KUN TEETT ITSE OMPPUSOSETTA, LAITATTEKO OMPUT
kuorineen kiehumaan? Kotimaiset omput kyseessä, kaupasta ostettu kuitenkin.
Kommentit (14)
ja sitten lohkon omenen kiehuvaan veteen. Siemenkotaa en laita mukaan!
Olen ajatellut että näin kuorikin tulee käytettyä muttei ole liian isoina paloina.
lisään vaniljatangon ja ripauksen kanelia veteen jossa lohkot kiehuu, vanijla saa soseesta valtavan ihanan makuisen.
lohkon vaan, ja otan siemenkodat pois. Pari-kolme siemenkotaakin voi laittaa mukaan, mun omenasoseohjeessani lukee näin, en muista syytä.
Lohko kuorineen, keskiosa kompostiin. Vain tilkka vettä pohjalle isoon kattilaan. Keitä 30 min ja soseuta osin sauvasekoittimella, jatka keittämistä 15 min ja soseuta uudestaan samalla sokeri.
Kuorista ei mitään haittaa. iso kattila ei pala niin helposti pohjaan.
Vedin yleiskoneella ison raastiterän läpi siemenistä ja kodan seinämistä siivotut lohkot. Sitten kattilaan.
ulkolaisia ainakaan suositella kuorineen syötäväksi. Ja ihmettelin vähän kun noissa oli tuo kuori vahamainen ja tosi kiiltävä, ilmeisesti suojattu jollain aineella. Kuorin kuitenkin, että kiitos vastauksista.
omenalajikkeissa on ihan luonnostaan sellainen vahainen kuori, eli ei välttämättä ole käsitelty millään
ulkolaisia ainakaan suositella kuorineen syötäväksi. Ja ihmettelin vähän kun noissa oli tuo kuori vahamainen ja tosi kiiltävä, ilmeisesti suojattu jollain aineella. Kuorin kuitenkin, että kiitos vastauksista.
Ja sain lopulta aika pienen määrän sosetta verraten siihen paljonko näin vaivaa ja aikaa. En todella enää tee itse, kaupan hedelmäsose purkit on sen verran edullisia ettei kannata!
Kauneinta sosetta/hilloa tulee, kun kuorii ja ottaa siemenkodat pois, soseuttaa vain sauvasekoittimella kun on hetken keittänyt. Ei ole iso vaiva kuoria, pyöräyttää kuorimaveitsellä, pilkkoo leikkuulautaa vasten siemenkodan ympärystät kattilaan ja nakkaa kodan pois.
Mutta voi pilkkoa kokonaiset pestyt omput sellaisenaan kotineen kaikkineen ja keittää soseeksi. Sose täytyy liiskata jonkin välineen läpi, sosemyllyn tai tarkoitukseen tehdyn muovisiivilän, kuoret ja siemenkodat sekä siemenet jäävät siivilään. Soseesta tulee tummempaa, kai se hapettuu enemmän tällä menetelmällä.
sitten vähän vettä kattilan pohjalle ja sekottelen välillä. Hillosokerit kyytiin, ja kun omenanpalat ovat melko pehmeitä, soseutan sauvasekoittimella.
Tulee tosi hyvää sosetta! Taisin tehdä kuorineen tämän viimeksi.
lohkoin ne vaan kuorineen kattilaan (en laittanut tietty siemeniä mukaan!). Hyvää tuli kummallakin tavalla.