Mitä eroa on nuudelilla ja spagetilla?
Kommentit (20)
Nuudelit voidaan tehdä myös riisistä vehnän sijaan. Ja nuudelit maistuu paljon pahemmalta kuin spagetti, se on tärkein ero.
Helvetti nyt loppu jssap tuo toteaminen siitä kuinka nuudelit on vähemmän hyvää kuin spagetti se on täysin mielipide asia että tykkääkö asiasta vai onko kello.
Nuudelit käyttäytyy eri tavalla. Spagetti imee kastikkeen itseensä, nuudeleista se luistaa pois.
Kai vehnäjauho vetää rasvaa, riisijauho ei. Nuudelit on hyviä sellaisenaan, mutta ei oikein käy spagetinkorvikkeeksi.
Taikinan ominaisuuksista kertoo jotain se että nuudelitaikinaa ei pysty vääntämään pastakoneesta läpi rikkomatta sitä ennen pitkää. Pastataikina on pehmeämpää. Joillain seuduilla nuudelitaikinaa "vaivataan" mätkimällä sitä puupalikoilla.
Nuudelit kasvaa Aasiassa ja spagetti Italiassa.....missähän säkissä oot kasvanu ja oot tainnu lintsata mantsan tunniltakin.
Ero on siinä, että nuudelit on etovia ja ovat monesti lojuneet nuudelitehtaan lattialla ihmisten tallottavina ennen pakkaamista. Katsokaapa vaikka tämä, niin ei tee enää mieli nuudeleita:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2655066/Chinese-factory-causes…
Vierailija kirjoitti:
Ero on siinä, että nuudelit on etovia ja ovat monesti lojuneet nuudelitehtaan lattialla ihmisten tallottavina ennen pakkaamista. Katsokaapa vaikka tämä, niin ei tee enää mieli nuudeleita:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2655066/Chinese-factory-causes…
En nyt ole ihan varma siitä, kuinka paljon yhden kiinalaisen tehtaan perseily ja Daily Mailin sensaatiohöttö vaikuttaa siihen, millaista nuudeli on on verrattuna spagettiin. Tajuatko, kuinka paljon nuudelia valmistetaan ympäri maailmaa?
Noin muuten, nuudelit sopii tiettyihin ruokiin ja esim. paistettu nuudeli on herkullista.
Pikanuudelit sen sijaan on usein syötynä surkea valinta. Hirveästi suolaa, huonoja rasvoja ja ravintoarvot yleensä lähellä nollaa.
No samaa niissä on se, että molemmat on tehty taikinasta, ja muodossa on samankaltaisuutta. Nuudelitaikina ei kuitenkaan aina ole vehnästä tehtyä, toisin kuin spagetti (tattaripasta taitaa olla ainoa, mitä Italiassa vehnäpastan lisäksi on perinteisesti tehty), vaan voi olla esim. riisistä, pavuista tai tattarista. Ja jos vehnästä, niin ei durumista, josta kuivapasta valmistetaan, joten rakenne on aivan erilainen.
Nuudelitaikinassa on aika usein myös rasvaa, toisin kuin pastassa.
Maistuuhan ne ihan erilaisilta, ja rakenne on ihan erilainen.
Eikös spagetti tehdä yleensä jauhosta, kanamunasta ja suolsta, kun nuudelit jauhosta, vedestä ja suolasta? Kummastakin löytyy sitten versioita missä on munaa tai ei ole. Spagetti taitaa olla pikkaisen paksumpaa, mutta löytyy myös spagetiniä, mikä ohuempaa. Viime kädessä taitaa mennä juuri tuolla Italaista tulee spagettia, Aasiasta nuudeli ja ainoa todellinen ero on nimi.
Vierailija kirjoitti:
Eikös spagetti tehdä yleensä jauhosta, kanamunasta ja suolsta, kun nuudelit jauhosta, vedestä ja suolasta? Kummastakin löytyy sitten versioita missä on munaa tai ei ole. Spagetti taitaa olla pikkaisen paksumpaa, mutta löytyy myös spagetiniä, mikä ohuempaa. Viime kädessä taitaa mennä juuri tuolla Italaista tulee spagettia, Aasiasta nuudeli ja ainoa todellinen ero on nimi.
Tuorepastassa on kananmunaa, muuten valtaosa kauppojen pastahyllyn valikoimasta on ihan vegaanista.
Vierailija kirjoitti:
Eikös spagetti tehdä yleensä jauhosta, kanamunasta ja suolsta, kun nuudelit jauhosta, vedestä ja suolasta? Kummastakin löytyy sitten versioita missä on munaa tai ei ole. Spagetti taitaa olla pikkaisen paksumpaa, mutta löytyy myös spagetiniä, mikä ohuempaa. Viime kädessä taitaa mennä juuri tuolla Italaista tulee spagettia, Aasiasta nuudeli ja ainoa todellinen ero on nimi.
Ei. Oikeastaan enimmäkseen toisinpäin, munanuudelit on ihan yleisiä, mutta kuivaspagetissa ei oikeastaan koskaan ole kananmunaa (tuorepastassa on).
Tietenkin pasta tulee Italiasta, ja nuudelit Aasiasta, mutta onhan niillä nimen lisäksi sekin ero, että eihän ne ole maultaan tai rakenteeltaan lainkaan samanlaisia.
Ja on se valmistusprosessi myös ihan eri. Ja nuudeleissa kai aika usein palmuöljyä, siinä missä pastassa ei koskaan ole rasvaa, ihan vettä vaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös spagetti tehdä yleensä jauhosta, kanamunasta ja suolsta, kun nuudelit jauhosta, vedestä ja suolasta? Kummastakin löytyy sitten versioita missä on munaa tai ei ole. Spagetti taitaa olla pikkaisen paksumpaa, mutta löytyy myös spagetiniä, mikä ohuempaa. Viime kädessä taitaa mennä juuri tuolla Italaista tulee spagettia, Aasiasta nuudeli ja ainoa todellinen ero on nimi.
Tuorepastassa on kananmunaa, muuten valtaosa kauppojen pastahyllyn valikoimasta on ihan vegaanista.
Kaupan kuivapastoista kananmunaa saattaa olla vain jossain lasagnelevyissä ja tagliatelleissa, ja niistäkään suurimmassa osassa ei.
Vierailija kirjoitti:
Eikös spagetti tehdä yleensä jauhosta, kanamunasta ja suolsta, kun nuudelit jauhosta, vedestä ja suolasta? Kummastakin löytyy sitten versioita missä on munaa tai ei ole. Spagetti taitaa olla pikkaisen paksumpaa, mutta löytyy myös spagetiniä, mikä ohuempaa. Viime kädessä taitaa mennä juuri tuolla Italaista tulee spagettia, Aasiasta nuudeli ja ainoa todellinen ero on nimi.
Spagettitaikinassa ei käytetä munia. Munaa on taglatellessä ja fettucchinissa, joissa myös munattomia versioita.
Nuudeleissa on usein esim. kananmunaa. Normispagetissa ei. Keitetyt nuudelit haisee pahalle. En ymmärrä miten niistä voi tykätä..