Miten lämmittää omena tai päärynä?
Olen allerginen omenoille ja päärynöille, mutta haluaisin niitä syödä terveysvaikutusten vuoksi (varsinkin päärynöiden kromin vuoksi). Kuumennettuina voin noita syödä (esim. omenapiirakka), koska lämpö denaturoi allergisoivat proteiinit.
Muttei jaksaisi aina omenapiirakkaa tehdä, tai siis oikeammin en usko sen olevan erityisen terveellistä pidemmän päälle. Eli mitähän ruokia omenasta/päärynästä voisin tehdä, jossa ne kävisivät uunissa tms. lämpökäsittelyssä?
Kommentit (2)
Pilko ja poista siemenet (ja kuori), kattilan pohjalle pieni tilkka vettä, etteivät pala kiinni alkuun, keitä soseeksi, lisää sokeria maun mukaan. Jos tulee liian vetistä, keitä kunnes vettä on haihtunut. Sopii myös luumuille.
omena-kaurapaistos