Mitä tekisin perunamuusin tilalla?
Mitä valmistatte jos perunamuusi kyllästyttää ja kaipaatte vaihtelua? Siis jotain samantyylistä hakusessa.
Minkälaisia lisukkeita useimmin valmistatte esim. broilerfileelle tai pihville ym.?
Kommentit (14)
Bataatista saa makeamman vastikkeen perunamuusille. Itse tykkään jopa enemmän tästä. :)
Perusrisottoa, lohkottuja yrttiperunoita uunissa, uuniperunoita, raakapaistettuja perunoita (ellei keitettyjä ole jäänyt yli), eri lailla valmistettuja vihanneksia ja juureksia, esim. gratiineja, ratatouillea (jolloin ei tarvita pottuja tai vast. missään muodossa), riisiä, couscousia tai bulguria pilahvina tai vain kypsennettynä ja maustettuna, pastaa, keitettyjä perunoita. Pakasteranuja ei koskaan! :)
Kukkakaalimuusia. Valmista samalla tavalla kuin perunamuusi. Varo vaan ettet laita liikaa nestettä. Hyvää on!
Höyrytä kukkakaalia, kun kypsää lisää voita ja muusaa. Sekaan voi laittaa myös porkkanaa, itse tykkään kukkakaalimuusista enemmän kuin perunamuusista, mutta kaalta ei saa keittää, höyrytys on se juttu, muuten tulee vetistä.
Kalalle parasta on sipuli-voi-pottu. Keitetään paloitellut perunat kypsäksi, vesi pois, sekaan reilusti sipulia ja oikeaa voita. Valmis, kun voi on sulanut.
Vierailija kirjoitti:
Mitä valmistatte jos perunamuusi kyllästyttää ja kaipaatte vaihtelua? Siis jotain samantyylistä hakusessa.
Minkälaisia lisukkeita useimmin valmistatte esim. broilerfileelle tai pihville ym.?
Tilalle.Tee vaikka kukkismuusia tai jtn kasvishöystöä. En oo pottumuusia syöny 10 vuoteen ite.
Just äsken tein perunamuusia, johon sotkin mukaan pinaattia oikein runsaasti. Käytin niitä Apetitin pakastepinaattikuutioita, sulatin ja sekoitin valmiin muusin sekaan. Muusin maku muuttuu mielestäni perusmuusiata täysin, oli todella herkullista valkolihaisen paistetun rapean kalan kanssa.
Palsternakkapyree on hyvää, höyrytä kypsäksi lohkot, laita blenderiin voin, suolan, pippurin ja lorauksen kermaa/tuorejuustoa/sulatejuustoa.
Tee tavis perunamuusi, mutta lisää myös herneitä, vähän sitruunankuorta ja mehua.
Keitä jauhoisia perunoita, rosamundaa tms. Kun ovat kypsiä, muusaa haarukalla karkeaksi muusiksi ja lisää reilusti maustettua tuorejuustoa; kokeile eri makuja, esim. ruohosipuli, melkein mikä vain maku käy, halutessasi notkista vielä vähän tilkalla ruokakermaa. On tukevaa, mutta herkullista vaikka kalan kanssa.
Kermaperunatkin on hyviä pihvien kanssa
Siis kuinka usein oikein teet perunamuusia:O Miksi se on jokin perusoletus, jolle kaivataan vaihtelua? Itse olen viime päivinä syönyt proteiinin lisäksi sienimuhennosta, keitettyjä vihanneksia/juureksia, maustettua riisiä (sis. paprikaa, sipulia, mausteita), salaattia, kasvispaistosta, paahdettuja juureksia jne.
Muusia voi tehdä muistakin vihanneksista. Laita esim. vähän perunaa ja vähän porkkanaa, herneitä tai broccolia sekaisin ja mössää.