voiko laittaa sarvikuonoon tavallista suolaa?
Kommentit (6)
Tavallinen merisuola käy, mutta mikään jodioitu suola ei. Määrä on muistaakseni joko 5 tai 7 grammaa. Varmaankin google kertoo...
Tavallinen suola on tuohon parasta.
Tarkoitus on vain saada solukalvojen välinen osmoottinen paine pienemmäksi, niin se ei tunnu niin inhottavalta.
Normaalisuolaliuos on 0,9% suolaa sinne veteen.
Painoprosentteina, ei tilavuutena, vaikkei se tuossa tarkoituksessa juuri haittaakaan.
Voi huuhdella ilmankin suolaa, mutta ei tunnu kivalta.
Vierailija kirjoitti:
Tavallinen merisuola käy, mutta mikään jodioitu suola ei. Määrä on muistaakseni joko 5 tai 7 grammaa. Varmaankin google kertoo...
Ei sillä jodilla ole tuossa asiassa merkitystä, sillä sitä on vähän ja käytetäänhän jodia haavojen desinfioinnissakin.
3 grammaa (tasateelusikallinen). Tavallinen suola käy mutta erikoissuolat, mineraalisuolat ym ei.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tavallinen merisuola käy, mutta mikään jodioitu suola ei. Määrä on muistaakseni joko 5 tai 7 grammaa. Varmaankin google kertoo...
Ei sillä jodilla ole tuossa asiassa merkitystä, sillä sitä on vähän ja käytetäänhän jodia haavojen desinfioinnissakin.
Ainakin omassa pakkauksessa lukee, että ei saa käyttää suolaa missä on lisättyjä ainesosia (esim. Jodi) vaan pitää olla esimerkiksi tsvallista merisuolaa.
Sarvikuonon suolaamisessa käytetään samaa mittakaavaa kuin perinneruoka Lemin särän tekemisessä. Eli sarvikuono laitetaan suureen saaviin (pitää olla todella suuri, koska sarvikuonot ovat isoja) ja sitten päälle kymmenprosenttinen suolaliuos. Tässä kuonon annetaan olla 3 vrk ennen kuin kuono laitetaan uuniin miedolle lämmölle vuorokaudeksi.