Merkittävimmät jodin lähteet suomalaisessa ruokavaliossa ovat maitotuotteet, kananmunat, kala ja jodioitu suola
Kommentit (12)
Elintarviketeollisuudessa käytetään jodioitua suolaa vain harvoin. Se tuntuu unohtuvan monelta.
Joskus ostin epähuomiossa pidemmän aikaa joditonta suolaa, rupesi kyllä veltostusttamaan ja väsyttämään. Korjautui kun siirryin taas jodioituun.
Jep, karttelin suolaa kun suvussa on paljon verenpainetautia, se kostautui jodinpuutoksesta seuranneena sairautena. Minulle oli yllätys että elintarviketeollisuus, ravintolat/ruokalat jne. eivät käytä jodisuolaa. Se jodi olisi pitänyt saada kotiruoasta.
Melkeinpä vain suola, harvakseltaan kala.
Vierailija kirjoitti:
25% suomalaisista on jodin puute.
Monellako prosentilla seksin puute? ;)
Otan joka päivä monivitamiinitabletin, joka sisältää myös jodia. Helppoa ja halpaa.
Vierailija kirjoitti:
Otan joka päivä monivitamiinitabletin, joka sisältää myös jodia. Helppoa ja halpaa.
Mä syön joka päivä ruokaa, helppoa ja halpaa :)
Jodioitu pöytäsuola on teollisesti prosessoitu. Käsittelemätön merisuola sisältää hiven-ja kiv. aineita,siis myös jodia. Kymmenisen vuotta sitten minulla oli rytmihäiriöitä,lievää huimausta,väsytti jne...Sitten eräs fytonomi neuvoi lisäämään vesipullooni ( olen aina huolehtinut riittävästä veden juonnista)2-4 merisuolakidettä päivässä, ja kas vajaan viikon kuluttua kaikki oireet hävisivät! Hän myös kertoi vanhuksesta, joka oli sekava ja huonovointinen. 2-3 kidettä kielen alle aamuin illoin. Vanhus piristyi lyhyessä ajassa. Ikäihmistenkin ruoka ( laitokset)on suolatonta.!
^