brien. Surullista.
Köyhyys ei ap ole synti mutta päänaukominen netissä muiden kustannuksella päteäkseen on wt jos mikä.
Brie on parasta, juustot ovat juustoja mutta maalaisbrie on syntinen nautinto. Siivu brietä Kantolan keksille, mustikkahilloa, jäisiä granaattiomenan siemeniä, lasillinen Moetia, aaaaah.. yleensä jouluaamuna on juustokeksejä ja sitten paahtoleivällä mätiä, smetanaa, sipulia tai jokirapuja tai kevyesti paistettuja kampasimpukoita.
ainakin mustaleimaa ja musta pekkaa laittaisin. Ehkä valkosipuli juustoa ja jotain auraa + vielä joku muu juusto. Keksi lajitelma (mm pirkalsta löytyy hyvä. viinirypäleitä ja ehken oliiveja jos niistä joku sattuu tykkäämään. Luonnollisesti palan painikkeeksi sopivaa punkkua!
Appenzeller tai Wästerbottensost väkevin/kovin ja sitten jotain kermajuustoa. Itse pidän kyllä niin paljon Aurasta että en muuta sinihomejuustoa siihen kelpuuttaisi mutta Brien sijaan punahomejuusto vuohenmaidosta on todella hyvää, nyt en yhtään muista tuon vuohenmaidosta tehdyn nimeä mutta tämä https://www.riitanherkku.fi/tuotteet/juustot/homejuustot/saint-albray/ käy myös sen sijaan. Lisänä Kantolan Valitut-suolakeksejä, tuoretta oliivileipää, muutamaa eri lajia hilloa (vaikka viikuna ja joku päärynätyyppinen, Stockalla myydään pieniä purkkeja tietyntyyppiselle juustolle), viinirypäleitä, päärynää jne.
Pirkalta oli tullut uusi Camembert, sen lisäksi manchegoa ja Ahvenanmaan kartanojuustoa. Viikunahillo sopii superhyvin näiden kanssa.
Mulle täydellinen on taleghiosta, tomasta ja chiligoudasta muodostuva, hyvän nebbioloviinin kanssa
Meidän tarjottimelta löytyy ainakin nämä:
- kaltbach luolakypsytetty tai ikääntynyt suolarakeinen gruyere, Rustik valkohomejuusto, Prästens vahva kermajuusto (Ahvenanmaalta) ja näin joulun aikaan St Agur sinihomejuustotahna.
Aatonaatolle toin juustoja Liettuasta, aivan mahtavia! Dziugas, parmesantyyppinen 24kk kypsytetty, camembert tyyppinen valkohomejuusto sekä suolakiteinen, kova ja vahva vuohenmaitojuusto jonka nimeä en muista.
Arla Unika Gammel Knas, joku hyvä vuohenmaitojuusto, Roquefort ja juomaksi joku hyvä Sauvignon blanc tai Sauternes tai portviini.
Vierailija kirjoitti:
Mulle täydellinen on taleghiosta, tomasta ja chiligoudasta muodostuva, hyvän nebbioloviinin kanssa
Taleggion kanssa sopii hienosti tomaattihilloke, joskus italiassa syötiin sitä ja oli tosi hyvää. Toma on myös meidän lemppareita.
15
Siis kysytäänkin juustoja eikä tarjotinta.