Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Haihtuuko osa suola keittäessä?

Vierailija
11.08.2017 |

Iltaa!

Tässä tuli perheen kanssa pohdittua asiaa kun keitetään paljon just parsakaalia, ja yritetään tarkkailla suolan määrää.
Oliko se siis niin että osa suolasta haihtuu keittäessä vai onko tämä höpö puhetta?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
11.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei haihdu. Vain vesi haihtuu.

Vierailija
2/10 |
11.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sitä suolaa haihtuu, niin on niin mitätön määrä ettei sitä pysty kotikonstein mittaamaan. Eli ei haihdu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
11.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haihtuu, jos levyn lämpötila ylittää 1440 celsius-astetta (ruokasuolan kiehumispiste)

Vierailija
4/10 |
11.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haihtuuhan sitä suolalampuistakin ja iho kiittää.

Vierailija
5/10 |
11.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta imeytyykö se suola esim kokonaan parsakaaliin?

Vierailija
6/10 |
11.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja onko ylimääräisen suolan määrä haitallista jos on kokoajan hieman alhaiset verenpaineet?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
12.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola ei höyrysty, mutta sitä saattaa poistua vesihöyryyn liuenneena erittäin pieniä määriä. Niin pieniä, ettei sillä ole merkitystä suolaisuuden makuun.

 

Vierailija
8/10 |
12.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voimakkaan kiehumisen yhteydessä ilmakuplien noustessa pintaan vettä saattaa roiskua pieniä määriä. Roiskuva vesi sisältää suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
9/10 |
12.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Voimakkaan kiehumisen yhteydessä ilmakuplien noustessa pintaan vettä saattaa roiskua pieniä määriä. Roiskuva vesi sisältää suolaa.

Sen huomasin aijemmin, mutta toinen kysymys oli että imeytyykö kaikki suola esim siihen parsakaaliin? Ja onko haittaa vähän runsaammasta suolan käytöstä jos se ei vaikuta verenpaineeseen jotka ovat muutenkin hieman alhaiset?

Vierailija
10/10 |
12.08.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttäjä5198 kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Voimakkaan kiehumisen yhteydessä ilmakuplien noustessa pintaan vettä saattaa roiskua pieniä määriä. Roiskuva vesi sisältää suolaa.

Sen huomasin aijemmin, mutta toinen kysymys oli että imeytyykö kaikki suola esim siihen parsakaaliin? Ja onko haittaa vähän runsaammasta suolan käytöstä jos se ei vaikuta verenpaineeseen jotka ovat muutenkin hieman alhaiset?

Kaikki suola ei imeydy parsakaalin vaan jää veteen. Pitoisuudet pyrkii tasoittumaan joten voisi ajatella, että niihin jää yhtä paljon. Mutta koska keittoaika on aika lyhyt, valtaosa suolasta jää veteen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi kuusi