Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ravintola-ala on täyttä p*skaa. Kuinka moni aikuinen niitä hommia jaksaa, ei kukaan.

Ällöttää
02.10.2017 |

Yli kymmenen vuotta tarjoilijan hommia takana, ja nyt tuli mitta täyteen. Pakko löytää jotain muuta.

Työ on todella raskasta sekä fyysisesti että henkisesti. Työajat surkeat, iltamyöhään töissä ja viikonloppuvapaita ei luonnollisestikaan ikinä. Palkka surkea. Aina joutuu venymään ja joustamaan, harvoin pääsee lähtemään töistä vuorolistan mukaan. Taukoja harvemmin ehtii pitämään, joten päivät todella raskaita. Työ rutiininomaista. Työnantajan puolelta joustoja turha edes kysellä.

Koko ajan on jotain jalka-tai selkävaivaa. Asiakkaat pitävät palvelurobottina.Työvuorot siten, että siellä täällä yhden päivän vapaita ja joskus vapaapäivinäkin soitellaan töihin.
Nuorena en tajunnut miten karseaa koiranhommaa tämä onkaan.

Mitenkäs muilla alan ihmisillä?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
02.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintola-ala ei Suomessa kannata kuon korkeintaan Helsingissä ja Tampereella, missä kilpailu on kovaa. Kaikki maksut ja verot on niin korkealla, että pitää tarjota pakasteita ja pitää hinnat pilvissä. Kävin pitkästä aikaa American Dinerissä ja otin suuren burgerin, juoman ja jälkkärin. Loppusumma 50€. Hyvää oli joo, mutta pärjään tolla summalla itse lähes 2 viikkoa kun ostan raaka-aineet kaupasta.

Vierailija
2/11 |
02.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ravintola-ala ei Suomessa kannata kuon korkeintaan Helsingissä ja Tampereella, missä kilpailu on kovaa. Kaikki maksut ja verot on niin korkealla, että pitää tarjota pakasteita ja pitää hinnat pilvissä. Kävin pitkästä aikaa American Dinerissä ja otin suuren burgerin, juoman ja jälkkärin. Loppusumma 50€. Hyvää oli joo, mutta pärjään tolla summalla itse lähes 2 viikkoa kun ostan raaka-aineet kaupasta.

Ja tämä liittyi aloittajan avautumiseen miten?

Ja mitä alan tuottavuuteen tulee, niin ei se kyllä peökästään ole paikkakunnasta kiinni, paitsi tietenkään jossain perähikiällä ei voi pärjätä, kun ei ole asiakkaita, mutta tottahan toki muuallakin ravintola voi tuottaa hyvinkin kuin vain Tampereella ja Helsingissä. Noissa kahdessa suurimmassa on kyllä eniten asiakkaita, mutta kilpailukin kovinta ja vuokrat myös. Pienemmissä kaupungeissa taas vähemmän kilpailua ja pienemmät vuokrat.

Olen työskennellyt 18 vuotta ravintola-alalla (en onneksi enää) ja monilla paikkakunnilla ja niin hyvin tuottavissa, kuin huonosti tuottavissakin ravintoloissa, joten jotain tiedän alasta minäkin. Jos vain noissa kahdessa kaupungissa olisi tuottavia ravintoloita, niin miksi muilla paikkakunnilla olisi ainuttakaan ravintolaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
02.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niinhän se on. Oma mies rivikokkina enkä tajua miten se jaksaa tuota päivääkään. Osa-aikainen soppari, silti tuntuu että se on välillä koko ajan töissä (vapaalta hälytetään töihin, ylitöitä, vuorot aina jotain klo. 11-18 tyyliin tai sitten viikonloppuja). Ja palkka on aivan p*ska, hyvä jos sen 1400e/kk saa käteen jos on tehnyt paljon iltaa, viikonloppua ja extraa. 

Haiseekin pahalta vaatteita myöten kun töistä tulee ja kädet täynnä nykyisiä ja entisiä palovammoja. *keventävä vitsi*

Vierailija
4/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan se. Olen ollut töissä osa-aikaisesti opiskelujen ohessa.

Itse en kyllä lähtisi vapaapäivänä töihin, vaikka kuinka soiteltaisiin. Eipä ole mitään velvollisuutta.

Samoin taukojen pitämisessä ihmisten pitäisi kunnioittaa itseään vähän paremmin, eikä kuunnella sitä kiukuttelijaa, joka määrää muiden tauot epäinhimillisiksi.

Vierailija
5/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juurikin niin.

Ei sitä nuori ihminen ymmärrä ollenkaan, että kymmenen vuotta vuorotyötä ja asiakaspalvelua paskalla palkalla tekee katkeraksi.

Noh sanotaanko vaikka niin, että kävin hakemassa vähän opiskeluun motivaatiota...

Vierailija
6/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onhan se. Olen ollut töissä osa-aikaisesti opiskelujen ohessa.

Itse en kyllä lähtisi vapaapäivänä töihin, vaikka kuinka soiteltaisiin. Eipä ole mitään velvollisuutta.

Samoin taukojen pitämisessä ihmisten pitäisi kunnioittaa itseään vähän paremmin, eikä kuunnella sitä kiukuttelijaa, joka määrää muiden tauot epäinhimillisiksi.

Miten pidät tauon, jos baari/ravintola on täynnä porukkaa ja joku on koko ajan tiskillä? Ei varmaankaan ole kyse siitä, että taukoja ei saisi pitää, vaan niitä ei kerta kaikkiaan ehdi pitää kiireisinä päivinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Totta kaikki kommentit. Sitten on vielä näitä yrityksiä,joissa yrittäjällä ei ole edes alan koulutusta ja touhu on sen mukaista. Koulutetut työntekijät saavat hävetä ja pelätä; poiskaan ei pääse,ennen kuin on löytänyt uuden paikan,koska on vakkaripaikka.

Vierailija
8/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laivalle kokiksi niin palkka paranee ja on viikko viikko duunia ja vapaata

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Onhan se. Olen ollut töissä osa-aikaisesti opiskelujen ohessa.

Itse en kyllä lähtisi vapaapäivänä töihin, vaikka kuinka soiteltaisiin. Eipä ole mitään velvollisuutta.

Samoin taukojen pitämisessä ihmisten pitäisi kunnioittaa itseään vähän paremmin, eikä kuunnella sitä kiukuttelijaa, joka määrää muiden tauot epäinhimillisiksi.

Miten pidät tauon, jos baari/ravintola on täynnä porukkaa ja joku on koko ajan tiskillä? Ei varmaankaan ole kyse siitä, että taukoja ei saisi pitää, vaan niitä ei kerta kaikkiaan ehdi pitää kiireisinä päivinä.

Porukkaa tarpeeksi töihin, että siellä tiskillä on joku muukin, kuin yksi sama ihminen koko päivän. Työnjohdon asia, tiedän.

Asiakkaat varmasti myös näkevät, jos paikassa on ruuhkaa. Silloin jokainen normaali ihminen osaa päätellä, että nyt joutuu jonottamaan omaa vuoroaan. Ihan normaalia.

Vierailija
10/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Niinhän se on. Oma mies rivikokkina enkä tajua miten se jaksaa tuota päivääkään. Osa-aikainen soppari, silti tuntuu että se on välillä koko ajan töissä (vapaalta hälytetään töihin, ylitöitä, vuorot aina jotain klo. 11-18 tyyliin tai sitten viikonloppuja). Ja palkka on aivan p*ska, hyvä jos sen 1400e/kk saa käteen jos on tehnyt paljon iltaa, viikonloppua ja extraa. 

Haiseekin pahalta vaatteita myöten kun töistä tulee ja kädet täynnä nykyisiä ja entisiä palovammoja. *keventävä vitsi*

Harvinaisen huono palkka tai sitten ala on mennyt ihan riistoksi. En ole tehnyt kokin töitä pitkiin aikoihin kun vaihdoin alaa huonon palkan ja paskojen työaikojen takia. Jonkun pikkujoulukeikan tai muun pienen saatan heittää ja 300e on minimi kahden päivän työstä.

Sen alle on turha ehdottaa. Koko viikonlopuksi tarjoilut maksaa enemmän. Nuo on ilman kuittia hintoja. Lellit ja tellit kun laskee esim. hääparille niin monesti pitivät kalliina. Mulle se on ihan evvk mihin ihmiset rahansa käyttää mutta mä en ala riistohinnoilla kokkaamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
07.10.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minulla on koulutus alalle, mutta olen silti opiskelemassa ihan muuta alaa. Onneksi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kuusi seitsemän