Keliakiaa sairastava
Mikä on se syy, miksi et voi syödä luontaisesti gluteenitonta ruokaa, vaan haluat jotain keinotekoista?
Kommentit (16)
Syön luontaisesti gluteenitonta. En ymmärrä kysymystä.
Ei mikään, koska syön... Vehnätärkkelyksestä saan oireita
Tarkoitatko keinotekoisella käsiteltyä vehnää, josta on poistettu gluteeni?
Keliakian kanssa on jo tarpeeksi vaikeaa, joten en ala varta vasten etsimään luontaisesti gluteenitonta koska kehoni kestää myös käsiteltyä vehnää.
Ei myöskään tule halvemmaksi käyttää esim. luontaisesti gluteenitonta tattaria ja hirssiä, koska luontaisuudestaan huolimatta niissä pitää olla merkintä gluteenittomuudesta. Eli mikään Myllyn paras tattari ei käy, koska Myllyn paras -tuotteet eivät ole varsinaisesti gluteenittomia, vaikka tattari itsessään olisi.
Joten joka tapauksessa joudun ostamaan kalliimpaa, missä on gluteeniton merkintä. Oli se sitten tattaria tai vehnätärkkelystä.
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko keinotekoisella käsiteltyä vehnää, josta on poistettu gluteeni?
Keliakian kanssa on jo tarpeeksi vaikeaa, joten en ala varta vasten etsimään luontaisesti gluteenitonta koska kehoni kestää myös käsiteltyä vehnää.
Ei myöskään tule halvemmaksi käyttää esim. luontaisesti gluteenitonta tattaria ja hirssiä, koska luontaisuudestaan huolimatta niissä pitää olla merkintä gluteenittomuudesta. Eli mikään Myllyn paras tattari ei käy, koska Myllyn paras -tuotteet eivät ole varsinaisesti gluteenittomia, vaikka tattari itsessään olisi.
Joten joka tapauksessa joudun ostamaan kalliimpaa, missä on gluteeniton merkintä. Oli se sitten tattaria tai vehnätärkkelystä.
Etkö voisi syödä ruokaasi ilman viljaa, silloinhan et tarvitse ostaa kalliimpaa?
Sairastan keliakiaa enkä syö mitään "erikoistuotteita" vaan sellaista ruokaa, mikä mulle sopii.
Sairastan keliakiaa. Miksen saisi haluta syödä viljaa?
Jotkut saattavat nimenomaan tykätä pullasta ja makaronista. Onhan tämä vapaa maa.
No mulle ruuan hinta ei ole kynnyskysymys enkä valita gluteenittomien tuotteiden hinnoista. Ostan muutenkin kalliimpaa ruokaa (tyyliin sikanaudan tilalta karitsanfilettä). Voisin karsia ruokavaliosta pois kaikki viljat, mutta se olisi vaivalloista ja joutuisin samalla luopumaan useista rakastamistani herkuista.
Vierailija kirjoitti:
No mulle ruuan hinta ei ole kynnyskysymys enkä valita gluteenittomien tuotteiden hinnoista. Ostan muutenkin kalliimpaa ruokaa (tyyliin sikanaudan tilalta karitsanfilettä). Voisin karsia ruokavaliosta pois kaikki viljat, mutta se olisi vaivalloista ja joutuisin samalla luopumaan useista rakastamistani herkuista.
Sulle ruuan kalleus on tärkeämpää kuin oma terveys. (karitsanfile on terveydellisesti huonompaa kuin sikanauta)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko keinotekoisella käsiteltyä vehnää, josta on poistettu gluteeni?
Keliakian kanssa on jo tarpeeksi vaikeaa, joten en ala varta vasten etsimään luontaisesti gluteenitonta koska kehoni kestää myös käsiteltyä vehnää.
Ei myöskään tule halvemmaksi käyttää esim. luontaisesti gluteenitonta tattaria ja hirssiä, koska luontaisuudestaan huolimatta niissä pitää olla merkintä gluteenittomuudesta. Eli mikään Myllyn paras tattari ei käy, koska Myllyn paras -tuotteet eivät ole varsinaisesti gluteenittomia, vaikka tattari itsessään olisi.
Joten joka tapauksessa joudun ostamaan kalliimpaa, missä on gluteeniton merkintä. Oli se sitten tattaria tai vehnätärkkelystä.
Etkö voisi syödä ruokaasi ilman viljaa, silloinhan et tarvitse ostaa kalliimpaa?
Leipä miehen tiellä pitää
Vierailija kirjoitti:
Sairastan keliakiaa. Miksen saisi haluta syödä viljaa?
Jotkut saattavat nimenomaan tykätä pullasta ja makaronista. Onhan tämä vapaa maa.
Totta kai saat haluta syödä.
No en syökkään. Kaurahiutaleet ostan gluteenittomina, vaikka kaura simänsä on gluteenitonta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitatko keinotekoisella käsiteltyä vehnää, josta on poistettu gluteeni?
Keliakian kanssa on jo tarpeeksi vaikeaa, joten en ala varta vasten etsimään luontaisesti gluteenitonta koska kehoni kestää myös käsiteltyä vehnää.
Ei myöskään tule halvemmaksi käyttää esim. luontaisesti gluteenitonta tattaria ja hirssiä, koska luontaisuudestaan huolimatta niissä pitää olla merkintä gluteenittomuudesta. Eli mikään Myllyn paras tattari ei käy, koska Myllyn paras -tuotteet eivät ole varsinaisesti gluteenittomia, vaikka tattari itsessään olisi.
Joten joka tapauksessa joudun ostamaan kalliimpaa, missä on gluteeniton merkintä. Oli se sitten tattaria tai vehnätärkkelystä.
Etkö voisi syödä ruokaasi ilman viljaa, silloinhan et tarvitse ostaa kalliimpaa?
Miksi tekisin niin? En karppaa ja pidän mm. kaurapuurosta ja tattarisämpylöistä. Ja leivon mielelläni.
Niin että kun on jo valmiiksi vähän ikävämpi elämä (sairaus), niin pitäisi sen takia elää vielä ikävämpää elämää ihan vain KOSKA, eli ei saa syödä viljaa vaikka sopivia tuotteita on tarjolla?
Mitä tarkoitat keinotekoisella? Ilmeisesti gluteenittomista viljoista tai viljan kaltaisista leivottuja leipiä?