Voiko teidän mielestä ala-asteikäiselle antaa leivosta jossa on mausteena rommia?
Kommentit (12)
Rommilla kostutettu? No tuskinpa sitä on pullokaupalla yhdessä leivospalassa.
Voi. Kukkahattutäti katsokoon kieroon
Voit mutta tykkääköhän mausta? Leivottiinko porvoossa?
Leivonnaisessa oleva alkoholimäärä on mitättömän pieni. Sitäpaitsi tavanomainen lapsi ei pidä alkoholin mausta eikä edes söisi kokonaista palaa. Joka tapauksessa siitä määrästä ei päihdy.
Voiko ala-asteikäiselle antaa Runebergin tortun? Kyllä voi.
Vierailija kirjoitti:
Voit mutta tykkääköhän mausta? Leivottiinko porvoossa?
Kyllä tämä oli porvoolaisen rommikakun resepti.
Voi, totta kai! Alkoholin määrä on häviävän pieni.
Tosin yleensä lapset eivät pidä alkoholin pienestäkään vivahteesta ruuissa, joten lienee turhaa tuhlata hyvä leivos lasten räävittäväksi.
Alkoholi kiehuu/haihtuu n 70 asteessa, eli yleensä ruoanlaitossa tai leivonnassa käytetty alkoholi haihtuu siitä pois, jos on ollut uunissa tai levyllä ja vaikka laitettaisiin ihan lopussakin vasta, niin yhteen palaan tuleva määrä alkoholia on aika pieni. Toinen juttu on sitten se maku, tykkääkö lapset sellaisesta kitkerämmästä aromista?
Jaa, meillä kyllä molemmat lapset on aina tykänneet esim. tiramisusta ja siinähän on likööriä. Tosin yleensä kiehautan liköörin niin alkoholi haihtuu mutta maku jää.
Mausteena. Koko taikinaan taitaa mennä loraus. Vaikka söisi koko taikinan ei siitä tule humalaan. Paha olo silti tulisi muttei viinasta.
Riippuu siitä, kuinka paljon leivoksessa on rommia.