Paljonko tuollaisissa Valion tmv. mehukeitoissa mahtaa olla lisättyä sokeria?
Yritän vähentää sokerin määrää ruokavaliossani. Marjoja en oikein sellaisenaan tykkää syödä, mutta kiisselinä maistuu ihan hyvin. En kuitenkaan viitsisi noita kaupan keittoja ostaa, koska niissä on varmaan melko paljon sokeria.
Esim. tässä https://www.valio.fi/tuotteet/mehut-ja-marjakeitot/valio-mansikkakeitto/
on lisättyä sokeria ja rypälemehutiivistettä (jossa myös varmasti itsessään on melko paljon sokeria), lisätyn sokerin määrää ei kuitenkaan kerrota.
Jos tekisi itse kiisseliä marjoista niin minkä verran siihen voisi lisätä sokeria niin että määrä jäisi pienemmäksi kuin noissa valmiissa keitoissa? TAi jos joku keksii miten kiisselistä saisi maistuvaa ilman sokeria (makeutusaineta en tahdo käyttää).
Kommentit (4)
Mutta onhan Valiolla just sellainen sokeriton mehukeitto. Esim. https://www.valio.fi/mediafiles/0f4e9820-8679-4c31-98f6-05f7d0b6b979&nb…;
Vierailija kirjoitti:
Mutta onhan Valiolla just sellainen sokeriton mehukeitto. Esim. https://www.valio.fi/mediafiles/0f4e9820-8679-4c31-98f6-05f7d0b6b979&nb…;
Nuo on makeutettu makeutusaineella. Aspartaamissa on mielestäni sellainen inhottava jälkimaku, josta en tykkää.
Kiisselit vaatii aika paljon sokeria maistuakseen "maistuvilta". Jossei halua käyttää makeutusaineilla makeutettuja kiisseleitä, niin on kyllä aika vaikeeta saada sokeritonta, hyvää kiisseliä. Toki makeus on makuasia, ja makuaisti suhteellisen adaptoituvainen, joten jos teet kiisselit ite niin kyllä luultavasti vähemmän makeisiinkin kiisseleihin totut. Toinen vois olla että käyttää jo valmiiks makeeta ja ei-niin-happamaa marjaa (mansikka versus puolukka), joka ei ehkä vaadi niin paljo sokeria, koska siinä on enemmän luontasia sokereita. Mutten usko että täysin sokeriton (makeuttamaton) mansikkakiisselikään koskaan maistuu "maukkaalta". Neuvoisin syömään marjat semmoisinaan, jos haluaa välttää lisättyä sokeria ja unohtaa kiisselit.
Paljon