Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Olen miettinyt, että mikä minua vaivaa? Inhoan oikeasti monia vihanneksia ja niiden syöminen on minulle tuskaa! Kaikki sanovat että olen vain nirso

Vierailija
17.12.2017 |

En syö juurikaan vihreitä vihanneksia koska minuste maistuvat pahalta.
En voi sietää salaatin lehteä, kurkkua, parsakaalia tai tomaattia..

Nuo edellä mainitut maistuvat mielestäni aidosti niin pahalta, että joudun varoa yökkimistä niitä syödessä.

VIHANNEKSIA JA HEDELMIÄ JOITA TAAS SYÖN OVAT:

-Porkkana
- paprika
- pesto
-lanttu
- persilia
- kesäkuripitsa
- oliivit
- lähes kaikki hedelmät ja marjat.

Mutta en vain siedä noita peruskurkkua ja tomaattia jne..

Ne ovat hirveän makuisia ja muistan jo kuinka lapsena minua haukuttiin nirsoksi ja huono käytöksiseksi, kun en saanut niitä alas.

Mistä voi johtua?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän toi nyt niin huonolta kuulosta. Sanoit syöväsi kaikkia marjoja ja hedelmiä sekä sulla on useita vihanneksia joita syöt.

Eli ei sun ap ole mikään pakko syödä salaatinlehteä, kurkkua, tomaattia tai parsakaalia jos kuitenkin noin paljon muita vihanneksia..

Vierailija
2/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mene hoitoon ap.

Ei minkään perusruuan syöminen noin vaikeaa voi olla. Lääkitys kuntoon niin alkaa syöminenkin onnistua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makuasioita. Itse en tykkää kukkakaalista, lantusta ja luumuista. Harva on oikeasti niin kaikkiruokainen että syö ihan kaikkia kasviksia ja hedelmiä.

Vierailija
4/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten kurkku voi muka olla pahaa? sehä ei melkee maistu miltää ja on tosi raikasta :O outo makuaisti sulla :)

Vierailija
5/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en nuorempana sietänyt varsiselleriä, nyt sitä voisi laittaa melkein mihin tahansa ruokaan.

Jos haluat, niin kannattaa maistella oikein kypsää tomaattia, voihan olla, että makusi on muuttunut. Noita ei vain tahdo ainakaan kotimaisina löytyä kypsinä kuin kesällä, itse kypsyttelen niitä talviaikaan sitten kotona.

Jos ei maistu, niin jatka entiseen tahtiin ja arvostelijat pitäkööt mölyt mahassaan.

Vierailija
6/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mene hoitoon ap.

Ei minkään perusruuan syöminen noin vaikeaa voi olla. Lääkitys kuntoon niin alkaa syöminenkin onnistua!

Joissakin maissa ötökät ja kärpäset yms ovat perusruokaa, pitääkö minun mennä hoitoon jos en niitä voisi maistaa?

En usko että kaikki ruoka on täysin opeteltavissa syödä. Itse en kerta kaikkiaan voi sietää mitään juustoja. En edes perus kermajuustoa. Ainoastaan pizzassa voin syödä, ja siinäkin sen on oltava mietoa. En tiedä mikä niissä juustoissa on, en pidä mistään. Olen maistanut monet kerrat erilaisia juustoja, minulle on yritetty huijaamallakin syöttää, mutta maistan sen samantien ja alkaa etoa. Uskon sen olevan vain ominaisuus, en pidä juustosta, se siitä. Se ei ole muilta pois.

Jos sinä AP et pidä yllämainituista vihanneksista, se on sinun asiasi. Sinä tiedät itse pidätkö vai et, ja oletan että olet maistanut ja yrittänyt opetella. Ei se kaikilta suju. Harva meistä on täysin kaikkiruokainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pesto ei ole vihannes :) ?

Onhan siinä basilikaa joo.

Vierailija
8/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikilla on joitakin ruokia joita ei voi sietää, mutta jos aikuisella on noin paljon rajoitteita niin ilmeisesti on ollut aika heikonlainen ruokakasvatus lapsuudessa? Nirso vanhempi tai vanhemmat?

Sullakin kammot on näköjään vihanneksia, hedelmiä ja marjoja kohtaan, joka herättää pohdinnan siitä että onko ollut roolimallina vanhempi joka "ei syö pupun ruokia", tiiät varmaan mitä tarkoitan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

No Suomessa kaupoissa myytävät kasvikset + hedelmät on melkein aina raakoja. Ja esim kirsikkatomaateista on revitty kannat irti niin eivät kypsy kotonakaan.

Nykyään appelsiinitkin on melko kovia ja vaaleita, raakoja ja mauttomia. Sama homma tomaateissa, banaaneissa, greipeissä, mandariineissa, mangoissa, meloneissa....

Kurkku ja salaatit tosin on syötävässä kunnossa, mutta on eri laatuisia. Veikkaan, ettet ole ymmärrettävästi halunnut panostaa enemmän euroja ostaaksesi parempilaatuista salaattia...kun ne vaaleankeltaiset on oikeesti ällöttävän makuisia..

Mutta ei kaikki tykkää kaikesta ja se on ihan ok.

Suomalaiseen tapaan esim lounasravintolan salaattipöydässä on vetistä salaatinlehtiä, tomaattia ja kurkkua sekasin. Eikä MITÄÄN mausteita. Kyllähän kaikki muukin ruoka maustetaan ja salaatista saa jumalaisen hyvää maustamalla.

Suosittelen ostamaan tomaatteja, jotka tuoksuu tomaatilta ja jotka ovat syvän punaisia. Pieni pehmeys on hyvästä. Ja kun halkaisee, niin ei ole väritön/vaalea...tällöin on kyse kypsästä tomaatista.

Pilko tomaattia paloiksi ja silppua pieneksi esim ruohosipulia ja ripottele juustokuminaa sekaan. Purista puolikkaan mandariinin mehut sekaan. Sekoita ja anna hetki olla.

Superhyvää.

Jos et tästä tykkää, niin sitten tomaatti ei oikeesti oo sun juttu :).

Vierailija
10/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikilla on joitakin ruokia joita ei voi sietää, mutta jos aikuisella on noin paljon rajoitteita niin ilmeisesti on ollut aika heikonlainen ruokakasvatus lapsuudessa? Nirso vanhempi tai vanhemmat?

Sullakin kammot on näköjään vihanneksia, hedelmiä ja marjoja kohtaan, joka herättää pohdinnan siitä että onko ollut roolimallina vanhempi joka "ei syö pupun ruokia", tiiät varmaan mitä tarkoitan.

Joillakin sitten taas on vaikeuksia luetun ymmärtämisessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokaisella ihmisellä on omanlaisensa makuaisti, kun otetaan lukuun vielä hajuaistin yksilöllisyys, erot ovat tosi suuret. Joillakin nämä tietyt maut ihan todella maistuvat pahoilta, eikä siihen silloin auta edes totuttelu. He saattavat esim. haistaa ruoka-aineesta jonkin tietyn kitkerän yhdisteen, jota muut eivät huomaa lainkaan.

Vierailija
12/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ne on juuri nuo perusvihannekset jotka tökkii, niin ensimmäiseksi tulee mieleen, että niitä on yritetty sulle saada alas enemmän tai vähemmän väkisin. Olet pikkulapsena yhdistänyt inhottavan tilanteen niihin, ja koska eläimen on tarkoitus oppia, mikä on vaarallista ja mikä turvallista syötävää, niin arvaapa kumpaan kategoriaan nuo sitten ovat joutuneet.

Tomaattia en itse pystynyt syömään lapsena ja isäni oli samanlainen, kieltä kirvelsi ja se kipeytyi. Kypsennettynä kyllä onnistui. Edelleen joskus tulee vastaan jonkin verran raaka tomaatti, joka tekee hiukan samaa. Eli odottelen aina, että ne kypsyvät kunnolla pöydällä, tai sitten kuumennan ne.

Nyt sitten jos yrität syödä noita väkisin, se vaarantunne aktivoituu. Siihen pitäisi päästä käsiksi. Voitko kokeilla siedättää itseäsi asiaan - esim. ensin et edes maistele, vaan pidät kädessä ja nuuhkit niitä, ja käsittelet inhon aallot. Kun se ei tunnu ikävältä, voit nuolaista niitä myös, ja seuraavassa vaiheessa lisäät niitä pikkuisen esim. voileivälle kaiken paremmanmakuisen sekaan. Jos tämäkään ei onnistu neutralisoimaan asiaa, niin sitten on jo fobiasta kysymys?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaatin lektiini ei sovi kaikille veriryhmille. Minulle ei sovi kurkun kuori, mutta kuorittu kurkku hyvin jne. Monista hedelmistä kestän vain luomuversiot. Tärkeintä on oppia tuntemaan se, mikä itselle sopii. 

Myös suoliston bakteerikantaa ja elimistön entsyymitoimintaa kiihdyttämällä voi muokata sitä, mikä ravinto elimistölle sopii ja mikä ei. Pureskele kaikki hyvin niin että sylkeä erittyy ja ruoka hienoa massaa. Se auttaa entsyymejä muodostumaan ja ruokaa sulamaan. Ei huuhdota ruokaa alas vedellä tai maidolla eikä etenkään limulla. 

Vierailija
14/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön kasvikset pääosin kypsennettyinä. En minäkään välitä viileinä tarjotuista salaateista. 

Eivät ne minua yökötä ja syön jos eteen tuodaan, mutta itse en sellaisia osta enkä kotona tee. 

Kyllä tarpeelliset ravintoaineet saa sinun listasi mukaisesti ihan hyvin. Turha sitä on kärvistellä jonkin kylmän kurkkulohkon kanssa, jos ei maita. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
17.12.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkään kurkusta ja tomaatista. Mutta nykyään kaupasta ostetut maistuu järjestäin pahalle. Jos vähänkin on tarkempi makuaisti niin joutuu välttelemään paljon nykyruokia. Sorry vaan mutta näin on. Ihana syödä jonkun itse kasvattamia kasviksia. Paha parsakin on silloin herkkua.