Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Missä asteessa rypsiöljy syttyy palamaan?

Vierailija
01.05.2017 |

Näinkin yksinkertainen kysymys mutta en löytänyt mistään vastausta!! Tietääkö kukaan..

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sovella noita:

Ruokaöljyjen leimahduspisteitä [°C]

Soijapapuöljy 220

Maissiöljy 321

Auringonkukkaöljy 320

Maapähkinäöljy 282

Pellavansiemenöljy 321

Oliiviöljy 225

Laardi 260

Kookospähkinäöljy 287

Palmuöljy 162

Vierailija
2/7 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sovella noita:

Ruokaöljyjen leimahduspisteitä [°C]

Soijapapuöljy 220

Maissiöljy 321

Auringonkukkaöljy 320

Maapähkinäöljy 282

Pellavansiemenöljy 321

Oliiviöljy 225

Laardi 260

Kookospähkinäöljy 287

Palmuöljy 162

Leimahduspisteessä öljy ei vielä syty itsekseen palamaan vaan vaatii lisälämpöä ulkopuolelta, tai kipinän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos tuosta, tuossakaan ei ole tarkkaa lukua rypsiöljystä mutta oisko sitten n 300?

Vierailija
4/7 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kiitos tuosta, tuossakaan ei ole tarkkaa lukua rypsiöljystä mutta oisko sitten n 300?

Mitä sinä tarkoitat syttymisellä palamaan? Sitäkö että öljyä kuumennetaan ja kuumennettaan kunnes se itsekseen leimahtaa tuleen niin se on yli 400 astetta.

Vierailija
5/7 |
20.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kiitos tuosta, tuossakaan ei ole tarkkaa lukua rypsiöljystä mutta oisko sitten n 300?

Mitä sinä tarkoitat syttymisellä palamaan? Sitäkö että öljyä kuumennetaan ja kuumennettaan kunnes se itsekseen leimahtaa tuleen niin se on yli 400 astetta.

Aika korkeet lukemat. Vähän helpottaa. Mutta mikäköhän on mahtanut olla syynä muutaman ruokapaikan rasvapaloihin? Olettaisin, että ravintoloissa ruuvvat friteerataan friteerauskeittimellä. No miten turvallisia nämä keittimet on? Mikä on mahdollisesti menny vikaan ja miten harvinaista kyseinen vika on, että öljy pääsee syttymään itsestään palamaan?

Vierailija
6/7 |
20.11.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Likainen" öljy on turvallisempaa. Siis käytetty öljy, jossa on epäpuhtauksia, savuaa ja käryää ennen leimahdustaan. Puhdas ei varoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
28.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leimahduspisteessä öljy ei vielä syty itsekseen palamaan vaan vaatii lisälämpöä ulkopuolelta, tai kipinän.[/quote]

Ihan vain tarkennuksena vaikkakin viestiketju on jo vanhahko, leimahduspiste tarkoittaa nimenomaan sitä lämpötilaa jossa esim. Öljy syttyy palamaan ilman ulkoista sytytystä. Kun leimahduspiste on ylitetty niin palaminen vaatii enää happea ja sitä on ilmassa tarjolla. Samaan perustuu sammuttaminen tukahduttamalla eli laitetaan kansi päälle jolloin hapen saaminen loppuu tai vähintään vähenee ja levy pois päältä jolloin lämmöt laskee ajan kuluessa alle leimahduspisteen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä neljä