Makaronilaatikko <3 Miten valmistatte?
Meillä nousi heti lemppariksi tämä:
500g jauhelihaa
7dl makaronia
n.600g tomaattimurskaa (osa oli jotain yrttiversiota)
2kuullotettua sipulia
Sopivasti suolaa ja basilikaa
n.2dl vettä
Kaikki sekaisin (raakana) vuokaan ja uuniin. Oli parasta <3
Kommentit (12)
Muuten perinteisesti, mutta lihaksi hirvenjauhelihaa (ei syödä nautaa tai possua) ja sekaan paketti mustaa lastenkoskijaa.
En tiedä. Meillä rouva tekee ruoat.
Ei onneksi laita paljon sipulia, koska mulla tulee kauheat kaasut sipulista!
M45
Tarpeeksi soijarouhetta, sopivasti makaronia, reippaasti kaurakermaa, vaihtelevasti ja runsaasti kasviksia sekä mausteita, ja sitten vain rapeaksi paisto uunissa. :) Ihanaa ruokaa!
Käytän boilerinlihaa ruskistettuna ja lyökitkin ruskistan. Juustokuorruus on hyvä. Tulee irtonaisempaa jos makarooniy kalttaa kuumassa vedessä
Raejuustoa sekaan, paljon. Muuten perus makaronijauhelihasötkötys uunitettuna ja juustokuorrutteella.
Mun lemppari on paketti soija"jauhelihaa", sipulia ja puolitettuja kirsikkatomaatteja, suolaa, valkosipulia ja pippuria, pehmeäksi keitettyä makaroonia ja vuokaan. Päälle munamaito, jossa 4 kananmunaa, maustettu ruokakerma (pippuri tai juusto) ja vähän maitoa. Päälle joskus saatan raastaa hieman juustoa.
Kyllä meillä on aina laitettu munamaito siihen. Eihän siitä muuten tule "laatikko" vaan muhennos.
Äiti opetti niin että sipulin ja valkosipulin kanssa paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit asetellaan vuokaan vuorotellen makaroni aloittaa ja lopettaa kerrokset. Päälle munamaito ja sitten korppujauhoa sekä nokareet voita.
Anoppi opetti samallalailla mutta munamaidon sijasta laittoi paksun maitokastikkeen, johon lisättiin lopuksi kananmunia. Päälle tuli kevyt kerros creme fraichea ja voita. Tässä ei sitten olekaan kuin 4000 kaloria per annos :)
Kolmas sukuresepti meillä on ollut aito 1980-luvun laatikko. Eli jauhelihan sijaan käytetään nötköttiä, muuten perus munamaito yms. ekan reseptin mukaan.
Ekaa reseptiä olen käyttänyt eniten ja todellakin sojarouheesta ja -maidosta tehnyt sen viime vuosikymmeninä.
Reilusti jauhelihaa ruskistetaan ja maustetaan tacomausteella.
Ei sipulia!
Jauheliha ja makaronit kaadetaan vuokaan, nesteeksi lihalientä. Kuohukermapurkilliseen sekoitetaan kananmuna tai kaksi ja kaadetaan sekaan. Kypsennetään aluksi folion alla jotta tulee mehevää. Puolivälissä lisätään pinnalle mozzarellaraastetta ja jatketaan kypsennystä.
Vierailija kirjoitti:
Meillä nousi heti lemppariksi tämä:
500g jauhelihaa
7dl makaronia
n.600g tomaattimurskaa (osa oli jotain yrttiversiota)
2kuullotettua sipulia
Sopivasti suolaa ja basilikaa
n.2dl vettäKaikki sekaisin (raakana) vuokaan ja uuniin. Oli parasta <3
Tuosta puuttuu maito ja munat.
Kyllä makaronilaatikkoon kuuluu munamaitoseos. Eihän se muuten ole lohkeava "laatikko", vaan jonkinlainen vuokaseos irtonaista tavaraa. Ihan hyvää voi olla tietenkin sekin, mutta ei se ole laatikko.
Muuten ihan perusohjeella, mutta lisään sekaan aurinkokuivattuja tomaatteja, Koskenlaskijaa ja paljon sipulia. Tulee todella herkullista.