Ystäviä, viiniä, naurua ja... ruokaa?
Olen järjestämässä pieniä illanistujaisia kavereille.
Olisi kiva järjestää jotain pientä teemaa ruokailuun, mutta tuntuu kovin tyhjältä. Mikään "etninen" ei nyt kolahda, vaikka ehkä bliniaika olisikin.
Sen lisäksi tiettyyn väriin tehty ruoka on pois valikoimasta, koska sitä tehtiin jo viime vuonna samalle porukalle.
Tiedän, että täällä on idearikkaita tyyppejä, ehdottakaa kolmen ruokalajin illallista - myös juomasuosituksia otetaan vastaan. Kiitos jo etukäteen!
Kommentit (2)
Mitkä kaikki ruoat luetaan etnisiin?
Onko eurooppalainen ruoka ok?
Alkuruoaksi vaikka
bruchettoja ja rucola salaatti viikunoilla ja valkohomejuustolla
pääruoaksi
"kukkoa" viinissä tai naudanlihapataa ranskalaisittain.
jälkiruoaksi
Pannacottaa ja melbaa tai creme bruleeta
Tietysti voisit tehdän myös kotimaisen menun
alkuruokana
ruisnappeja savulohi/tuorejuusto yms ja salaatti
pääruokana
riistakäristys ja perunamuusi
jälkiruoka
uunijuustoa ja marjoja
Talvinen menu, tuhti ja lämmittävä:
- kirkas valkosipulikeitto ja ruiskrutongit, perunan sijaan voi laittaa ravioleja lautasen pohjalle https://lordsofthedrinks.com/2013/04/16/the-czech-cure-called-cesnecka/
- hapankaaligulassi
- lämmin hedelmäsalaatti valkosuklaalla
(keitto kannattaa tehdä edellisenä päivänä, gulassi samoin)
Kevyempi kasvismenu:
- tomaattiflan minttukastikkeella https://raveraschena.com/2011/08/21/flan-di-pomodoro-con-salsa-alla-menta/
- tomaattirisotolla täytetyt paprikat (lihansyöjille lisäksi vaikka broilerin ohutleikkeet tai kalaa). Risoton voi myös tarjota lisukkeena sellaisenaan
- sitruunamoussekakku ja kahvi
Toinen talvimenu:
- paahdettuja leipäpaloja ja niille tomaatti-sipuli-basilika seosta, tonnikalatahnaa, tomaattitapenadea http://greatist.com/eat/recipes/sundried-tomato-olive-tapenade , ankkapateta tms
- carbonade flamande http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/art-2000002859689.html
- jälkiruoka joku jäädyke esim tällä reseptillä: http://www.iltasanomat.fi/ruokala/resepti/art-2000001007261.html
tässäkin pata ja jälkiruoka tehdään etukäteen