Kauanko jauhelihakastike säilyy hyvänä jääkaapissa?
Bolognesekastike tehty viime viikon lauantaina. Voiko vielä syödä vai heitänkö pois?
Kommentit (7)
Vierailija kirjoitti:
En söisi, mulla on rajana nopea jäähdytys parvekkeella ja sitten voi olla max 3 päivää jääkaapissa. Kesällä kun on helteet, niin pari päivää.
Eli pois vaan heitettävä. Jäähdytettiin melko nopeasti säilytysrasiaan, ja sieltä otettu lämmitettävä satsi aina nopeasti.
Ja hetkinen, se tehtiinkin sunnuntaina! Onhan siitä silti viisi päivää.. 🤔
-ap
Kyllä se viikonkin säilyy mutta maku kyllä kärsii.
On ihan hyvää vielä, kun kerran on ollut koko ajan jääkaapissa. Ainakin, jos ei ole pahaa hajua tai hometta.
Riippuu vähän siitäkin, että onko jääkaappisi tarpeeksi kylmällä.
On se syötävää vielä.
Tarkista kuiteskin kunto.
Itse syön ihan max. neljäntenä säilytyspäivänä ruokaa ja silloinkin katson tarkasti onko syötävää vielä. En söisi tuota jauhelihasoossia, tosin vältän viimeiseen asti kuitenkin ruokahävikkiä eli tuskin jäisi mulla pilaantumaan.
Jos on tosiaan ollut jääkaapissa kokoajan, eikä ole montaa kertaa lämmitetty ja jäähdytetty, niin todennäköisesti on kunnossa.
En söisi, mulla on rajana nopea jäähdytys parvekkeella ja sitten voi olla max 3 päivää jääkaapissa. Kesällä kun on helteet, niin pari päivää.