Onko mitään mitä voisin leipoa kun kaapissa on vain
vehnäjauhoja, sokeria, leivinjauhetta, tummaa suklaata, öljyä, kaakaojauhetta, kananmunia, maitoa. Mun piti leipoa jotain kun mennään huomenna käymään äitini luona, mutta nyt en pääsekään enää kauppaan.
Kommentit (13)
tee kääretorttu. ihan vaan marjainen,ei kermaa sisään. minäkin tein.
kuin ihan vähän, ei riittäisi kääretorttuun... Löysin tällaisen ohjeen
http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/
Voisikohan tuossa korvata voin öljyllä?
kääretorttu? en tied' tarviiko välttämättä perunaj..
kuin ihan vähän, ei riittäisi kääretorttuun... Löysin tällaisen ohjeen
<a href="http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/" alt="http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/">http://www.kinuskikissa.fi/suklaakakku/</a>
Voisikohan tuossa korvata voin öljyllä?
kerma pitäisi korvata punaisella maidolla kun kermaakaan ei nyt ole. Onnistuiskohan?
monia ohjeita on mutta kokeile vaikka tätä:
2 munaa
2 dl sokeria vatkataan
sekaan vehnäjauho-kaakaojauhe-leivinjauheseos (tätä määrää mä en muista, mutta suht löysäksi saa jäädä, oisko 3dl vehniksii, 2 rkl kaakaota ja 1 tl leivinjauhetta)
Sulatettua suklaata 100 gr
Lisää sulatettu suklaa varovasti käännellen vaahtoon ja lorauttele maitoa fiiliksen mukaan sekaan.
Paista 175 astetta sen verran että jää raa'ahkoksi sisältä mutta reunat on jo kypsät. Oisko 20 min?
Koska tomusokeria ei ole, raasta suklaata ohuella terällä päälle.
on maailman helpoin, tehdään tätä usein ja jopa lapsetkin osaa tän tehdä, ja on muuten oikeesti hyvää!!! :)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaota
4 dl sokeria
3/4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
200 g sulatettua margariinia/ voita / voin makuista rypsiöljyä
4 kananmunaa
Sekoitetaan kuivat aineet ensin, sitten lisätään rasva ja munat yksi kerrallaan. Paistetaan 175 asteessa n. 30 minuuttia. Pitää jäädä vähän raa´aksi keskeltä. Sellainen mudcake tyylinen tulee tästä.
toivottavsti oli ne aineet mitä sultaki löyty kun en enää muista mitä olitkaan laittanu :D
suklaasta saat sulattamalla vielä päällisen jos haluat :)
Tuollainen mud cake voisikin olla hyvä. -ap
nro 11 antama ohje meni nyt kokeiluun ja kakku on paraikaa uunissa. Oli kyllä tosi helppo ja nopea tehdä, toivottavasti onnistuu! Sulatan sitten vielä suklaan kakun päälle -ap
tomusokeri on sokeria !
Ero käytössä on esim marengissa on helpompi käyttää tomua, tavallinen sokeri ei siedä yhtään kovempaa uunia. Ainoastaan sokerilla ei voi korvata tomusokeria jos ripottelee päälle. Tavallinen sokeri vois olla aika nuijan näköistä.
Perunajauho leipomistuotteissa tekee sen että paistos kostuu paremmin. Kääretortussahan on tarkoitus että se on kosteampaa kuin esim täytekakku.
Itse taas tykkään määritellä kosteuden ja saan tuntuman paremmin kun käytän vehnäjauhoja.
Itse olisin noilla raaka-aineilla tehnyt suklaakakun, mutta taatusti uunissa oleva on myös hyvää !
yks kondiittori
tomusokeri on sokeria !
Ero käytössä on esim marengissa on helpompi käyttää tomua, tavallinen sokeri ei siedä yhtään kovempaa uunia. Ainoastaan sokerilla ei voi korvata tomusokeria jos ripottelee päälle. Tavallinen sokeri vois olla aika nuijan näköistä.
Perunajauho leipomistuotteissa tekee sen että paistos kostuu paremmin. Kääretortussahan on tarkoitus että se on kosteampaa kuin esim täytekakku.
Itse taas tykkään määritellä kosteuden ja saan tuntuman paremmin kun käytän vehnäjauhoja.
Itse olisin noilla raaka-aineilla tehnyt suklaakakun, mutta taatusti uunissa oleva on myös hyvää !
yks kondiittori
Minun mielestä tomusokerilla on muutakin eroa kidesokeriin, kuin päälle ripottelu. Juuri sehän tekee esim. mokkapalojen päälle sen "tahmean" kuorrutuksen. Ei se onnistu samallalailla suutuntumaksi ainakaan käyttäen kidesokeria.
(en myöskään tajunnut mihin uunissa olevaan viittasit)
viestiä jossa se "uunissa oleva" oli, mutta se olikin sivuseikka kondiittorin viestiin nähden.
Mokkapaloja, suklaamuffinsseja, suklaapipareita, suklaakakku?