Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä tekee teflonpinnotteisella kattilalla?

Vierailija
07.01.2011 |

Sain joululahjaksi Hackmannin teflonpintaisen kattilan, mutta mitä hyötyä siitä on tavalliseen kattilaan verrattuna? Mitään myrkkyjä en siis pelkää, vaan ihan perusvinkkejä kaipaisin. Milloin se on kätevämpi kuin teräskattila (jos onkaan)?



Ja pakkauksessa luki vieläpä, että ruokaa ei saa säilyttää pinnoitetussa kattilassa, eli jos teen keiton, niin en voi laittaa loppua kattilassa jääkaappiin??? Miksiköhän?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen aina teflonkattilassa manna-, riisi- ja helmipuuroa iltapalaksi. Ei tarvitse sekoittaa niin kovasti ja huolellisesti kuin muissa kattiloissa.

Vierailija
2/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omasta mielestäni sellaiset maitopohjaiset ruoat, joita pitää hiljalleen keitellä on Teflon-kattilassa huomattavan paljon helpompia tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omasta mielestäni sellaiset maitopohjaiset ruoat, joita pitää hiljalleen keitellä on Teflon-kattilassa huomattavan paljon helpompia tehdä.

Vierailija
4/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja ihan just sen takia, että helpompi kaikkea maitopohjaista keitellä, esim. lapselle puuroa.

Vierailija
5/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuin myös mannapuurossa.

Vierailija
6/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja juustokastikkeenkin teen siinä. Ollaan kyllä säilytetty ruokaa teflonkattilassa jääkaapissa. En edes tiennyt, ettei saisi :o Pitää varmaan välttää jatkossa.

Vierailija
8/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja juustokastikkeenkin teen siinä. Ollaan kyllä säilytetty ruokaa teflonkattilassa jääkaapissa. En edes tiennyt, ettei saisi :o Pitää varmaan välttää jatkossa.


Tuota minäkin ihmettelin... Luki niissä kattilaa ympäröivissä pahveissa. Mutta hyvä tietää, että ainakin puurokattilaksi sopii, puuroa tuskin säilyttelen kovin kauaa:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

MUTTA muista käyttöohjeet:

- ei saa naarmuttaa eli käytä vain muovisia/puisia työvälineitä sekoittaessa

- älä pese hankaavilla aineilla/raaputtimilla/harjoilla

- älä laita pesukoneeseen (pesuaine voi hangata pintaa ja pilata sen)

- pese astianpesuaineella ja pehmeällä tiskiharjalla(tavallisella), liota tarvittaessa jos jotain on kuitenkin jäänyt pintaan kiinni esim. kuivuessa

- Huom!teflonkattilankin pintaan voi sipaista rasvaa tarttumisen estämiseksi vaikka se ei yleensä ole tarpeen SIIS nimenomaan siksi teflon on hyvä, että ei tarvita ylimääräistä rasvaa!



Itse käytän myös teflonpaistinpannua, on loistava keksintö varsinkin letunpaistossa!



Voi siinä kattilassaruokaa säilyttää turvallisilla mielin ainakin seuraavaan päivään. Ei EHJÄSTÄ teflonpinnasta mitää irtoa. Ennen käytettiin alumiiniastioita, joista irtosi hapaman tuotteen vaikutuksesta myrkyllistä alumiinia. Teflonissa ja teräksessä ei ole sitä ongelmaa. Rautapadasta/pannusta irtoaa minimaalisia määriä rautaa, mutta siitä ei ole terv.haittaa.



Mukavia ruonlaittohetkiä teflonin parissa.



LUE SIIS TARKOIN KÄYTTÖOHJEET ennen käyttöä

Vierailija
10/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

On todellakin mukavampi joitakin asioita keittää (teflon)pinnoitetussa astiassa kuin teräskattilassa. Ei ota kiinni pintaan esim. puuro tai jasmiiniriisi.

Säilyttämistä kattilassa en muutenkaan ymmärrä, vähemmän tilaa vie joku sopivankokoinen purkki. Itse säilytän jämät erilaisia mikroastioissa, koska niissä ne sitten lämmitetäänkin tarjolle seuraavalla kerralla. Ja kattilaa saattaa jo tarvita muuhunkin välillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

on yksi suosikkikattila Hackmannin vanha teflon-kasari. Riisin keitossa hyvä, puurot ym....

Vierailija
12/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


Mä teen aina lasagneen bechamel-kastikkeen teflonkattilassa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://fi.wikipedia.org/wiki/Teflon



"Teflonin kehittäjäyritys DuPont on pitänyt yli 20 vuotta omana tietonaan, että olennainen teflonin valmistuksessa käytettävä komponentti, Perfluoro-oktaanihappo eli PFOA, saattaa olla haitallinen ihmisille ja ympäristölle. DuPontin mukaan teflonilla käsitellyt kuluttajatuotteet ovat turvallisia eikä aineesta jää pitoisuuksia valmiiseen tuotteeseen. Amerikkalaisen ympäristöjärjestön Environmental Working Groupin (EWG) mukaan PFOA on eläinkokeissa aiheuttanut mm. syöpää ja kehitysvammoja. Teflonastioiden käyttö taloudessa, erityisesti niiden ensikuumentaminen tai vahingossa tapahtuva ylikuumentuminen on erittäin vaarallista papukaijoille, mahdollisesti myös muille linnuille. Myös ihmisten on raportoitu saaneen oireita ylikuumentuneesta teflonastiasta."

Vierailija
14/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eihän siinä nyt ole mitään muuta eroa kuin se teflon.

No välttäisin raapimasta teräksisillä ja kovilla muovisilla sitä pintaa, mutta muuten ihan peruskattilahan se on..



Tää on kyllä vähän samaa sarjaa kuin se kun joku joskus kyseli täällä että mitä ruokaa voi tehdä jauhelihasta....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

missä tilanteissa se on PAREMPI kuin teräskattila. Tottakai siinä voi nyt vaikka vedenkin keittää, mutta kun saattuu kotoa löytymään muitakin kattiloita kuin tämä tefloni...

Vierailija
16/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja tosiaan kaikkeen maitopohjaiseen (vaikka AV-mammojen pussiperunamuusiin ihan ykkönen)

Vierailija
17/17 |
07.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teräskattilassa keitän veden teetä varten (ei ole vedenkeitintä) ja teen joskus keittoja ja marjakiisseleitä. Samoin teen perunamuussin teräskattilassa, koska sekoitan sen sellaisella vispilällä, mikä naarmuttaisi ehkä teflon-pintaa. Lähes kaiken muun ruoan teen noissa teflon-kattiloissa (ja -paistinpannuissa). Maitopohjaiset puurot yms. ei tartu kiinni ja kattilat on paljon helpompi pestä kuin teräskattilat. Teräskattilaan tarttuu kaikki ikävästi kiinni riisistä ja keitetyistä perunoista alkaen. Niitä saa sitten hinkata hullun lailla tai rapsuttaa pata-padalla. Meidän tiskikonekaan ei pese niitä puhtaaksi, eikä meidän koneeseen yleensä mahdukaan kattiloita, kun on niin täynnä kaikkea muuta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan yhdeksän