Haihtuuko osa suola keittäessä?
Iltaa!
Tässä tuli perheen kanssa pohdittua asiaa kun keitetään paljon just parsakaalia, ja yritetään tarkkailla suolan määrää.
Oliko se siis niin että osa suolasta haihtuu keittäessä vai onko tämä höpö puhetta?
Kommentit (10)
Jos sitä suolaa haihtuu, niin on niin mitätön määrä ettei sitä pysty kotikonstein mittaamaan. Eli ei haihdu.
Haihtuu, jos levyn lämpötila ylittää 1440 celsius-astetta (ruokasuolan kiehumispiste)
Haihtuuhan sitä suolalampuistakin ja iho kiittää.
Mutta imeytyykö se suola esim kokonaan parsakaaliin?
Ja onko ylimääräisen suolan määrä haitallista jos on kokoajan hieman alhaiset verenpaineet?
Suola ei höyrysty, mutta sitä saattaa poistua vesihöyryyn liuenneena erittäin pieniä määriä. Niin pieniä, ettei sillä ole merkitystä suolaisuuden makuun.
Voimakkaan kiehumisen yhteydessä ilmakuplien noustessa pintaan vettä saattaa roiskua pieniä määriä. Roiskuva vesi sisältää suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Voimakkaan kiehumisen yhteydessä ilmakuplien noustessa pintaan vettä saattaa roiskua pieniä määriä. Roiskuva vesi sisältää suolaa.
Sen huomasin aijemmin, mutta toinen kysymys oli että imeytyykö kaikki suola esim siihen parsakaaliin? Ja onko haittaa vähän runsaammasta suolan käytöstä jos se ei vaikuta verenpaineeseen jotka ovat muutenkin hieman alhaiset?
Käyttäjä5198 kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voimakkaan kiehumisen yhteydessä ilmakuplien noustessa pintaan vettä saattaa roiskua pieniä määriä. Roiskuva vesi sisältää suolaa.
Sen huomasin aijemmin, mutta toinen kysymys oli että imeytyykö kaikki suola esim siihen parsakaaliin? Ja onko haittaa vähän runsaammasta suolan käytöstä jos se ei vaikuta verenpaineeseen jotka ovat muutenkin hieman alhaiset?
Kaikki suola ei imeydy parsakaalin vaan jää veteen. Pitoisuudet pyrkii tasoittumaan joten voisi ajatella, että niihin jää yhtä paljon. Mutta koska keittoaika on aika lyhyt, valtaosa suolasta jää veteen.
Ei haihdu. Vain vesi haihtuu.