Miten valmistan pakasteporonkäristyksen?
En ole koskaan aiemmin tehnyt, mutta nyt siis ostin kaupasta sellaisen pakastepussin. Onko se hyvää sellaisenaan vai pitäisikö laittaa joukkoon esim. sipulia ja mausteita? Kermaa?
Kommentit (7)
Elääkö pakasteporoja Lapissa? Ovatko ne sukua palleroporoille?
Vierailija kirjoitti:
Jos poro on valmiiksi lastuina, sulatat sen ja otat huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Laitat valurautapataan voita tai poron paistorasvaa ja lisäät lihan pienissä erissä kuumaan rasvaan ja käristät. Sitten lisäät kiehuvaa vettä jonkin verran ja annat hautua vähintään 15 min.
Perunamuusin teet esim. puikuloista. Kuullota sipulia voissa ja lisää maito sipulin joukkoon. Lisää sipulimaito keitettyjen perunoiden joukkoon. Lisäksi tarjoa puolukkasurvosta tai puolukkahilloa.
Tarkempi ohje mittoineen kannattaa etsiä netistä, jos et ole aikaisemmin tehnyt poronkäristystä. Yllä oleva ohje on Deliporon reseptivihosta. Löytyy varmaan myös Deliporon sivuilta.
https://www.deliporo.fi/resepti/perinteinen-poronkaristys-ja-pottuvoi/
Jos poro ei ole valmiiksi lastuina, niin sitten se pitää sulattaa muistaakseni noin -6-asteiseksi ja vuolla lastut lihasta.
Vai onko se valmiiksi käristettyä? Jos on, niin en tiedä.
1 ja 3
Jäisenä pannulle jossa voita ja käristetään. Sekaan vettä ja suolaa. Se on se perinteinen ohje.
Puikulamuusi ja menakokkeli ja puolukkasurvos med.
Avod.
Älä ainakaan kermaa lisää. Sipuli ja pippuri vielä menettelevät, suolan lisäksi. Rasvana voit käyttää ruokaöljyä, mutta oikea voi on parasta.
Haudutettu käristys ei valmistu vartissa vaan vaatii pari tuntia haudutusta kannen alla miedossa lämmössä sen jälkeen, kun lihat on ensin nopeasti ruskistettu.
Vierailija kirjoitti:
Jäisenä pannulle jossa voita ja käristetään. Sekaan vettä ja suolaa. Se on se perinteinen ohje.
Puikulamuusi ja menakokkeli ja puolukkasurvos med.
Avod.
Täh, mitä sinä yritit kirjoittaa? No, olipa se mikä tahansa, niin on liikaa. Paitsi jos tarkoituksesi oli kirjoittaa "suolakurkkua". Myös makea puolukkahillo käy.
Jos poro on valmiiksi lastuina, sulatat sen ja otat huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Laitat valurautapataan voita tai poron paistorasvaa ja lisäät lihan pienissä erissä kuumaan rasvaan ja käristät. Sitten lisäät kiehuvaa vettä jonkin verran ja annat hautua vähintään 15 min.
Perunamuusin teet esim. puikuloista. Kuullota sipulia voissa ja lisää maito sipulin joukkoon. Lisää sipulimaito keitettyjen perunoiden joukkoon. Lisäksi tarjoa puolukkasurvosta tai puolukkahilloa.
Tarkempi ohje mittoineen kannattaa etsiä netistä, jos et ole aikaisemmin tehnyt poronkäristystä. Yllä oleva ohje on Deliporon reseptivihosta. Löytyy varmaan myös Deliporon sivuilta.