Voiko kääretortun tehdä pelkistä valkuaisista?
Kommentit (13)
Syö vähemmän herkkuja, tulee vähemmän kaloreita...
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:09"]Syö vähemmän herkkuja, tulee vähemmän kaloreita...
[/quote]
En syö herkkuja, mutta kääretorttua alkoi tehdä mieli :)
Keltuaisen kalorimäärä on pisara meressä eli ei merkitystä.
Voi tehdä. Pavlovan ohje. Mutta onneton tekosyy tuo vähäkalorisuus :-)
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:12"]Keltuaisen kalorimäärä on pisara meressä eli ei merkitystä.
[/quote]
Vähentää kokonaiskalorimäärää 70kcal
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:13"]
Voi tehdä. Pavlovan ohje. Mutta onneton tekosyy tuo vähäkalorisuus :-)
[/quote]
Pavlova ei ole kääretorttu. Mutta on toki huomattavasti herkullisempaa.
En sanoisi sitä kääretortuksi, jos siinä oli pelkkää valkuaista eikä lainkaan sokeria, ei jauhoja, ei mitään täytettä.
Pavlovan ohjeella onnistuu, mutta sokeria tulee siihenkin, ja yleensä vielä kermaa. Mistä mieleesi on tullut, että keltuainen olisi kaloripitoisempi kuin valkuainen? Hysteerisesti kolesterolia pelkäävät välttelevät sitä, mutta kalorimäärän ero taitaa olla kovin vähäinen.
Vähäkalorisemman saisit, kun jättäisit pois sokerin tai käyttäisit sen sijaan vähän hedelmäsokeria ja täytteeksi tuoreita marjoja.
Siis tässä on ohje, jota aion käyttää:
2 munaa =156kcal
0,5dl sokeria =176kcal
3/4dl perunajauhoja =175kcal
Väliin mustikoita ja maitorahka 100kcal
Yhteensä 607kcal
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:18"]
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:13"]
Voi tehdä. Pavlovan ohje. Mutta onneton tekosyy tuo vähäkalorisuus :-)
[/quote]
Pavlova ei ole kääretorttu. Mutta on toki huomattavasti herkullisempaa.
[/quote]
Ei, mutta siitä tulee kääretorttu, kun paistaa uunipellillä levyn ja käärii sen rullalle, sisään jotain hyvää.
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:21"]
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:18"]
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:13"]
Voi tehdä. Pavlovan ohje. Mutta onneton tekosyy tuo vähäkalorisuus :-)
[/quote]
Pavlova ei ole kääretorttu. Mutta on toki huomattavasti herkullisempaa.
[/quote]
Ei, mutta siitä tulee kääretorttu, kun paistaa uunipellillä levyn ja käärii sen rullalle, sisään jotain hyvää.
[/quote]
Jaa, miten sä marenkilevyn käärit rullalle?
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 11:20"]
Siis tässä on ohje, jota aion käyttää: 2 munaa =156kcal 0,5dl sokeria =176kcal 3/4dl perunajauhoja =175kcal Väliin mustikoita ja maitorahka 100kcal Yhteensä 607kcal
[/quote]
Huomaa, että valkuaisia pitäisi olla 4, jotta munaa olisi sama määrä kuin kokonaisissa munissa. Keltuisilla voisit vaikka pestä hiuksesi, jos et halua syödä niitä.
Aivan hyvin voit tehdä marengin ja jättää myös perunajauhon pois, niin säästät 175 kcal. Vatkaat vaan valkuaiset kunnolla kovaksi vaahdoksi. Tämä onkin sitten jo aika lähellä aiemmin mainittua pavlovan pohjaa.
Kotikokki.net. Pavlova-kääretorttu.
Tietääkö kukaan