Löytyisikö jouluista kuivakakkureseptiä? Rommia, suklaata, kirsikoita, pähkinöitä....
Nyt olisi hakusessa jouluinen kuivakakkuresepti. Rusinoista ja sukaateista en pidä, mutta jotain mukavaa mehevää lisuketta olisi kakussa oltava.
Kommentit (2)
Suklaa-kirsikkakakku
25 - 30 palaa
3 munaa
3 dl sokeria
200 g Valio voita
2 dl Valio kevytkermaa
2 dl (150 g) säilykekirsikoita
5 1/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
Voitele ja korppujauhota 2 litran vetoinen pyöreä rengasvuoka. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla sekaisin. Sulata voi ja lisää siihen kerma. Viipaloi kirsikat ja sekoita niiden joukkoon desilitra vehnäjauhoista Yhdistä kaikki kuivat aineet. Sekoita muna-sokeriseokseen vuorotellen voisula-kermaseosta ja jauhoseosta siivilöiden. Lisää lopuksi kirsikat. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175 asteessa 50-60 min. Peitä tarvittaessa paiston loppuvaiheessa. VINKKI Sulata 50 g suklaata mikrossa ja valuta jäähtyneen kakun päälle suklaaraitoja.
250 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
1½ dl rusinoita
1 dl säilykekirsikoita paloiteltuna
1 dl luumuja suikaleina
45 g sukaattia
1 dl mantelirouhetta
1 dl appelsiinimarmeladia
½ dl rommia
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää yhdistetyt kuivat aineet sekä paloitellut hedelmät, mantelirouhe, marmeladi ja rommi.
Kaada voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla 50-60 minuuttia.
Tähän kakkuun tulee sekä rusinoita että sukaattia, mutta toisen voi ronskisti jättää pois ja laittaa toisen tilalle hiukan enemmän vaikkapa kirsikoita. Vaihtoehtoisesti rusinat voi korvata vaikka suikaloidulla aprikoosilla. Itse jätän mantelit pois koska olen niille allerginen, enkä korvaa niitä millään. Ihan hyvin on onnistunut silloinkin.