Tuleeko hyönteisjauho pakolliseksi?
Suomessa ruvetaan nyt kasvattamaan hyönteisiä, jotka kuivataan ja jauhetaan. Tätä jauhoa pitäisi sitten käyttää ruoanlaitossa proteiininlähteenä.
Kuinka nopeasti se tulee laitosruokailun ensisijaiseksi protskulähteeksi? Onhan se taloudellisempaa kuin kallis liha, ja vanhukset eivät voi valita. Sitä on syötävä, mitä halvimmalla saadaan.
Kommentit (5)
Mikäs siinä hyönteisiä syödessä, ihan normaalia ravintoa siinä missä normi liha ja kasviksetkin.
Pakolliseksi? Ihanko lakiin kirjoitetaan että on pakko syödä hyönteisjauhoa, muuten saa sakot?
Tähänkin asti on hyönteisiä ollut lähes kaikessa ruuassa mukana. Ehkä kuintenkin vähän ja tahattomasti, mutta tietty määrä hyönteisiä hyväksyttävää olla esim. jauhoissa.
Pakko ei ole kuitenkaan kuin kuolla.
Olen jo alkanut totuttamaan lapsia. Sämpylätaikinaan lisään koppakuoriaisrouhetta. Keräsin niitä kesämökillä kompostista lasipurkkiin kuivumaan.
Ison lapsista on alkanut jo epäilemään kun hänellä jäi torakan jalka hampaiden väliin aamupuuroa syödessä.
Kyllä, kannattaa varautua! 🐛 Nami!