Oulun torilla myydään isoissa säkeissä nauriita. Mitä niistä tehdään?
Tiedän kyllä että mehukkaita nauriita voi syödä sellaisenaan. Siis loppukesästä.
Mutta mihin käyttöön ostetaan isoja säkillisistä keltaisia nauriita? Onko joku oululainen kansallisherkku jota en tiedä? Uuniin kuorineen hautumaan ha voita päälle? Vai miten?
Kommentit (12)
Vois laittaa halki,päälle voinokare, foliopakettiin, grilliin ja syödään kuin uuniperuna?
Nauriitahan Suomessa syötiin, ennen kuin peruna Pommerin sodan jälkeen 1700-luvun lopulla alkoi levitä maahan.
Oululaiset syö niitä raakana, säkillisen per henki, talven aikana. Ja siitä johtuen piereskelevät sitten pimeän talven yli niin että ilmanlaatu on sitämyöten ha sinertävä valo loimottaa kaupungin yllä.
Ilmakitaran mm-kisat piti alunperin olla ilmaanpiereskelyn kisat, mutta joku ulkipaikkakuntalainen sai puhuttua niille "järkijä".
Vierailija kirjoitti:
Vois laittaa halki,päälle voinokare, foliopakettiin, grilliin ja syödään kuin uuniperuna?
Miten pitkä on noinniinkuin sun mielestä Oulun korkeudella tuo pihalla grillaamisen kausi? Kysyn näin Turusta katottuna.
Ei voi tietää jos aina syö eineksiä.
Vierailija kirjoitti:
Naurishauta
Mitä ja mikä tämä on? Miten tehdään ja miten valmis tuote syödään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Naurishauta
Mitä ja mikä tämä on? Miten tehdään ja miten valmis tuote syödään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vois laittaa halki,päälle voinokare, foliopakettiin, grilliin ja syödään kuin uuniperuna?
Miten pitkä on noinniinkuin sun mielestä Oulun korkeudella tuo pihalla grillaamisen kausi? Kysyn näin Turusta katottuna.
Vapulta lokakuulle noin yleensä. Riippuu siitä onko grilli suojaisassa paikassa tuulta ajatellen. Tuuli jäähdyttää ja grillaus vie pitemmän ajan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vois laittaa halki,päälle voinokare, foliopakettiin, grilliin ja syödään kuin uuniperuna?
Miten pitkä on noinniinkuin sun mielestä Oulun korkeudella tuo pihalla grillaamisen kausi? Kysyn näin Turusta katottuna.
Mitä väliä sillä on? Voi pihalla grillata vaikka vuoden ympäri jos haluaa, mutta grillaaminen onnistuu myös sisällä.
Niitä voi käyttää suurinpiirtein samalla lailla kuin porkkanoita. Eli voit käyttää niitä pilkottuina tai raastettuina keittöihin, patoihin, juurespeteihin, pihveihin, lihapullien joukkoon tai tarjota raakaraasteena sinällään tai leivän päällä. Lisäksi voit halutessasi hauduttaa/paahtaa niitä kuin uuniperunoita.
Mausteeksi sopivat mainitsemasi voin ohella mm. suola ja pippuri, rosmariini, rakuuna, timjami, meirami, hunaja.