Miten teet lihamurekkeen? Kerro suosikkitäytteesi!
Alkoi hirveästi tehdä mieli kokeilla sitten nuoruusvuosien :)
Kommentit (12)
Kuten nro 1, mausteita vaihtelen ja lisänä kuullotettua sipulia.
Täytteex fetaa ja ven.suolakurkkua pitkittäin njam
Taikina naudan jauhelihasta ja siihen paljon paistettua sipulia. Korppujauhojen asemasta raastettua porkkanaa tai perunaa ja normaalit mausteet. Täytteeksi luumuja ja aurajuustoa.
Anoppi tunki kokonaisia keitettyjä kananmunia murekkeen sisään. Oli vähän outoa evästä, kyllähän ne munat sitten leikatessa mureni. Ei sovi kolesterolivouhottajille, luulisin.
Minä leivon murekkeen sisään sipuliteemakkaran.
Teen mureketaikinan puttemansikista 400g , 1 muna, kermaviiliä ja korppujauhojen tilalla soijarouhetta. Siitä levy, jonka päälle hemapaa, kukkakaalta pikkupalasina ja homaria. Sitte rullalle kuten kääretorttu.
Jauhelihaa noin 600-800 g, pari sipulia, 1,5 tl suolaa, kaksi kananmunaa, mustapippuria myllystä, korppujauhoja 1 dl (veteen turvotettuna, vettä 1,5-2 dl). Teen taikinasta levyn ja levyn päälle cheddar-viipaleita, rullaan kiinni ja taittelen päädyt. Vuokaan "sauma" alaspäin.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihaa noin 600-800 g, pari sipulia, 1,5 tl suolaa, kaksi kananmunaa, mustapippuria myllystä, korppujauhoja 1 dl (veteen turvotettuna, vettä 1,5-2 dl). Teen taikinasta levyn ja levyn päälle cheddar-viipaleita, rullaan kiinni ja taittelen päädyt. Vuokaan "sauma" alaspäin.
Tuota kutsutaan meillä kääretortuksi.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihaa noin 600-800 g, pari sipulia, 1,5 tl suolaa, kaksi kananmunaa, mustapippuria myllystä, korppujauhoja 1 dl (veteen turvotettuna, vettä 1,5-2 dl). Teen taikinasta levyn ja levyn päälle cheddar-viipaleita, rullaan kiinni ja taittelen päädyt. Vuokaan "sauma" alaspäin.
Vähän korjaan omaani, jos laittaa cheddaria murekkeen sisään, suolaa riittää 1 tl. Jätän juuston usein poiskin, silloin vähän enemmän laitan suolaa.
En täytä, vaan maustan sen massan. Teen itse jonkun maustetahnan, ja sitten jauhelihan lisäksi vermeitä maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Mukana ollut esim. akt, paprikaa, fetaa, sieniä, pekonia, kylmäsavuporoa, tuorejuustoa, oliiveja, kaprista..., ei yhtä aikaa kuitenkaan :)
600g jauhelihaa, sipulikeittopussi, 1 muna ja kermaviili. Sekoitetaan taikinaksi ja muotoillaan möykysi pellille. Ei täytettä.