Mitä rasvoja käytätte?
Mitä rasvaa käytätte esim leivällä, paistamisessa? Perusteluja?
Mä oon ihan sekasin että kannattaako käyttää jotai beceliä? Mä ymmärrän että margariinissa on kovetettua kasvosrasvaa mikä ei ole hyväksi mutta eihän tuossa becelissä ainakaan lue kovetettu kasvisrasva?
Nyt olen viimeaikoina lukenut ettei rypsiöljy olekkaan terveellistä?? Joten olen siirtynyt oliiviöljyyn ja voihin. Onko oivariini pahasta? Siinähän on voita ja kasvisöljyä (ei ainakaan lue kovetettua)
Mitäs te muut käytätte?
Kommentit (15)
Oivariinia leivällä, voita ja rypsiöljyä muuten.
Kasvorasvaa, huulirasvaa ja Bebantheniä.
Oivariini, voi, oliiviöljy. Joskus myös kookos- ja avocadoöljy.
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 21:41"]Kasvorasvaa, huulirasvaa ja Bebantheniä.
[/quote]
Alapeukusta päätellen vitsailu kielletty? Vastasin otsikon kysymykseen.
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 21:47"][quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 21:41"]Kasvorasvaa, huulirasvaa ja Bebantheniä.
[/quote]
Alapeukusta päätellen vitsailu kielletty? Vastasin otsikon kysymykseen.
[/quote]
Alapeukkuja vaan satelee. Tosikot.
Leivällä käytän Oivariiniä. Paistamisessa yleensä ryösiöljyn ja voin sekoitusta. Salaattiin hyvää oliiviöljyä tai avokadoöljyä.
Ovensaranoihin laitoin eilen aseöljyä.
Oliiviöljyä, kookosöljyä, avocadoöljyä, macademiaöljyä, arganöljyä, seesamiöljyä ja maapähkinäöljyä. En syö leipää, joten en tarvitse voita enkä margariinia.
Kylmäpuristettu oliiviöljy, luomu kookosöljy, soijalesitiinirae, omegat sekä cashewpähkinät ja manteli.
Ruuanlaitossa en käytä, vaan lisään öljyn valmiiseen ruokaan.
Ja nillittäjille tiedoksi, että ruokavaliossani pähkinät lasketaan rasvanlähteiksi. :)
[quote author="Vierailija" time="21.11.2014 klo 21:58"]Kylmäpuristettu oliiviöljy, luomu kookosöljy, soijalesitiinirae, omegat sekä cashewpähkinät ja manteli.
Ruuanlaitossa en käytä, vaan lisään öljyn valmiiseen ruokaan.
Ja nillittäjille tiedoksi, että ruokavaliossani pähkinät lasketaan rasvanlähteiksi. :)
[/quote]
Hyvä että täsmensit. Täällä on pelkkiä nillittäjiä ja alapeukuttajia!
Becel Gold leivälle ja ruuanlaittoon. Salaattiin sitruunaoliiviöljyä tai tavallista oliiviöljyä. Ruoanlaittoon myös rapsiöljyä. Leivon harvoin ja silloin käytän voita, samoin kun teen hienompaa sienikastiketta. Käsittääkseni nämä ovat hyviä valintoja verisuonten kannalta.
http://www.sydanliitto.fi/pehmeat-rasvat#.VG-ensVdaSM
Katsopa tuolta. Takuulla luotettavampi tiedonlähde kuin av-palsta.
Leivän päällä oranssia oivariinia, koska maistuu hyvältä ja levittyy pehmeästi. Paistamiseen en käytä rasvaa, paitsi että lätyt paistan voissa. Ja muikut. Rasvat tulee pitkälti ruoan omana rasvana ja leivän päällä.
Voita, oliiviöljyä ja Oivariiniä.