Miten ihmeessä joku voi paistaa jotain ilman voita
Kommentit (15)
Ihan helposti, käytän rypsiöljyä. Ei siihen paistamiseen maitorasvaa tarvita.
Niin, eikös olekin ihmeellistä. Valtaosa maailman kansalaisista EI käytä voita, vaan öljyjä tai vaikkapa ihraa paistamiseen. Ja hyvää tulee!
Rypsi käy vaan moottorisahan terien voitelemiseen ja siihenkin jos muuta ei ole. Oliiviöljy/kookosöljy/ lisää tähän sopiva.
Pekonia ja jauhelihaa paistetaan tietenkin ilman rasvaa, nehän ovat ihan hullun rasvaisia. Jos lisää paistorasvaa ja sitten vielä lihasta tulee sitä rasvaa ihan hulluna, niin piankos se koko pannullinen lilluu rasvassa. Hyi!
Vierailija kirjoitti:
Ihan helposti, käytän rypsiöljyä. Ei siihen paistamiseen maitorasvaa tarvita.
Rypsiöljyä :D:D:D:D
Vierailija kirjoitti:
Rypsi käy vaan moottorisahan terien voitelemiseen ja siihenkin jos muuta ei ole. Oliiviöljy/kookosöljy/ lisää tähän sopiva.
Oliiviöljy ei ole ihanteellinen paistamiseen. Miedolla lämmöllä ehkä, kuumalla ei.
Vierailija kirjoitti:
Voi on hyvää, mutta ei se nyt sentään ainoa rasva ole.
Ei olekaan ainoa, kookosöljy on myös ok paistamiseen.
Kokeilepa paistaa kananmunia ilman voita.
Tulee hyviä.
Kyllä meillä käytetään oikeaa voita ja kermaa aina ruuanlaitossa. Ja juodaan oikeaa maitoa eli täysmaitoa.
Vierailija kirjoitti:
Pekonia ja jauhelihaa paistetaan tietenkin ilman rasvaa, nehän ovat ihan hullun rasvaisia. Jos lisää paistorasvaa ja sitten vielä lihasta tulee sitä rasvaa ihan hulluna, niin piankos se koko pannullinen lilluu rasvassa. Hyi!
Älä ylenkatso rasvaa, hyvää ravintoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan helposti, käytän rypsiöljyä. Ei siihen paistamiseen maitorasvaa tarvita.
Rypsiöljyä :D:D:D:D
Kyllä. Terveellistä ja hyvät paisto-ominaisuudet.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan helposti, käytän rypsiöljyä. Ei siihen paistamiseen maitorasvaa tarvita.
Rypsiöljyä :D:D:D:D
Kyllä. Terveellistä ja hyvät paisto-ominaisuudet.
Juuri päinvastoin.
On muitakin rasvoja kuin voi.
Valitsen rasvan maun mukaan, eli kun kokkaan eri puolilta maailmaa peräisin olevia ruokalajeja niin käytän sellaista paistorasvaa mitä kussakin maassa on tapana käyttää tai joka ruokalajiin kuuluu. Joskus se on voi ja joskus jotain muuta. Terveellisyyttä en ajattele vaan makua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rypsi käy vaan moottorisahan terien voitelemiseen ja siihenkin jos muuta ei ole. Oliiviöljy/kookosöljy/ lisää tähän sopiva.
Oliiviöljy ei ole ihanteellinen paistamiseen. Miedolla lämmöllä ehkä, kuumalla ei.
Tätä olen aina ihmetellyt, vastausta saamatta: Muuttuuko se oliiviöljy jotenkin myrkyksi, kun sitä kuumentaa? Vai tarkoitetaanko vain, että siitä häviää hyödylliset ominaisuudet, joita siinä väitetään olevan?
Itse käytän usein paistorasvana voin ja oliiviöljyn sekoitusta. Pidän kummankin mausta, ei räisky niin paljon kuin pelkkä voi, ja ruskistaa paremmin kuin pelkkä oliiviöljy.
Voi on hyvää, mutta ei se nyt sentään ainoa rasva ole.