Syötkö hapankaalia?
Kommentit (16)
Nami nam, happis on herkkuani. Harvoin sitä lämmitän. Ostan joko paikallisen valmistajan tuotetta tai sitten Lidlin purkitettua. On niin halpaa, että en edes muista hintaa.
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 08:22"]
Syön, useinmiten haudutettuna. Meillä perheen herkkua on tuoremakkara esim bratwurst tai merquez paistettuna ja samaan paistorasvaan hautumaan hapankaali. Siihen loraus kermaa ja vähän mausteita ja haudutetaan kypsäksi. Tajuttoman hyvää!!
Samoin käytän gulassissa, hautuu sen 3 tuntia ja antaa kivan ruokaisuuden pataan. 7 resepti oli aika lähelle possugulassia:) Itse teen yleensä naudasta tai vasikasta mutta muuten aika samat ainekset.
Ja onhan se terveellistäkin:)
[/quote]
Ei seiskan resepti gulassia ole...gulassiin tulee öljyssä/voissa kuullotettua sipulia, gulassilihaa (naudasta), tomaattipyrettä, reilusti paprikajauhetta, vettä (kasvisliemi/lihaliemi), muutama laakerinlehti. Ei muita aineksia.
Hapankaalia syön vain keski-eruooppalaisena versiona, en kylmänä. Kaksi ihan eri asiaa nekin.
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 09:17"]
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 08:22"]
Syön, useinmiten haudutettuna. Meillä perheen herkkua on tuoremakkara esim bratwurst tai merquez paistettuna ja samaan paistorasvaan hautumaan hapankaali. Siihen loraus kermaa ja vähän mausteita ja haudutetaan kypsäksi. Tajuttoman hyvää!!
Samoin käytän gulassissa, hautuu sen 3 tuntia ja antaa kivan ruokaisuuden pataan. 7 resepti oli aika lähelle possugulassia:) Itse teen yleensä naudasta tai vasikasta mutta muuten aika samat ainekset.
Ja onhan se terveellistäkin:)
[/quote]
Ei seiskan resepti gulassia ole...gulassiin tulee öljyssä/voissa kuullotettua sipulia, gulassilihaa (naudasta), tomaattipyrettä, reilusti paprikajauhetta, vettä (kasvisliemi/lihaliemi), muutama laakerinlehti. Ei muita aineksia.
Hapankaalia syön vain keski-eruooppalaisena versiona, en kylmänä. Kaksi ihan eri asiaa nekin.
[/quote]
Unkarissa olen nähnyt myös porsaanlihasta tehtyä gulassia. Ja hapankaalia on ainakin tässä mun versiossani, ihan unkarilaiselta sivustolta bongattu. Toki oletin ettei 7 heitä kylmiltään noita aineksia pataan vaan ruskistaa ja kuullottaa kuten kuuluu:D Ja gulassissa on myös paprikaa, porkkanaa sipulin ja laakerinlehden lisäksi. Muuten tuo sun resepti on pelkästään paprikalle maistuva palapaisti....
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 09:32"]
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 09:17"]
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 08:22"]
Syön, useinmiten haudutettuna. Meillä perheen herkkua on tuoremakkara esim bratwurst tai merquez paistettuna ja samaan paistorasvaan hautumaan hapankaali. Siihen loraus kermaa ja vähän mausteita ja haudutetaan kypsäksi. Tajuttoman hyvää!!
Samoin käytän gulassissa, hautuu sen 3 tuntia ja antaa kivan ruokaisuuden pataan. 7 resepti oli aika lähelle possugulassia:) Itse teen yleensä naudasta tai vasikasta mutta muuten aika samat ainekset.
Ja onhan se terveellistäkin:)
[/quote]
Ei seiskan resepti gulassia ole...gulassiin tulee öljyssä/voissa kuullotettua sipulia, gulassilihaa (naudasta), tomaattipyrettä, reilusti paprikajauhetta, vettä (kasvisliemi/lihaliemi), muutama laakerinlehti. Ei muita aineksia.
Hapankaalia syön vain keski-eruooppalaisena versiona, en kylmänä. Kaksi ihan eri asiaa nekin.
[/quote]
Unkarissa olen nähnyt myös porsaanlihasta tehtyä gulassia. Ja hapankaalia on ainakin tässä mun versiossani, ihan unkarilaiselta sivustolta bongattu. Toki oletin ettei 7 heitä kylmiltään noita aineksia pataan vaan ruskistaa ja kuullottaa kuten kuuluu:D Ja gulassissa on myös paprikaa, porkkanaa sipulin ja laakerinlehden lisäksi. Muuten tuo sun resepti on pelkästään paprikalle maistuva palapaisti....
[/quote]
12 jatkaa vielä - oikeaan gulassiin saa myös heittää kypsymisen loppuvaiheessa muutaman perunanlohkon eli se on koko ateria yhdessä padassa. Ja vieläpä keiton ja kastikkeen välimuoto mikä syödään lusikalla...
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 09:33"]
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 09:32"]
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 09:17"]
[quote author="Vierailija" time="19.04.2013 klo 08:22"]
Syön, useinmiten haudutettuna. Meillä perheen herkkua on tuoremakkara esim bratwurst tai merquez paistettuna ja samaan paistorasvaan hautumaan hapankaali. Siihen loraus kermaa ja vähän mausteita ja haudutetaan kypsäksi. Tajuttoman hyvää!!
Samoin käytän gulassissa, hautuu sen 3 tuntia ja antaa kivan ruokaisuuden pataan. 7 resepti oli aika lähelle possugulassia:) Itse teen yleensä naudasta tai vasikasta mutta muuten aika samat ainekset.
Ja onhan se terveellistäkin:)
[/quote]
Ei seiskan resepti gulassia ole...gulassiin tulee öljyssä/voissa kuullotettua sipulia, gulassilihaa (naudasta), tomaattipyrettä, reilusti paprikajauhetta, vettä (kasvisliemi/lihaliemi), muutama laakerinlehti. Ei muita aineksia.
Hapankaalia syön vain keski-eruooppalaisena versiona, en kylmänä. Kaksi ihan eri asiaa nekin.
[/quote]
Unkarissa olen nähnyt myös porsaanlihasta tehtyä gulassia. Ja hapankaalia on ainakin tässä mun versiossani, ihan unkarilaiselta sivustolta bongattu. Toki oletin ettei 7 heitä kylmiltään noita aineksia pataan vaan ruskistaa ja kuullottaa kuten kuuluu:D Ja gulassissa on myös paprikaa, porkkanaa sipulin ja laakerinlehden lisäksi. Muuten tuo sun resepti on pelkästään paprikalle maistuva palapaisti....
[/quote]
12 jatkaa vielä - oikeaan gulassiin saa myös heittää kypsymisen loppuvaiheessa muutaman perunanlohkon eli se on koko ateria yhdessä padassa. Ja vieläpä keiton ja kastikkeen välimuoto mikä syödään lusikalla...
[/quote]
Älä nyt viitsi väittää asioista, joista et mitään tiedä. Nyt ei ollut kyse suomalaistyyppisestä gulassiviritelmästä tai lihapadasta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Gulassi
Asun itse Keski-Euroopassa ja tiedän tasan tarkkaan, mikä oikea gulassi on.
Ai jaa http://en.wikipedia.org/wiki/Goulash Aika erilaiset tiedot on sivuilla:) Mutta onhan noita reseptejä ihan yhtä monta kuin tekijääkin.... Suomalaisversiota tuolla ei ollutkaan, täytyypä lisätä;D
Ps muutkin on asuneet maailmalla kuin vain sinä ja syöneet "paikallista" gulassia...
Juu syön! Nyt ei ole vähään aikaan tullut hankittua, pitääkin lisätä kauppalistaan. :) Laitan ihan tavallisen kaalipadan sekaan, hapankaali tuo siihen mukavasti makua. Keittoihin se sopii myös mainiosti. Porkkanaraasteen kanssa siitä saa ihanan salaatin, maistuu toki ihan sellaisenaankin. Alunperin otin hapankaalin testiin terveyshyötyjen vuoksi; maitohappobakteerejahan siinä ainakin on. Nykyään syön siksi että se on niin tolkuttoman hyvää! :P Hintaa en muista mutta ei se kovin kallista ole. Ois kiva kokeilla tehdä myös itse.
Syön bratwurstin tai muun hyvän lihaisan makkaran kera. Maksan sen minkä se rasiallinen kaupassa maksaa. Syön kylmänä, en lämmitä.
[quote author="Vierailija" time="18.04.2013 klo 15:48"]
Syön bratwurstin tai muun hyvän lihaisan makkaran kera. Maksan sen minkä se rasiallinen kaupassa maksaa. Syön kylmänä, en lämmitä.
[/quote]Mitä etuja luulet saavasi tuosta vai syötkö vain mauna vuoksi?
Maun vuoksi kyllä, hapankaali toimii vähän kuin sinapin asemassa. Ja terveellistäkin on kuulemma, sisältäen hyviä maitohappobakteereja tai jotain sen tapaista. 2
Joskus syön ihan paljaaltaan salaatin tavoin. Maku on hyvä, en etsi terveyshyötyjä.
Syön mielelläni, lämpimänä, hyvän makkaran ja kinkun seurana. Maksan sen mitä se maksaa, kaali ei vie minua konkurssiin.
Syön, sekä raakana että kuumennettuna tai haudutettuna. Maksan sen verran kuin kauppa siitä pyytää.
Eilen tein pataa, johon laitoin kaksi pakettia rypsipossua, kaks tosi isoa sipulia, pari kynttä valkosipulia, pussin pikkuporkkanoita, pilkottuja suolakurkkuja, pari pakastepussia paprikaa, ison truuttauksen tomaattisosetta ja lähes koko ison pöntön hapankaalia. Mausteeksi mustapippuria, chilijauhetta ja reippaasti paprikajauhetta, liemikuution nakkasin myös. Vettä päälle ja lähes parin tunnin haudutus. Lautaselle ja nokare smetanaa päälle. Jälkuuniruisleivät vain unohtu kauppaan.
Aikoinaan sain Zetorissa hapankaalilla täytetyn lehtipihvin, oli muuten sairaan hyvää. Se oli joku Itä-Suomen menu. Jälkkäriksi oli rättänää eli mustikkakukkoa.
Nyt mä kuolaan jo niin paljon täällä näppiksen takana, että taidan mennä kaapille ja syödä mun hapankaalipataa.
Syön ja tykkään kovasti. Ruoan kanssa tuo kivaa hapokkuutta ja lusikallinen raejuustoa sekaan niin on namia.
Rasilaisen hapankaali on terveellistä ja hyvää, mutta miksi siinä on niin paljon suolaa. Silmät turpeina seuraavana päivänä jos vähänkin syö enemmän. Eikö sitä suolaa voisi vähentää mitenkään ?
Syön, useinmiten haudutettuna. Meillä perheen herkkua on tuoremakkara esim bratwurst tai merquez paistettuna ja samaan paistorasvaan hautumaan hapankaali. Siihen loraus kermaa ja vähän mausteita ja haudutetaan kypsäksi. Tajuttoman hyvää!!
Samoin käytän gulassissa, hautuu sen 3 tuntia ja antaa kivan ruokaisuuden pataan. 7 resepti oli aika lähelle possugulassia:) Itse teen yleensä naudasta tai vasikasta mutta muuten aika samat ainekset.
Ja onhan se terveellistäkin:)