Pitääkö ulkomaiset luomuomenat kuoria?
Kommentit (8)
siis omenassahan hyvin suuri osa vitamiineista on heti kuoren alla ja lähtee kuorimalla pois.
onko niissä kuorissa yhtä paljon myrkkyjä, kun tavallisissa. Ja mistä hitosta mä nyt suomalaisia saan keskellä talvee!! Tääl sentään joku yrittää syödä muutakin kun pullamössöö. Ihme inisijöitä..
niissä olis myrkkyjä kun ovat luomua?
En oikein keksi miten luomuomenissa olisi yhtäkkiä myrkkyjä.
Miksi juuri ne OMENAT pitäisi aina kuoria? Miksei vaikka viinirypäleet, joissa torjunta-aineelle altistuvaa pinta-alaa on moninkertaisesti enemmän? Miksei kukaan kuori persikoita, nektariineja ym? Miksi niiden torjunta-aineiden syöminen on teidän jauhelihanpaistokäryssä sierettyneissä aivoissanne jotenkin terveellisempää kuin omenoiden? Mikä tekee juuri omenasta demonin?
Miksi juuri ne OMENAT pitäisi aina kuoria? Miksei vaikka viinirypäleet, joissa torjunta-aineelle altistuvaa pinta-alaa on moninkertaisesti enemmän? Miksei kukaan kuori persikoita, nektariineja ym? Miksi niiden torjunta-aineiden syöminen on teidän jauhelihanpaistokäryssä sierettyneissä aivoissanne jotenkin terveellisempää kuin omenoiden? Mikä tekee juuri omenasta demonin?
luulen että ap kysyi omenista sen takia että se oli ostanut niitä. Ei ole kovin hyödyllistä kysyä tarvitseeko (luomu) nektariineja kuoria jos on ostanut omenoita. Luulen myös että ne jotka myrkyistä ovat eniten huolissaan ostavat viinirypäleetkin luomuna.
Eihän mitään omenoita "pidä kuoria", se on ihan oma valinta. Meille sanoi puutarhatieteen professorikin, että kyllä lämpimällä vedellä pesu riittää. No, tavallisia omenia jos ei kuori, niin saa enemmän myrkkyjä, mutta myös enemmän vitamiineja. Kuorimalla taas kuorii pois sekä myrkkyjä että vitamiineja. Itsekään en kuori mitään omenia, mutta en nyt varsinkaan luomuomenia. Miksi ihmeessä kuoria luomuomenia paitsi ehkä niin pienelle lapselle, joka saattaisi tukehtua kuoriin?