Antakaa ohjeita, mitä voisi tehdä hirven lihasta
Pappa sai kimpaleen hirven vasan pihvipaistia, eikä oikeen ole tietoa kuinka sen valmistaisi.
Kommentit (6)
- Leikkaa pihveiksi ja paistaa
- Pintamaustaa ja paistaa kokonaisena (esim paistopussissa)
- Leikkaa jäisenä ohuiksi siivuiksi ja tekee käristystä
Tuosta voi tehdä vaikka mitä. Ensinnäkin vasan liha ei ole niin vahvan makuista kuin aikuisen hirven, että ei pitäisi olla mitään ongelmia. Voit vaikka leikata pihveiksi ja laittaa marinoitumaan ja paistaa menemään. Tai leikata paloiksi, marinoida ja tehdä pataa tai jotain kastiketta. Mitä kauemmin liha marinoituu, sen mureampaa ja parempaa siitä tulee.
Kunnon hirvipaisti uunissa. Lisukkeita ei saa sekottaa paistiin, sillä sekoitettuna pilaavat paistin.
Hirvipaistia a'la Lasse Sievinen!